Para Pengikut..

Tuesday, 27 January 2015

Sape yang stress sebenarnya???

Salam uollss..
 
 
Hari ni kita makan simple je. Pagi tadi breakfast panaskan nasi goreng lebihan jualan untuk budak-budak sekolah tu (biasa kita goreng nasi malam). Pastu sempat bakar daging burger dua slice pagi tadi. So bawak bekal makan lunch. Tu je. Malam ni dinner nak makan roti je kot eh.
 
Ni gara-gara berat badan naik bertubi-tubi lately. Makan takdelah banyak pon. Tapi berat ni tiap kali timbang je mesti naik. Ker penimbang rosak?? Banyak dah stok-stok baju pegi opis tak muat. Bungkus dalam plastik nak pass kat anak buah. Yang masih baru boleh oter lagi bagi mak dia oter lah. Ni macam duk repeat baju sama je pegi opis. Huwaaaaaaa...
 
Dah lah hari tu asben buli teruk. Jahat betul. Siap compare lengan kita dengan lengan dia. Pastu cakap sama je saiz. Eh helllooooo, lengan awak tu 2x ganda kita tau. Pastu cakap dagu kita dah tak nampak dah tertutup dengan pipi. Gulppp. Eh, tak puas hati lagi buli isteri dia gemuk siap sarung kan cincin kawin dia kat jari kita. Nahhhhhh!!terus muat takde nak gelongsor lagi cincin tu. Huwaaaaaa lagi..
 
Tadi asben call kita mengadu la lapar hari ni makan nasi goreng sikit pastu burger dua keping jer. Boleh tak dia cakap "Bagus,bagus. Malam ni jangan makan, minum air jer okeyy". Kejam betul. haha.
 
Asben kalau cakap pasal kenaikan berat kita mesti macam risau je, macam stress jer. Haha. Bila kita tanya "Kalau sayang jadi gemuk macam mana??" dia akan cakap "Kena lah diet, jaga makan, jangan makan banyak-banyak, kena banyak senam, ni duk opis sehari dalam aircond, balik rumah rehat je macam mana berat tu tak naik" hahah. Mesti nak elak dari menjawab soalan tu.
 
Pasrah je lah asben yer kalau isteri awak jadi gemuk.
 
Nahh ambik sekeping gambo muka yang membulat dengan jayanya.
 


4 comments:

  1. haha. gocoh la mung dua orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..gocoh sokmo.sapa ke Putrajaya gocoh.

      Delete
  2. untung la buleh bergocoh.. :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...