Para Pengikut..

Klik Me =)

Thursday, 31 January 2008

Talk..'Cari Makan'

~ngantuk sangat..sapa ntah kandid aku tido.zzzZz~

Aku paling suka time Mr.Barbosa bagi talk. Kata-kata dia penuh perangsang untuk kita maju ke depan. Agaknya kalau tak run business mesti beliau jadi pakar motivasi.hee.. Banyak juga input2 yang masuk lam kepala ni.. Mane yang sempat aku copy aku kongsi pula dengan korang eh..

Ni sikap yang perlu ada kalau nak bjaya spcally dlm bisnes:

-Eternally optimistic
-Stubborn but not to the point of being unrealistic
-Humbly confident
-Open to the new idea. Learn to adopt-adopt to learn.
-Hardworking
-Not greedy
-Total belief in the concept of life-long learning
-Be 110% computer literate with a better-than-good command of the eng.language
-Be a listener 1st..a communicator 2nd



Adeh..banyak lagi la nasihat2 dia untuk kami2 ni.



-Desperation is the mother of all invention
-Tak semestinya kita perlu tahu 100% bout software skill. Da most important we know where to -start.
-Lagi dia sebut..'never stop learning' n keep practise wat u learn.
-N his last words 'Never ever say that u are the best'


~with anem after talk~

Wednesday, 23 January 2008

besday Iza..thanx Noname Grup...cyg korang..huhu..

Malam tadi..lepas balik makan adikku cayang cakap Dato ajak turun sebab dia bawak makanan. Nak ajak makan ramai2.. Hik2.. Tapi owg da dapat agak dah tau. Tuwun jer di sambut tomey dengan my besh fwen 2. Huhu. Terharunya. Cayang korang.


Anem,Ani,Erin,DakMa,Ayu,Dato,Fiq ngan Long thankz 4 da sweet bufday party.

19 jan 2008...thankz M.E



Thankz sangat M.E celeb my besday. Mula-mula plan nak sambut kat kfc jer coz hari macam nak hujan jer. Tapi M.E beli jugak kek sebab dia tau saye suke kek coklat. NyumNyum. Sambut kat tepi pantai dengan angin bertiup kencang dan ombak kuat giler macam musim tengkujuh pulak rasenye. Jom kite makan kek dulu..



NyumNyummy.. Tapi M.E tak suka sangat kek2 nie. Ade ke dia cakap kek nie macam lekat kat kerongkong jer bile dia makan. Papepon dia makan jugak sikit. "Best jugak kek nie eh"..hee..tau pon sedap. Memang tak dapat abiskan la kek tu. Rasanya kitorang berdua makan half je. So M.E bawak balik untuk adik2 dia. Besh2. Thankz M.E.


Thursday, 17 January 2008

kekasih yg tak dianggap..(sian tol)

Aku suka sangat dengar lagu nie. Hari-hari mesti dengar lagu nie. Kadang-kadang duk repeat lagu ni je berpuluh-puluh kali pun tak bosan..besh2..Hv fun:-)

Kertas-Kekasih Yg Tak Dianggap

Aku mentari tapi tak menghangatkanmu
Aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
Aku sang bulan tak menerangi malammu
Aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan
selalu itu yg kau ucapkan padaku

reff:

Sebagai kekasih yg tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah
Aku sang bulan tak menerangi malammu

Aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

repeat reff

Sebagai kekasih yg tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba bersabar
Ku yakin kau kan berubah

repeat reff
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...