Para Pengikut..

Thursday, 9 April 2015

Rindu menggamit.

Salam uollsss..
 
 
Rindunya kat ma mertua ai yang jauh dimata dekat dihati nung. Kalau dua minggu tak balik mesti sibuk duk msj tanya "bila kak long nak balik, bila kak long nak balik, ma rindu sagat ni". Hehe. Sori ma. Hari tu lama tak balik bizi sangat kenkononnya. So Sabtu lepas balik la jugak. Ahad kerja. Balik kejap je la. Tu pun petang Sabtu baru bertolak sebab ada kenduri then pegi tengok baby opismate.
 
Bila tau je menantu dia nak balik lewat terus msj pujuk suruh balik awal. Siap cakap tak nak pegi kenduri nak tunggu menantu balik. Sebab ma masak nasi minyak gulai burung puyuh. Hehe. Apesal sweet sangat ni ma. Nak buat macam mana ma. Lepas maghrib baru sampai. Tak sempat pon nak sembang-gossip-lepak lama dengan ma. Pagi besok dah kena balik sebab kerja. Tapi breakfast tu sempat jugak makan nasi minyak lauk gulai puyuh dengan daging masak blackpepper. Sedapnya. Sedapnya.
 
 
Rasa macam lama da tak keluar jalan-jalan hirup udara pantai dengan mil n adik-adik ipar tersayang. Petang ni Kak Long balik nanti kita keluar menderap okeyyy. Akhir bulan ni dah mintak cuti dua hari campur weekend dan cuti umum Birthday Sultan Trg dapatlah 5 hari cuti. Yeayyyyyy. Tak sabarnya nak balik umah mil.
 
=) 

2 comments:

  1. teringat mak2 mertua saya .sgt pandai memasak..waa missnya masakan air tangan diorang..Al-fatihah utk mok n chek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al Fatihah untuk arwah.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...