Para Pengikut..

Sunday, 13 September 2015

Persiapan barangan si adik baby - Part 1

Salam uollss..
 
Alhamdulillah dah masuk week ke 26. Dua minggu lagi cukuplah 7 bulan. Semoga Allah berikan kesihatan kepada diri ini. Huhu. Isnin lepas pegi checkup misi cakap dah boleh start belikan barang baby. Misi siap explain apa keperluan untuk bawak pegi spital. Katanya kena standby becoz ada yang week 28 dah deliver. Gulp. Tapi misi kata kes jarang-jarang berlaku lah. Huhu.Yang penting kita standby je la dulu yer. Kita gugel pon ada yang dah start shopping masa 6 bulan. So kita pon start jugak la beli skit-skit. Lama-lama jadi bukit yer. Heheh.

Kat area Terengganu ni susah la nak jumpa ekspo barangan bayi ke berpusu-pusu orang menerjah dapat beli murah-murah. Even dah banyak pasaraya khusus untuk barangan bayi dan kanak-kanak tapi kena survey jugak tengok harga kan. Ada yang berbeza harga sampai 2x ganda. Untuk shopping barang baby part 1 ni saya beli yang betul-betul basic. Paling penting untuk sediakan bawak pegi spital nanti. Eh, macam awal je plan neh. Huhu. Takpa la yang penting kita merancang kan. Selebihnya biar Allah yang tentukan. Eceeewahhh. Insap sangat. Ni kira baru sesi nak panaskan enjin atau kita panggil warming up la. Hehe.
 
 
Baju dan seluar
Sarung tangan dan kaki
Hood blanket
Napkin
Tuala
Baby wipes
 
Beli baju macam-macam brand, macam-macam harga dan macam-macam saiz jugak. Asben kan suka kaler pink. Asal nampak baju pink terus angkat tayang kat ai. Hehe. Takpelah. Jantina tunggu baby kuar nanti baru konfirm eh. So tak payah nak ngade-ngade sangat beli baju pink renda-renda eh. Tapi ai beli jugak towel kaler pink untuk puaskan hati dia. Hehehehe.
 
Beli barang sikit secotet tu je pun dan berapa habis campur gst lagi. Huhu. Takpelah demimu baby. So, next-next-next weekend kita soping lagi yer. Macam ni lah gaya pjj. 
 
 
 
 
 

8 comments:

  1. bestnya dah beli barang baby! take care. smga semuanya dipermudahkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imah..hehe..baru sikit beli imah =) tq for the wish =)

      Delete
  2. moga dipermudahkan... kite pun tgh galak buat persiapan jugak ni.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wawa, smga dipermudahkan jugak.hee.

      Delete
  3. best bab beli brg baby ni.
    aida da melalui nyer :)
    alhamdulillah....
    so moga harungi hari2 pregnen ni dgn sihat ye. good luck :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol2 aida..hehe..tqvm tau =)

      Delete
  4. awk,.barut perut baby mana? blum bli lagi ek..takut tertinggal dlm list..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je dalam list awk..cuma tak beli lg.heee..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...