Para Pengikut..

Monday, 5 May 2008

ape2 ajela...

26April08_Saturday
Dah lebih seminggu aku bertapa di bumi tj sejak aku meninggalkan usm terchenta. Windu dengan kenangan2 di sana. But life goes on.
Biarlah aku sakit hati, kalau itu dapat memuaskan hati orang lain.
Banyak ke peristiwa hepi berlaku sejak aku balik tj?hmm.. hari last kt usm aku dah dikejutkan dengan satu berita yang buat aku tiba2 hilang mood untuk balik tj. Even ia langsung tiada kena mengena dengan tj apatah lagi familiku. Tapi bila aku tahu citer 2 ia bagaikan membunuh mood hepiku untuk balik tj.waaaa… tapi aku kena tabah. Kena tempuh semua tu n anggapla mende tu tak pernah terjadi. Yes. Alhamdulillah aku mampu hadapinya walaupun aku terpaksa hipokrit pada diri aku sendiri. And aku terpaksa menangis dalam hati untuk membuatkan orang lain gembira. Mungkin!. Aku jugak terpaksa menahan sakit hati yang melanda supaya boleh membahagiakan orang lain. Mungkin!. Kalau itulah yang mereka mahukan. N brilliant thanx for them.
Something missing???
Yes. Mungkin benar ada sesuatu yang aku rasakan telah mulai ‘hilang’. But I don’t know. I just let it be. But truly I still don’t want let it go. Waaa. Plz help me God. Aku betul2 rindukan suasana n ketika itu. Bilamana ujan turun mencurah2 dan aku senang asyik menikmati milo panas sambil didendangkan oleh lagu itu.-ร aku ke yang jiwang ini?hakhak…
Tuhan takkan menguji hambanya dengan dugaan yang tak termampu ditempuh oleh hambanya.
Hmmm. Betulkan? Bertubi2 dugaan datang. Baru je seminggu lebih aku di bumi tj. Aku doakan semoga Allah kuatkan semangat kami untuk menempuh setiap dugaan yang mendatang. Ada hikmah disebalik semua kejadian ini. Semua dugaan ini pasti akan aku jadikan pengajaran sepanjang perjalanan hidup. Insya Allah.
Tak tahu antara dua?
Dah lama aku impikan plan A ini. Sejak aku praktikal lagi. Then, bila peluang 2 tiba2 je muncul. Alhamdulillah Allah mengetahui hasrat hati aku dan permudahkan urusan ku. Tiba2 je plan B plak muncul. Ma ajak aku g Kelate meraikan wedding day adik pompuannya a.k.a my future auntie.hakhak..
“Ma ada mende nak tanya nie. Terpulang la kat Fizah nak terima ke tak. Ma tak paksa. Kalo Fizah tak nak pun takpe. Kalo Fizah setuju lagi bagus”
Ekeke..gitulah mukadimahnya more or less. Suspen tol ma nie. Aku pon tak bg jawapan pasti lg. Lagi pon tarikh wedding 2 sehari slps wedding my fren kt sebelah umah nie. So mesti aku nak bersama my fren meraikan hari bahgia dier n of cos sehari lepas 2 my sis da balik umahnya. Best2..wait 4 me plan A..hakhak..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...