Para Pengikut..

Thursday, 17 September 2015

Welcome to the world, baby!

Salam uolls..

Hari Selasa lepas bizi sangat kat opis. Pagi tu dapat msj dari mil yang biras kita masuk spital HSNZ. Tengahhari tak sempat mencelah nak pegi lawat. So petang tu balik kerja singah pegi hospital. Dapat jumpa biras. Masa tu bukaan baru 3cm. Sian sangat tengok dia menanggung sakit. Then habis waktu melawat kita balik rumah.
 
Mil pun ikut sekali tido kat rumah kita. Ma dah tak lena tido. Maklumlah nak dapat cucu sulong kan. Nebes dia bukan main lagi. Samalah saya pun. Asyik terjaga jer. Kejap-kejap ma col tanya adik ipar macam mana perkembangan. Kul 4 pagi adik ipar bagitau bukaan dah 6cm dan biras dan dibawa masuk ke labour room.
 
Saya ngan ma dah tak boleh tido dah. Duk sembang-sembang then belum subuh lagi dah siap iron baju semua. Tak sempat breakfast kat rumah pun. Sampai je adik ipar bagitahu kul 11 pagi nanti boleh beranak. Dan Alhamdulilah, kul 10.30 lebih baby menjenguk dunia.
 
Lega sangat. Ma lagilah nebes. Cucu sulung katakan. Pasni kita tukar title jadi mak long la. Tahniah adik ipar dan biras. Dapat baby girl. Tengok orang duk riba baby, nyusu baby terasa eksited pulak. Tapi malam tadi duk sembang ngan ma pasal deliver ni tetiba nebes plak. Huhu. Hope baby inside sihat hendaknya sampai waktu yang sepatutnya awak menjenguk dunia. Nanti dapat jumpa kazen awak. Hehehe.
 

4 comments:

  1. Alhamdulillah..selamat semuanya..nanti dia kan jumpa kazen dia pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hani : heeee..insyaAllah hani =)

      Delete
  2. alhamdulillah ibu n baby selamat..semoga awk kelahiran baby awk pun dipermudahkan.. Aminn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah awk.aaminnn..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...