Para Pengikut..

Monday, 29 December 2014

Kisah banjir di Pantai Timur.

Salam uollss..
 
 
Sekarang ni bukak FB semata-mata nak lihat perkembangan banjir. Bukak berita pun semata-mata nak tunggu perkembangan banjir. Like person itu ini pon semata-mata nak tau perkembangan banjir. Allah. Sebak sangat tengok ada yang lemas dihanyutkan arus deras, ada yang hilang mak bapak, ada yang takde rumah dihanyutkan arus. Harta benda habis musnah.
 
 
Kita tidur malam nyamuk hinggap kat muka 2-3 ekor pon mengamuk. Bukak kipas lelaju biar nyamuk tak sempat hinggap  terus melambung jauh kena ribut angin kipas. Tapi diorang yang khabarnya berlindung atas bukit. Dengan nyamuk, pacat, terdedah dengan hidupan liar dan berbisa yang lain. Dengan baby, kanak-kanak, orang tua tak berdaya, yang sakit pulak. Tido beralaskan kain sarung, bumbung pun sekadar syarat saja. Selamatkan mereka Ya Allah.

 
Yang dipusat pemindahan pulak dengan kapasiti penduduk yang ramai untuk menampung kepadatan tempat. Allah. Kuatkan semangat mereka. Walaupun tidak selesa di sana kau kuatkan kudrat mereka untuk mampu bertahan. Kuatkan semangat mereka Ya Allah.
 
Alhamdulillah rakyat Malaysia yang prihatin, bila ada saluran sumbangan dimana-mana, tak kira apa bentuk sumbangan - duit- pakaian-selimut- bahan mentah-makanan segera-air bersih- dan sebagainya lagi berebut-rebut melaksanakan amal demi kelangsungan hidup magsa banjir. Tak kira apa pergolakan yang berlaku disepanjang proses penyampaian sumbangan itu aku mohon Ya Allah kau sampaikan pada waktu yang tepat, pada insan yang tepat.




 
Luluhnya hati tengok kesan kemusnahan akhibat banjir. Rumah hanyut dilarikan arus deras - kemana mau berteduh??, kereta musnah - dengan kos nak baiki lagi. Itupun kalau masih boleh diperbaiki. Ada jambatan yang runtuh hingga perkampungan tiada jalan keluar melainkan jalan air. Allah..jalan raya merekah, berlubang, pecah...
 

 
 
Ujian, takdir Allah tak dapat kita halang. Ada hikmah Allah uji sebegini. Semoga kalian semua kuat menghadapinya :(


Sumber gambar FB Sukan Star TV
 


Wednesday, 24 December 2014

Jalan-jalan ke Klang.

Salam uollss..
 
 
Penatnya hari ni. Lima hari bercuti start Jumaat sampai la semalam. Ces. Masa cuti tak rasa penat kan. Masuk kerja baru komplen penat. Heheh.
 
Mula-mula konpius jugak nak pegi ke tak Klang ni memandangkan cuaca di Terengganu buruk sangat. Hujan lebat, matahari pon tak kelihatan langsung. Takut jugak jalan naik air ke..hurmm..macam-macam la terbayang difikiran. Tapi memandangkan plan dah lama, kesian pulak mak nak pergi sangat tengok cucu dia berkhatan. So pegi jugak la. Tawakkal je la.
 
Pagi Jumaat saya bertolak dari umah mak lalu highway LPT exit Bukit Besi. Hujan lebat, kadang-kadang renyai, lebat balik. Bawak slow motion je. Masa tu dah ada area kawasan rendah kat LPT tu air dah nak melimpah ke jalan. Alhamdulillah selamat sampai Dungun. Pick up my asben. Kemudian start Dungun ujan je manjang sampai la masuk Tol Gombak baru lah panas skit.
 
1st time travel guna Waze. Ntah kemana-mana waze bawak. kahkah. Padahal tuan henfon yang lambat. Dah go straight baru ko suruh turn left kan. Tak kan nak reverse tengah-tengah kesibukan tu. haha. Pasrah jelah waze bawak lalu jalan lain plak. Nampak je signboard Meru barulah lega skit. Akhirnya sampai jugak umah abang kat Meru.
 
Dan ni la yang paling dirindui..si budak Alesha.
 
 
Dah setahun lebih dah Alesha. Dah pandai cakap skit-skit. Pelat tu dia je la yang paham. Tapi keletah dia sungguh menghiburkan hati. Dah la nak berdukung ngan orang laki jer. So, asben tak lepaskan peluang. Dah la dia suka budak-budak. Dapat si Alesha yang lucu tu sakit perut duk gelak kat si kenik ni. Gerammnyaaa.

Hari Sabtu abang buat kenduri arwah kat rumah. Dan sempena nak khatan anak buah keesokan harinya.

 
Saya tak snap gambo sangat pun. Hp masa ni duk kat mana ntah. Abang tempah nasi beriani, tapi kuah mak kakak ipar yang masakkan. Sedap sangat daging masak kurma tok mak masakkan tu. Empuk je. Pastu tempah bihun sup. Sedap jugak. Kuah kicap pedas sangat. Tu yang bertambah kaw. Kenyang perut hari tu. Dengan agar-agar lagi. Buah jambu asam boi lagi. Senak perut. Tak makan kan nyesal.

 
Untunglah Alesha. Semua orang geram kat dia. So umi abah dia bebas buat kerja layan tetamu tanpa gangguan Alesha. hehe. Kejap kang abang-kakak dia yang layan. Kejap kan asben pulak culik bawak lari. hehe.
 
Nak peace gaya sama jer jari macam tu. Takpe Alesha. Cuba lagi next time.

 
Asben suka melayan budak-budak. Huhu.


 
Kemudian hari Ahad lepas budak-budak settle khatan kitorang pegi window shopping kat Setia City Mall. Bawak anak buah yang sulong coz dia kenal jalan short cut pintas lalu area kawasan kilang. Mak tak larat jalan jauh-jauh. So kita masuk Padini je. Shopping baju tshirt 2-3 helai pastu blah.

 
Kemudian perut berdondang sayang dah suruh cari kedai makan. Anak buah rekemen kedai ni. Kedai rimbun sangat.

 
With mak ngan adik bongsu.

 
Asben ngan anak buah yang paling sulong.

 
Lauk sedap sangat. Kitorang sampai dalam kul 1.30 petang pon dah banyak lauk habis. Laku sangat kedai ni.

 
Tengok dari luar scary je kan. Hehe. Masuk dalam bau lauk pauk..aduhh..terbayang-bayang sambal udang dia.

 
Malam tak buat apa pun. Tonton muvie jer. Umah abang dapat wifi. So, gigihlah kita download muvie. Hehe. Kebetulan famili kakak kepada kakak ipar datang singgah dari Langkawi. Sambil tonton muvie makan Pepero. Nyumnyumm.

 
Okeyy..Kejapnya bercuti. Isnin dah balik Terengganu. Wuuuu. Tq sangat asben, sebab cuaca sangat teruk so dia je drive sepanjang jalan. Mesti penat. Sian pulak drive dalam hujan lebat lagi. Hurm..Nasib baik standby kacang Pistachios ni. Bukan sebab tak nak bagi asben yang drive tu ngantok. Tapi co-pilot neh. Haha. Asal nampak saya macam ngantuk jer terus dia suruh kopekkan kacang ni. Terus segar mata. Eh, tapi memang la saya selalu dapat kawal mata ni dari tidur kalau jadi co-pilot. Sepanjang perjalanan pergi dan balik tak tido tau. Heeee.

 
Dari Meru hujan renyai-renyai kemudian lebat. Tapi nampak macam hujan biasa je la. Masuk je highway area Gambang tu terus nampak suasana musim tengkujuh. Hujann lebat menggila. Jadi sebab takut jalan biasa tak boleh lalu kami ambil jalan alternatif melalui Jabor-LPT-exit Tepoh. Alhamdulillah selamat sampai rumah.

 
Okeyy. Tu jer citer jalan-jalan dipenghujung tahun. No more cuti-cuti Malaysia untuk tahun ni okey even cuti masih berbaki 8 hari...huhuhu.


Saturday, 20 December 2014

Bersiaran dari Meru, Klang.

Salam uollss..
 
Bersiaran dari Meru Klang. Sebenarnya dah plan lama dah nak datang umah abang kat Meru neh. Hari ni Sabtu abang buat kenduri arwah dan sempena anak buah nak khatan esok hari. Eh, dah lima tahun kot tak datang Meru. Biasa kalau datang KL jumpa abang kat Shah Alam jer. Tak berkesempatan nak datang Meru. Ni datang sendiri boleh lah nak kesana-kemari.
 
1st travel guna waze tau. Sampai kemana-mana ntah waze bawak. Takpelah waze aiolls redho asalkan sampai dengan selamat. Kekeke. Umah abang ada wifi. So boleh beronline dengan senang hati. hehehe. Okey. Nak pegi kemas-kemas. Tetamu dah balik semua dah tu. Daaa.

Friday, 19 December 2014

Tebus voucer Zalora.

Salam uollsss..
 
 
Lately entri pasal shopping je kan. Hehehe. Alhamdulillah Zalora baik hati sangat bagi voucer RM100 untuk saya rambang mata shopping disana. Macam-macam produk la masukkan dalam wishlist. Haha. Pastu dah keliru mana satu nak beli ni. Banyak sangat neh.
 
Konon-konon sikit je buat list teringin nak beli.
 
Nanti mana-mana produk dalam wishlist tu kalau konpem nak beli klik ADD TO BAG. Nanti keluar la berapa total semua yang kita nak beli ngan detail pasal kita sikit. Masukkan alamat rumah ngan number hp.
 
Macam saya dapat voucher so masuk la num voucher tu. 
Klik untuk tumbesaran
 
Saya beli handbeg ngan jam tangan untuk asbeng.
 
 
 
 
Klik untuk tumbesaran
 
TQVM Zalora. Tak sabar tunggu barang sampai.
 
 
 
 
 


Thursday, 18 December 2014

Rambang mata aiollss..

Salam uollss..
 
 
Hepi sangat dapat voucer shopping online. Terus skrol sampai rambang mata tak tahu nak beli apa. Hehe. Perempuan sangat kan. Ni baru tengok online belum tengok depan mata. Mau satu kedai nak bawak balik letak depan rumah. Haha. So korang plis pilihkan untuk saya okeyyy.
 
Handbeg cecantik sangat. Buh link siap-siap senang skit nak beli nanti klik jer!!
 
Structured Shoulder Bag
RM 299.90
NOW RM 89.90
 
Casual Bag
Saddle Handbag
 
Casual Convertible Shoulder Bag
RM 249.00
 NOW RM 79.00
 
Baju bajan dresss semua pon cecantik sangat. Buh link siap-siap senang skit nak beli nanti klik jer!! (eh, macam copy ayat atas jer)
 
Leia Raisaa Stripe Shirt
 
 
 
Muslimah Blouse
 
 
Pastu hari tu asben mengadu jam dia putus tali. Dah la jam kesayangan. So jomlah kita tinjau2 kot-kot ada yang berkenan dihati.
 
GT Silicone Strap Sport Watch
NOW RM 29.90
 
 
MULTIPACK Couple Watch With Leather Strap (2in1)
NOW RM 89.90
 
Okeyy..tak tau nak pilih yang mana.huhuk.
 
 

 
 
 
 


Wednesday, 17 December 2014

Jom shopping produk kecantikan wanita online


Salam uollss

Kalau sebut je pasal makeup memang sinonim sangat dengan wanita kan. Tambah-tambah zaman it sekarang ni. Nak selfie buh gambar kat intagram or FB or belog haruslah nak touch skit muka tu. At least bedak, gincu, blusher, eye liner atau eye shadow. Kan. Dan ofkos naluri kita sebagai perempuan memang sentiasa inginkan kecantikan.

Sekarang pun banyak sangat tutorial cara-cara nak makeup untuk sebarang majlis. Dan kadang-kadang yang bertunang or kawin pun dah confident untuk make up sendiri di majlis diorang. Yang penting korang apply teknik solekan yang betul je okey. Cehh.Bajet macam jurucakap kecantikan pulak neh. Haha.

Tambah-tambah sejak wujudnya online shop untuk koleksi barangan produk kecantikan wanita ni makin memudahkan urusan kita kan. Kemudahan dah ada dihujung jari. Just pilih je jenama apa kita nak, tau-tau barang dah sampai depan rumah..Yeayyy..Senangnya hidup. Hehehe.

Saya pun dah terjebak sama tengok koleksi makeup neh. Boleh masuk dah dalam wishlist awal tahun. Hehehe. Macam-macam kot boleh dapat kat koleksi produk kecantikan wanita online ni.

Beli yang ni satu pun dah macam-macam kaler ada kan. Tak payah la nak beli banyak-banyak jenis pastu penuhkan beg makeup sampai terkoyak zipp.opsss.Macam tuju kat diri sendiri jer. Hahah.


Yang ni pulak tengok design pun dah jatuh hati. Boleh tak nak beli sebab design yang cantik itu.


Supaya wajah mulus cantik sentiasa silalah apply foundation okey.

Haa kan dah terjebak. Berejam-jam duk skoll. Klik itu klik ini, berkenan yang itu berkenan yang ini. Tak sabar nak tambah koleksi produk kecantikan ai.

Dengan adanya teknologi ni betul-betul mudahkan kerja kita. Yang penting jimat masa dan tenaga. Duk dalam aircond yang selesa pilih je mana produk yang kita suka tanpa perlu penat lelah cari parking semata-mata nak beli alat makeup kan. So tunggu apa lagi jom cepat tengok koleksi produk kecantikan wanita online.

Selamat shopping!!
 


Monday, 15 December 2014

Pengalaman mendewasakan.

Salam uollsss..
 
Bosan-bosan ni mari sembang-sembang.
 
Hari ni kebosanan kat opis. Ada dua-tiga orang yang bercuti plus cuti bersalin plus masih warded di hospital. Sunyi sepi jer rasa. Terengganu plak 2-3 hari ni dah start hujan balik setelah berminggu-minggu panas. Ni hujan lebat, hujan sekejap-kejap langit gelap tak nampak matahari macam nak datang banjir peringkat ke-2 je ni. So, hati-hati lah pada yang rumah kawasan rendah tu okeyy. Sediakan payung sebelum hujan.
 
 
*****
 
Masuk hari ni dah seminggu drive sendiri setelah lebih-kurang lima bulan kot pergi kerja menumpang opismate and kalau balik Dungun or kemana-mana dengan asben mesti dia ada teman sebelah. Hurmm. Kadang-kadang bila kenangan tu datang masa tengah drive pon tiba-tiba rasa menggeletar lutut. But life goes on. Istigfar banyak-banyak, ingat Allah banyak-banyak. Macam mana sekalipun saya kena kuat dan berdikari. Ceewahh. Ayat nak tenangkan diri nampaknya.
 
Ujian Allah bagi untuk matangkan kita, untuk mendewasakan kita. Semoga kita terus kuat untuk hadapi segala ujian dariNya.
 
 
*****
 
Sedih bila ada yang masih perli soal zuriat. Dan sebenarnya lebih ramai yang bagi kata-kata semangat berbanding yang bagi kata-kata perli menyakitkan hati. Tapi macam yang saya cakap mengalaman mendewasakan. Bila ada blogger pm saya, kawan wassap saya tanya "Kenapa Fizah nampak kuat sangat, macam rileks je even dah nak masuk tiga tahun belum dapat rezeki zuriat"
 
Kenapa??
 
Sebab terlalu banyak ujian Allah bagi pada hidup saya, pada keluarga dan kawan sekeliling..hingga saya rasa cukuplah, cukup sangat dengan rezeki Allah bagi setakat ini. Bukan tak pernah berusaha, sentiasa berusaha terutama mengharap dalam doa, namun tak pernah pon mempertikaikan kekurangan kerana rasa sudah terlebih dengan apa yang Allah bagi.
 
Melihat orang terdekat bercinta bagai nak rak, kawin punya anak berderet-deret namun akhirnya tiada jodoh, suami kawin lagi, cerai isteri dengan anak berderet-deret yang kadang-kadang tak cukup makan, tak cukup pakai. Nauzubillah. Saya bersyukur punya suami yang menyayangi saya seadanya, punya keluarga besar tempat bergantung harap, punya keluarga mertua terutama ibu mertua yang tak pernah anggap saya sebagai menantu, tapi anggap saya sebagai anak kandung sendiri. Menyayangi saya sedalamnya, menyuap makanan untuk saya, berkongsi apa saja dengan saya, terlalu mengambil berat. Allahhh. Betapa saya tak pernah rasa kesunyian dengan kasih-sayang yang Allah sampaikan melalui keluarga sekeliling.
 
Dan bila dua kali mengalami kemalangan seusia perkahwinan ini barulah saya sedar, betapa Allah menyayangi saya. Masih panjangkan usia saya supaya masih dapat merasa dan memberi kasih sayang. Dan bila satu saat saya kemalangan seminggu sebelum Ramadhan yang lalu lagi bertambah rasa syukur. Kereta terbabas berpusing 2-3 kali dan dalam kereta saya mampu menyebut nama Ya Allah, Ya Allah berkali-kali. Dan ketika kereta berpusing saya hanya nampak tiang elektrik di hadapan hingga kereta merempuh tiang elektrik dan tembok batu.
 
Hancur luluh hati ini.
 
Namun bila suami, mak dan ayah mertua sampai memeluk saya dengan erat dan mengatakan betapa bersyukurnya mereka melihat saya selamat....Ya Allah...Andainya saya sudah punya anak ketika itu, dan terjadi apa-apa pada anak saya macam mana entah rasanya. Mungkin yang punya anak saja tahu perasaan itu. Syukurlah Allah masih panjangkan usia saya. Dan kerana itu saya menjadi setabah dan sekuat ini. Terima kasih Allah atas pengalaman ini.
 
Dan ingatlah ujian Allah untuk mendewasakan kita, Allah tak kan uji kita dengan apa yang tak mampu kita depani, makin kuat Allah uji makin menjadikan kita kuat. Dan andainya kita rasa ujian ini terlalu berat buat kita percayalah ada yang diuji lebih berat dari ini dan mampu hadapinya..
 
 
 
 


Wednesday, 10 December 2014

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM

Assalamualaikum...





Dengan ini bermula lah giveaway hujung tahun dari dianarashid.com dan sudi2 kan lah untuk sertainya kerana ada banyak hadiah menarik yang boleh kawan-kawan menangi.Berikut adalah senarai hadiah :-

Dish Wash Concentrate x 1 pemenang
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream x 2 pemenang
telekung lycra x 1 pemenang
topup RM10 X 3 pemenang
Fridge magnet London + keychain (1 pemenang)
Fridge magnet Malaysia + keychain (1 pemenang)
Topup RM10 x 1pemenang
Fridge magnet cameron highland x 4 pemenang
Shawl x 1 pemenang
Topup Rm10 x2
1 paket Mykoko rm39/500g x 1 pemenang
2 voucher KFC x 1 pemenang
baju muslimah x 2 pemenang
wang tunai rm50 x 1 pemenang
Home Binder 2014 x 1 pemenang


Syarat-syaratnya...:-

1- Buat satu entry bertajuk " GIVEAWAY HUJUNG TAHUN BERSAMA DIANARASHID.COM"

2- Like semua facebook page penaja(wajib ):-



3- Follow blog penaja( wajib) :-

Fiza , Dila , Yumida , Parihh ,Eurukaseven , CekguNorazimah ,Veesandi , Nadiah , Ujie , YatiAdam , Fizah@susunatursioca

4- Follow Instagram penaja (jika ada)

@cikgunorazimah , @syidah_eda93

5- Add google + :-

Junainah , Yumida

6- Tinggalkan link entry anda di entry ini

jangan lupa letak kan link blog www.dianarashid.cm di bloglist anda supaya tak terlepas pandang apa2 update terkini.Tarikh tutup giveaway ini ialah pada 10-12-2014 .Pemenang dipilih melalui random.org .Keputusan akan diumukan sebelum 15-12-2014

Sekian..

Tuesday, 9 December 2014

Roti sarang lebah yang sedap.

Salam uollsss..
 
Semalam ada akak opismate tanya sape nak order roti sarang lebah ni. Wahhh..lama dah nak rasa. Ramai orang cakap sedap kan. Harga pulak murah je RM7 je pon. So, order jugak sebijik. Hari ni dapat roti sarang lebah. Nyumnyumnyum. Sedap la jugak. Orang lain makan curahkan sos kastard atas roti. Saya g bantai cicah je sos kastard tuh. Heheh.
 

 
Terus godek-godek gugel cari resepi. Ceh. konon nak buat la kan.
 
 
Semoga dapat hadiah besday oven sebijik bulan depan. Hahaha.

Anak buah nak tukar suara dahhh.

Salam uollss..
 
 
Jumaat lepas hantar anak buah pegi berkhatan. Buat ramai-ramai kat Stadiun Negeri Terengganu anjuran Kerajaan Negeri Terengganu. Ada dua orang anak buah khatan sekaligus. Dalam kereta odw ke stadium diorang tanya la my asben sakit tak khatan nie. Asben cakap tak sakit pon. Macam semut gigit jer. Cehh..Yeker?ke awak nangis masa khatan dulu??ekeke..Cuma asben cakap kejap je lepas khatan nanti terus peti suara bertukar. Hehe.
 
Sampai je tengok bomba nak mandikan budak-budak ni. Terus suruh anak buah cepat-cepat join diorang. Suka sangat budak-budak neh.
 


 
Pastu tukar baju. Tu masing-masing dah berdebar-debar dah tuh.

 
Tapi pak sedara ni cakap tak sakit pon, macam kena gigit semut jer. Malu lah kalau nangis. Heee..Nasib baik anak buah ai kuat semangat belaka. Hehehe.

 

Tuesday, 2 December 2014

Warkah buat sahabat.

 
Andainya kamu membaca ini...
 
 
Ketahuilah bahawa aku dah pernah rasa sakitnya ditinggalkan. Dek kerana keakraban dan indahnya memori bersama sampai adakalanya menjadi kelat dan tercalar oleh kerana kedengkian manusia lain.
 
Kerana ini aku tak akan ulangi perkara-perkara yang akhirnya akan membuat aku terseksa mengingati segala memori indah bila kau tiada.
 
Cukuplah Allah tahu betapa aku hargai persahabatan ini, kenangan ini, dan segala sifat baikmu pada aku. Aku hargai itu.
 
Maaf andai aku tak bisa jadi kenangan terindah dalam ingatan kamu. Cukuplah kamu tahu doaku sentiasa mengiringi perjalananmu sahabatku.
 
2/12/2014.

Sunday, 30 November 2014

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

hai semua blogger!

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro))

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah.
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni,
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah!
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer!
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

Tuesday, 25 November 2014

Annual Dinner 2014 di SACC.

Salam uollss..

Baru terhegeh-hegeh nak up story pegi dinner. Dinner tahun ni kat tempat sama dengan tahun lepas SACC kat Setia Alam. Tapi tahun ni macam penat sikit la, sebab bukan sekadar pegi dinner jer, tapi ada bengkel, staff award ngan staff assembly lagi. Tiga hari jugak la duk Shah Alam.

Malas nak story panjang lebar. Tengok gambar je okeyyy.

Tapi lilin dalam vase ni cantik sangat. Idea untuk candle light dinner orait jugak neh. Hehe.













Door gift  dapat kalendar. Gambar tu yang snap kat photobooth tadi. Dia print terus nanti boleh selit kat kalendar. Creative jugak idea ni untuk wedding day yang gempaq-gempaq kan.

 
Dinner kali ni banyak tarian-tarian jela. Ala-ala teater musikal. Tema pon dah theater kan.


 
Adibah Nor datang buat pemsembahan. Banyak jugak lagu yang beliau nyanyi. Sporting sangat Adibah Nor ni. Layan je peminat berkerumun ambik gamabr selfie bagai. Tapi aiolls bukan kipas susah mati.. Hahah. Ambik gambo sipi-sipi jela.

 
Makanan sampai cepat-cepat terjah. Lapar sangat perut neh.









 
Eh, roti ni sedap sangat. Lembut jer. Pastu inti kacang. Inti pon banyak. 


 
Dah. Tu jela. Malam ni dinner habis awal jugak la dalam kul 11.30 pm dah habis. Biasa kul 12.00am ke atas jugak. Ok. Jumpa dinner tahun depan pulak kalau masih panjang jodoh. Hikss.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...