Para Pengikut..

Saturday, 17 September 2011

Peribahasa : Orang mengantuk disorongkan camera, Orang batuk disorongkan lemon lime.

Erpp.
Bukan peribahasa tu bunyinya 'Orang mengantuk disorongkan bantal' ke??Kan. Kan. 
Eh. Tapi tu takde kena mengena dengan peribahasa. 
Sebab kalau peribahasa ada maksud kiasan disebaliknya kan.
Ini memang betul-betul. 
Datang opis tapi mata terbayang katil dibilik tidur. Boleh? 
Pastu terbayang lagi karpet depan tv tempat samtai-santai tonton gedik santai.
Pastu terbayang lagi kerusi pemalas kat luar tu tempat rileks-sambil minum tea o panas-sambil jeling jiran sebelah main badminton. Gulp!
Pastu terbayang lagi bangku depan rumah yang jadi tempat gosip-gosip mak cik-mak cik time tunggu penjaja ikan datang pagi hari.
Eh. Banyaknya pastu..

Kesudahannya..
Orang mengantuk disorongkan camera (supaya dapat hilangkan rasa mengantuk)
Orang batuk disorongkan lemon lime (yang bila minum terus rasa tekak macam ada ais nyaman cool fresh mengalir. Ceh!)


Boleh tak saya nak balik rumah SEKARANG?
(pertanyaan nak mintak penampo)


Inilah jadahnya bila 
'orang mengantuk disorongkan camera, orang batuk disorongkan lemon lime'

Sila tonton tanpa rasa segan silu. Saya nak pergi siapkan kerja.








Motif : Tidak bermotif






4 comments:

  1. amboi... curi tulang kat pejabat ep... hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha.Syhhhhh..=p

    ReplyDelete
  3. amBOii.. model 100 PLUS ae ??

    ReplyDelete
  4. HH : haha.baru tahu kewww?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...