Para Pengikut..

Friday, 20 December 2013

Outdoor Photoshoot Ideas.

Salam uollss..

Hari tu ada la potographer ni ajak saya outdoor photoshoot. Eh, ingat dia main-main jer tau. Pastu duk tanya kita sokmo bila free, nak prop apa, kat shot kat mana kannn. Terus eksaited la nak shoot. Harga pon BERBALOI sangat. Ni kira outdoor photoshoot sesajer jer. Konon nak tunggu 2nd anniversary tapi macam lambat jer lagi. Hatiku ni tak sabar nak outdoor photoshoot neh. Muahaha.

Terus mintak izin ngan en.beliau. Ajak dia skali la kononnya. Dia plak shy-shy-cat. Takpelah. Awak tak nak pon saya nak jugak sorang-sorang. Agagagagah. Tak bley blah betol.

Pastu aiollss merajinkan diri la gugel. Suka tengok photoshoot mat salleh punya. Cool sangat. Heheheh.

Yang paling penting kena hire photographer la kan. Photographer aiolls ni kira baru berjinak jugak dalam bisnes neh. Tapi gambar meletoppp sangat. Nanti aiolls review soon.

 Lokasi - Lokasi perkara yang penting la kan untuk jadikan gambar tu menarik, tertarik kebabommm. Hehehehe. Macam-macam lokasi antaranya pantai, sawah padi, dalam hutan, bangunan dan lain-lain la. Saya pon tak terfikir lagi lokasi yang sesuai. Huhu. Kena mintak cadangan encik photograper la nampaknya.

Pantai : http://www.wedresearch.net/2012/05/tom-wedding-city-loke-yew-photos.html


Taman (tumbuh-tumbuhan menghijau) : http://www.historicfloridawedding.com/tag/naples/





Eh, macam kenal jer, macam glemer jer. Hahaha.
Belon - Kalau bawak prop belon ni comel sangat tau. Tambah-tambah kalau belon colorful. Suka-suka. Maybe saya nak idea belon jugak la boleh encik potographer. Hehehe. Cuma nak kena fikir color apa.

Source :

Frame -Sekarang trend prop frame ni semakin menular. Cool jer. Takpe. Nanti balik rumah mak pinjam frame konvo la boleh ker? Muahaha.


Source :

Pepohon - Saya suka sangat popon-pepohon. Tambah-tambah kalau pokok mati. Nampak berseni sangat. Incik potograper tolong survey pokok mati nak bergambo kat situ lah. Hehehe.


Source :

Frame & Pepohon - Suka suka suka
Source :

Sign - Papan tanda, tag, board dan apa saja medium untuk sign. Penting jugak terutama untuk yang shy-shy-cat nak bergambar so, sign boleh dijadikan medium komunikasi. Heh, apa ko ingat bercakap ke jer komunikasi, senyum sengih pon komunikasi jugak tau.


Source :


Source :


Handbouquet / Bunga Tangan - Ni pon kira menda wajib la kan. Dah nama bunga tu sebagai penyeri kan. Terpulang lah nak fresh flower atau pelestik pon tetap cantik. 


Source :

Photobooth Props - Mustaches, Sunglasses, hat, cardboard tag dan semua lah. Mesti korang biasa tengok kan. Macam comey jew pakai misai pelesu, spek mata besau gedabak.  Biasanya kita apply kat photo booth. Tapi nak lebih funny bawak je skali pegi outdoor photoshoot.

Kau mampuuuuuuu?????

Source :



Source :



Ok. Tu la yang terlintas difikiran. So, antara yang di atas agaknya yang mana menjadi pilihan???

Korang ada idea boleh share okeyyyy.

10 comments:

  1. Awak dh decide ke nie nak buat kat mana?

    1. Awak bebas utk memilih lokasi shoot.

    2. Awak digalakkan membawa prop sendiri bg memeriahkan sesi outdoor.

    3. Sila booking tarikh memandangkan awak seorg yg busy sokmo.


    ReplyDelete
  2. Encik.

    1.ok.sy akan fikirkan dan ushar dulu lokasi yg sy suka.

    2. sy pun terfikir gak nak buat n bawak prop sendiri.

    3. Yup.tarikh akan diberitahu nanti. Tp semestinya wekend.


    Can't wait!!

    ReplyDelete
  3. comel ideanya..

    Anyway Iza... Thanks sudi jengah blog cik hani yang tak seberapa tu. Hope pasni kite dapat rezeki anak ye.
    Amin

    ReplyDelete
  4. semua cantik2 la..xtau nak pilih mana yg paling cantik tapi semua cantik. hehe..good luck k! nnti share la gambar

    ReplyDelete
  5. outdoor photoshoot mmg cantik .

    ReplyDelete
  6. kite pon ngah memcari idea gak ni. huhu

    ReplyDelete
  7. Hani : Thankz sayang. Moga Allah perkenankan doa kita. Aamiin..=)

    ReplyDelete
  8. Imah : Tula, semua cantik-cantik. Hehehe..

    ReplyDelete
  9. Vee : Yup, kena pandai pilih lokasi yg cantik kan.

    ReplyDelete
  10. Asma : Ce[at gugelll =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...