Para Pengikut..

Monday, 22 October 2012

Team Building @ Bukit Keluang Beach Resort

Salam uolsss.

Terrajin pulak hari ni kan. Nak share ngan korang pasal Bukit Keluang Beach Resort neh. Ok lah kalo nak buat family day, nak g honeymoon ke3 pon ok kot sebab suasananya yang damai. Penuh kehijauan. Tapi jauh dari bandar. Yang penting dekat dengan pantai. So, nak ketenangan boleh la datang. Tiba-tiba terpromotelah pulak kan.

 Bertolak dari opis jam 3.30pm lebih kurang. Sampai sana dekat-dekat nak masuk jam 6. So dua jam lebih lah perjalanan. Tu pun sebab dari opis tadi kat bandar jam sebab gov balik keje dat time.
Jalan sesak la sikit kan.

Sampai je letak bag semua pegi minum petang dulu plus dapat kunci bilik. Satu rumah ada 3 orang. Jugak ada rumah yang ada 2 bilik untuk 6 orang. Saya dapat chalet untuk 3 orang.

Selesa. I loike. Satu lagi sebab ada banyak cermin. Heee. Dasar pompuan kan.


 Lampu romantika malaya betul. Jadik ambil gambar petang-petang hari sangatla macam malam hari.
Sadis betul.



 Bilik air ok jugak. Sebab ada heater untuk spesis tak leh mandi sejuk-sejuk macam i kan.




 Ini adalah dewan makan. Besar. Cuma sori to say makanan agak menghampakan lah.

*Yang paling kiri model keropok moni

Dalam dewan dah standby gula-gula. Bajet ngantuk kan. Tapi sebab speaker sangat la kelakar semua orang energy level tinggi-tinggi.
^______^

 Ini sarapan pagi keesokan harinya. Nasi putih + gulai kuning (Pagi-pagi dah sarapan heavy okeh)

Tag nama menggunakan masking tape.

 Ada perhiasan-perhiasan ala-ala klasik. Macam zaman dolu-dolu. Macam muzium la pulak. Yang saya duduk tu adalah buaian. Kretip kan.

 Motip dia nie nak enterprem jugak. Balm haruslah ada untuk saat-saat yang tidak diduga kan.


 Apesal gambar makanan jer konpem ada. Padahal awal-awal dah komen makanan kurang menyedapkan.

Chalet dikelilingi pokok-pokok menghijau.

Bilik kami. Room 111.




Ini makan last day disini. Try nasi kuning pulak. 

Yang bestnya ada mesin ABC. Bestnya kalau ada kat rumah kan.






Kami check out jam 12.30. Tapi sebab bas sampai around 2.00pm. Pegi sembahyang dulu di Madrasah Hamzah.


Sampai rumah dalam kul 4.00pm. Habis lenguh satu badan. Akhibat kurang excercise kan.Best jugak Team Building kali ni. Cuma aktiviti lasak-lasak takde la kan. Kalo ada pon best jugak macam flying fox ke, jungle tracking ke macam team building kat Agro Resort hari tu.

=)

5 comments:

  1. keropok PONI laa.. bukan MoNI.. booo... wargahahaha..

    ReplyDelete
  2. HH : yeke.poni ke?boooo..gelakkan dia..haha.

    ReplyDelete
  3. shell circle go!! ikhlas dari double agent..kih3..psst::ku rse pon keropok moni (terngiang lagu iklan tv)

    ReplyDelete
  4. Diya : Hye double agent..kihkih..btollah.aku pon rasa kerepok moni..

    ReplyDelete
  5. Check out team building / family day at Marina Cove Resort . There are variety of activities available here.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...