Para Pengikut..

Monday, 2 July 2012

Lori rempuh roundabout

Salam uolls.

Malam tadi ayah balik lewat. Kemudian terdengar beliau duk story sumthing kat mak. Panjang bunyi ceritanya. Macam ada kes serius jer.

Then bangun pagi tadi tanya lah mak ayah cerita apa malam tadi.

Rupanya ayah cakap malam tadi heboh lah kampug sebelah. Pekan Batu 6. Katanya ada sorang mamat ni problem mental. Dia bawak lari lori trelar dari Sungai Tong rempuh bulatan kat Pekan Batu 6 tu. Waallaha'lam la cerita asal tu macam mana tak tahu la. Tapi ayah memang ada kat tempat kejadian malam tadi. 

Kemudian pagi tadi gerak ke tempat kerja tengok jam kat bulatan tu. Patutlah. Jam sebab manusia duk perlahankan kereta tengok rempuhan tu. Tengok kondisi lori macam tak selamat si pembawa lori. Tapi ayah cakap dia sempat terjun. Siap bawak lari motor pulak lepas rempuhan lori tuh. Sabar jela.

Tak tahu lah pucuk pangkal cerita macam mana. Tunggu berita tv or surat khabar la jawabnya. Hmm. Tapi kadang-kadang berita surat khabar pun bukan boleh percaya. Biasanya dua surat khabar akan laporkan fakta yang agak berbeza.Tak tahu yang mana betul.



^______^

7 comments:

  1. Hazylsle : Huhu. Tula awk.teruk jugak lah.

    ReplyDelete
  2. Ada dalm berita td. Keno katok drebar tu ke org kampong

    ReplyDelete
  3. Baru je lalu pagi tadi... habis rosak landskap.. tiang spotlight tercabut... tak sabar nak tengok berita esok.

    ReplyDelete
  4. cikli : yup.ambe tngu berita mlm xdop la pulok.

    faiz : tau dakpe.cabut hbs lampu spotlight.hadoww.

    ReplyDelete
  5. Anonymous12:26 pm

    teruknya tgk pada gmbr..abis taman bulatan tu..sy tgk berita mlm tu.. huhu..ayah siap ade di lokasi lg..

    ReplyDelete
  6. sis : tu ah.ayah kebetulan duk pasar bt6 masa tu awal lg ekpong.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...