Para Pengikut..

Friday, 6 May 2011

Bila turn kau naik pelamin??

"Tahniah. InsyaAllah aku datang kenduri kahwin kau nanti." "Dah berisi ke kau?Tahniah,bila due?"
"Tahniah, Dah dua orang anak kau kan"

Yer. Itulah dia antara wish saya untuk kawan-kawan. Terutama yang satu sekolah menengah dulu. Ramai yang dah kahwin, beranak sorang dua dan tiga. Ok. Lupa plak. Saya dah nak masuk 30an. Bukan 18 tahun lagi. Bila dah tunang terus tukar profile pics gambar hari pertunangan. Sibuk la kawan-kawan duk komen.
"Wah, dah tunang. Tahniah. Bila nak makan nasi minyak pula?"

Bila dah kawin pulak tukar lagi profile pics gambar atas pelamin atau kat outdoor photoshot. Dah gambar couple bukan single lagi. Asal tulis jer status "Alhamdulillah"..mesti terus kawan-kawan komen..
"Wah, dah berisi ke? Berapa bulan dah?bila due?blablabla.."

Betapa dikurniakan kawan-kawan yang caring, ambil berat, ambil tahu..walaupun hanya di FB atau blog. Dan bila wish kat diorang mesti akan keluar soalan cepumas.

"Terima kaseh wish.Bila lagi nak makan nasi minyak kau?"

Itulah. Asal ucap tahniah je mesti korang tanya bila saya nak naik pelamin kan. Tanya la bila nak naik pangkat ke, naik gaji ke, naik lori ke..Adeh! Nak jer saya nyanyi melalak lagu Menunggu Nasi Minyak.
"Sampai bila ku kan menunggu nasi minyak kau itu?"
"Sampai ku lihat korang mempunyai anak seribu"
Hah! Amek Kau!
Ok. Jom tujukan lagu ni pada yang ambik berat sangat pasal korang yang tak naik-naik pelamin lagi.
**Saya ler tu


4 comments:

  1. soalan camtu mmg slalu kn..mcm sye dlu la..dh tunang tnye ble kawen dh kawen ble nk dpt anak..sye ni plak xdela cpt sgt dpt baby so ble org tnye tu kdg² rse nk nanes pun ade..spe xnk kn tp lom ade rezeki..alhamdulillah kini misi berjaya..hihi..lps ni akn ade lgi yg tnye ble 2nd baby lak..

    ReplyDelete
  2. Peh.. soklan ni slalu diajukan oleh pak teh, mak long, pak ngah, mak som jamaliah dll.

    hehe..

    :)

    ReplyDelete
  3. Penchenta Kedamaian :Hehe..habis keturunan la tanya yer..heee..

    ReplyDelete
  4. ZSqueenbee : hye..bila nk tmbh lg sorang??-->kan dh kna tnya..heee..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...