Para Pengikut..

Thursday, 1 January 2015

Bye 2014, Welcome 2015

Salam uolls.
 
Sekejapnya masa berlalu kan. Alhamdulilah, even 2014 banyak duka, namun masih kuat untuk mengharunginya.
 
Januari 2014
Bermulanya hidup baru dirumah sewa baru. Alhamdulilah even rumah kecik dari umah lama tapi syukur sangat punya kejiranan yang sangat baik,peramah,bertanggungjawab terutama tuan rumah sendiri. Rasa selamat jugak la memandangkan kita berpjj ngan asben. Tapi nasib baik ada anak buah teman duk sekali. Tak la bosan sangat. Januari bulan saya dilahirkan. 19 Januari, cepat set alarm kat phone tu. kikiki.
 
Mac 2014
9 Mac Wedding Anniversary. Konon nak buat suprise kat asben kan. Haha. Suprise tak jadi. Nak tau godek-godek la sendiri. haha.
 
 
Kemudian berkumpul sanak saudara belah mak di Lepar Hilir Gambang kenduri sepupu. Hepi sangat dapat kumpul ramai-ramai.
 

 
Jun 2014
Dah janji ngan asben setiap tahun nak jugak jalan-jalan negeri lain. So kumpul duit dapat pegi kemana-mana-jalan-jalan-shopping hilangkan stress (terapi sangat neh. Haha) Same goes to asben. Kalau window shopping satu mall tu dia nak jelajah kalau boleh. Haha. Dis year shopping kat Kuantan jela. Tido kat sana. Kira honeymoon la eh asben. Haha. Shopping, jalan-jalan, lepak-lepak, tengok wayang..Hurmm..taun ni nak kemana plak yer asben???
 

Bulan ni jugak bulan penuh duka. Odw balik dari umah mil ke opis saya eksiden. Kereta berpusing 2-3 kali. Alhamdulilah Allah masih bagi peluang mengecap nikmat bernafas.
 
Julai 2014
Ramadhan. Sedih sangat jarang balik umah mil sebab kereta tersadai kat bengkel.
Photoshot raya with student.

 
Ogos 2014
Aidilfiri. Raya pertama umah mak. Raya kedua zuuup balik umah mil. Nasib baik sebelah daerah je.



 
September 2014
Trip to Penang dengan my fren dan student. Ni kenangan paling indah kot untuk tahun 2014. Rindunya nak pegi Penang lagi bolehh??
 
Oktober 2014
 
Aidiladha di rumah mil.
 
 
November 2014
Berulang alik ke Kuantan setiap hujung minggu untuk settle kan urusan kereta. Alhamdulilah selesai even banyak benor masalah keta ni. Pasrah je la. Asalkan ada keta nak bergerak kemana-mana. Huhu.
 
Disember 2014
1st time travel ke KL with asben. Pegi ke umah abg bawak mak n adik. Pasni nak travel ke utara pulak la.hee..

 
 
 
Alhamdulillah. Segala ujian di tahun 2014 sangat membuatkan saya makin kuat. Dan masa tu la kita sedar betapa Allah sayangnya pada kita dan menghantar orang yang baik, yang menyayangi kita untuk menjaga kita. Terima kasih Allah.
 
Semoga tahun 2015 saya semakin kuat untuk mengharungi segala pahit getir hidup. Ecewahhh. Semoga terus dipanjangkan jodoh bersama suami tersayang. Semoga beroleh rezeki zuriat untuk tahun ketiga ini. Aamiin.
 
Terimalah sekeping gambar di tahun baru. Dulu nak sangat berazamkan 'naik berat badan'. Nahh ambik setelah beberapa tahun barulah azam tersebut terlaksana. Sekarang takkan nak berazam 'turunkan berat' pulak kan. Pasrah je la aiollss..(ayat sedapkan hati sendiri).
 
 

4 comments:

  1. Kesimpulannya : tips nak gemukkan badan ialah bila kita hidup bahagia dengan orang2 tersayang. ha

    ReplyDelete
  2. Setahun yg penuh makna, kan?
    moga thn ni iza lebih gembira dgn famili & frens :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida, Alhamdulillah..tq =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...