Para Pengikut..

Klik Me =)

Friday, 28 January 2011

contest KAU cinta pertama AKU ;)


Mari juin contest. Best tengok tajuk contest. Jadi saya terus excited mahu join. Contest nie anjuran CIK IMAKASIHDANI. Klik untuk baca lebih detail tentang contest.


 Kerana ini ialah contest bertemakan cinta, jadi kaler juga harus kaler pink.

 1st love saya adalah en.beliau. Opss. Sebenarnya beliau bukanlah betul-betul 1st love. Cuma dengan en.beliau hubungan itu menjadi serius dan semakin serius. Jadi beliau adalah 1st love saya. Lalala..

1.letakkan gamba korang or tpi if reveal gmba 1st love pun ag menarik!hehe..tp if xnk reveal pun xpe,*jge sensitiviti* huhu ;p

*Itu ialah saya. Yang jadi photograper itu ialah en.beliau. Hee.
 
2.first love tuh mse korang umo brape?

* Ketika berumur awal 20-an.

3.ceritakan keistimewaan first love korg tuh n mcm mne leh jatuh cinta

*part nih cite byk sket,menarik punya! *

Rasanya kehadiran en.beliau macam dah dijanjikan. Masa tu saya baru hampir pulih dari melupakan xbf. Macam en.beliau datang pada waktu yang tepat. Kalau la masa tu saya masih berpacaran dengan xbf mungkin saya takkan layan en.beliau.

Macam mana saya mengenali en.beliau hingga jatuh cinta?
 Rasanya takde la kitorang love at the first sight pun . Sebab kitorang kenal pun melalui sepupu en.beliau. Masa tu bilik saya satu aras ngan sepupu en.beliau. Jadi disebabkan kami satu negeri selalu la dia datang lepak sembang-sembang kat bilik saya. Masa tu saya baru berjinak-jinak pakai henpon pemberian abang saya. Jadi pahamlah bila orang baru belajar guna gajet. Asal ada orang msj atau miskol terus layankan saja.

Nak dijadikan cerita suatu hari sepupu en.beliau datang bilik saya merungut-rungut ada orang kacau dia. Orang tu miskol dan msj tapi tak tahu siapa gerangan. Jadi saya dan roommate pakat la ngan sepupu en.beliau untuk kenakan orang tu. Num hp saya dijadikan bahan kajian. Terus  balas-balas msj ngan si pemiskol. Dari siang bawak ke malam. Tapi gaduh-gaduh la dalam msj.

 Memang laser la mulut si pemiskol. Kacau-kacau orang dia plak marah-marah orang. Yang saya ingat dia kutuk habis-habis saya melayu tak sedar diri sebab speaking ngan dia. Haha.

Keesokannya sepupu en.beliau bagitahu si pemiskol tu rupanya sepupu dia (en.beliau). Haha. Gelak puas hati. Penat seh. Ingatkan lanun mana salah number.

Sejak dari tu kami selalu la duk msj. Kebetulan masa tu celcom bagi free msj start jam 12am. Jadi jimat la kredit tak jalan. Saya pun tak tahu macam mana boleh terpaut pada msj-msj dia. Sedangkan takde pun dia bagi ayat bunga-bunga. Ya. En.beliau bukan mat bunga. Dia adalah seorang gangster. Ok. Tipu. Jadi jangan berangan nak beromantik-romantik segala.

Dalam bulan Disember saya cuti sem. Jadi kami planning nak jumpa.

Opss. Sebelum tu baru saya teringat ada lagi kisah tragis. Yer. Saya paksa en.beliau pos gambar beliau. Tapi macam-macam alasan diberi. Saya pun ugutla kalau tak pos gambar saya tak nak jumpa. Gambar saya pula saya pos gambar yang sama yang dilihat oleh en.beliau dalam album sepupu beliau (kawan saya tadi).

Jadi akhirnya gambar en.beliau tiba juga. Ok. Terkejut gila. 100% berbeza seperti yang saya angankan. Gemuk, gelap dan selekeh. Waaaaa..Mak !!saya tak nak kawin ngan dia!! Tapi saya fikir positif la. Lagipun bukannya ada apa-apa lagi. Konon berpegang pada prinsip berkawan biar seribu.

Akhirnya Disember yang dinanti (oleh beliau yer bukan saya) tiba juga. Kami jumpa kat town. Dia datang dengan kawan dia. Tapi masa jumpa saya semua kawan-kawan beliau entah kemana. Masa tu saya pakai baju kurung. Ayu kau! Jap kaler ape eh..yer! kaler hijau.en.beliau pulak pakai jeans biru baju putih dan cap. Saya tunggu punya tunggu rupanya beliau dan mengintai saya dari jauh. Yer! Yang datang pada saya seorang lelaki tinggi, tegap dan yer. Dia sangat berbeza berbanding gambar yang di pos itu.
 Mak, saya dah jatuh hati!!

*Keistimewaan 1st love
Mungkin banyak sikap kontra antara kami yang membuatkan kami saling melengkapi. Yang pasti beliau sangat penyabar melayan kerenah saya. Thankz awak.

4.kenangan paling manis sewaktu korang bersama
Alamak. Yang mana satu nak pilih yer? Setiap saat saya keluar habiskan masa dengan en.beliau itulah kenangan manis kami.

5.kenangan paling pahit sewaktu korang bersama
Kenangan pahit? Rasanya takde la pahit sangat. Ok. Masa tu mungkin dah setengah tahun kenal beliau. Dan sebenarnya ketika itu saya masih was-was dengan beliau. Dengan kata lain belum terima beliau seadanya. Saya masih simpan gambar xbf. Dan saya dengan tindakan bodoh minta putus dengan en.beliau dengan alasan saya masih teringatkan xbf. Seminggu saya jauhkan diri dari beliau. Saya tukar nombor hp. Kemudian sepupu beliau dapat contact saya dan pujuk saya supaya kembali pada beliau. Dan saya kembali la kat beliau. Saya bagi semua kenangan tentang xbf dalam kotak (surat,gambar,kad dan macam2). Pastu suruh en.beliau bakar semuanya. Tula kot kenangan pahit.
6.tema lagu percintaan korang mse bcinta
 Eh? ada lagu tema jugak ke kami? rasanya takdela sampai jadikan ia lagu tema. Cuma kalau bosan-bosan pergi karok mesti sama-sama duet lagu Ketawa dan Air Mata. Hee. Kira tu la lagu tema kot. Korang tahu ke lagu tu? yela-yela tak tahu. Jap nak copy paste 

Ketawa dan airmata
Itu sebenarnya cinta
Kalau kau sedih pasti ku rasa
Begitu sebaliknya

Ku senang engkau cemburu
Itu tanda kau sayangiku
Tahu kau takut kehilanganku
Begitu juga aku

Ku juga suka bila kau curiga
Ia mengajarku erti setia
Apa pun sikapmu aku terima
Asalkan ada kebaikan
Walaupun sering kau ku tinggalkan
Itu tiada bermakna
Kau ku abaikan

Memang sesekali sikapmu
Membuat aku jemu
Hingga kau takku pedulikan
Untuk menyedarkan

Belum pernah ada cinta
Di dalam kehidupan manusia
Sepanjang masa bahagia
Tanpa air mata...

8.first love tuh masih kekal sampai sekarang atau dah berakhir?

Alhamdulillah. Sampai sekarang dan semoga kekal sampai bila-bila.=)

9.korang boleh lupe or sayang die lagi x?hehe jujur k

Harusla.

Ok. Dah habis berceloteh. Owhh..Siap tertidur yer dengar saya bercerita. Sekarang saya mahu kalian pulak berceloteh. Kalau sudi bercerita saya mahu mendengar..


Monday, 24 January 2011

Pengsan lagi akhibat Jamuan Hari Jadi Mengejutkan.

Peristiwa yang berlaku 19 Januari 2011 yang lalu.

Terima kasih kalian. Suka yer buat saya terkejut, terkedu dan speechless dengan kelakuan kalian. Tak tahu la nak buat ucapan apa sini. Yang pastinya kalian memang benar-benar superb. Maceh. Maceh dan maceh.


Apasal tak bagitahu awal-awal. Tengok kan saya dan bawak wallet untuk keluar lunch. Nasib baik saya tak keluar lunch jauh-jauh taw.

Habis tudung putih disembur ntah apa itu. Nasib baik takde bawak tepung. Hee.

Kek coklat sedap bangat. Eh, Apesal tang umur tu hitam semacam je?

Trimas jugak hadiahkan saya macam-macam. Dan kebanyakan kaler hijau kecintaan. Errr, assignment saya jangan lupa hantar. Heee.

Friday, 21 January 2011

Hadiah Hari Jadi Terindah..


5 Years 7 Months 1 Week

Yer.  Tepat sekali.
En.beliau telah hadiahkan perkara paling terindah untuk hari jadi kali ini.
Terima kasih awak.
Semoga Allah permudahkan segala urusan kita. Amin.

Thursday, 20 January 2011

Saya bukan kerja untuk KAYA!!!

Maaf. Bila dah tulis gunakan UPPERCASE dan tanda seruan!!! terus ia jadi seperti ayat sedang marah.

Sebenarnya saya tak marah. Cuma berkecil hati sedikit. Tapi dah hilang dah rasa tu. Ini kes ada sorang kawan baik yang msj wish burfday saya. Kemudian dia ada cakap 'Semoga cepat kaya'. Ok. Terkedu seketika dapat ucapan macam tu.

Seolah-olah saya bekerja selama ni dengan matlamat untuk kaya semata-mata. Maafkan saya. Saya bukan begitu. Saya kerja untuk cari rezeki. Dan diamanahkan Tuhan untuk jalankan ibadat ini. Jadi kalau berkata-kata harus berjaga-jaga. Mungkin itu hanya gurauan. Tapi bila ia disampaikan melalui msj saya nampak ia seolah-olah suatu perlian.

Maafkan saya lagi. Saya tak kuat untuk marah kerana hal itu. Semoga dengan luahan ini akan membuka hati beliau. Saya sayang beliau dan tak mahu rasa sayang ini berkurangan dengan kata-kata sebegitu.

Wednesday, 19 January 2011

Wah, saya dah 18 tahun rupanya!!!

Ceh. Banyak la kau punya 18. Bukan dah nak masuk 30 ke? Ok. Tiba-tiba buta huruf dengan nombor 30. heheh!

Alhamdulillah..

Terima kasih Tuhan,
Kurniaan saya akal dan fikiran,
Untuk terus mendidik.

Kurniakan saya tenaga dan kesihatan berpanjangan,
Untuk terus mencari rezeki.

Kurniakan saya rasa cinta, kasih dan sayang,
Untuk terus menyintai, mengasihi dan menyayangi kesayangan dan kecintaan saya,

Juga kurniakan saya kesabaran,
Supaya saya terus kental menempuh hari mendatang.

Terima kasih Tuhan..

  ***
Ingat lagi kenangan meningkat usia ketika zaman belajar. Noname group pernah jugak buat suprise birthday party untuk saya. Masing-masing satu hari takde langsung nak wish even roommate saya. Buat-buat tak tahu jer dengan saya. Sampai tersentuh dengan sikap diorang. Bila malam, balik makan, diorang lepak-lepak bawah. Saya duk bilik kemudian Anem datang bagitahu kena turun sebab Dato ajak makan ramai-ramai. Ceh! Ingat sy tak tahu taktik korang yer. Jadi tak mahu spoiled kan rancangan mereka turun jugak konon-konon tak dapat agak apa-apa. Yer! Seperti yang dijangka, ada kek atas meja. Terharu sangat! Ucapan pun dah memadai untuk saya. Tapi bila kawan-kawan sambut rasa dihargai sangat. Serius rindu mereka semua.



KLIK untuk baca tentang entri ini.

****
Bila dah melepasi zaman belajar, anak-anak pulak buat saya menangis terharu. Anak-anak a.k.a students dan mentees saya.
 Satu hari di hari saya meningkat usia, Amin datang bagitahu mak dia nak jumpa (flashback lagi)..suspens betul. Maklumlah mak student datang nak jumpa. Manalah tahu ada masalah atau nak report apa-apa. Dahla masa tu saya masih baru bergelar mentor mereka...Pastu bergegas bersiap apa yang patut. Eh! malasnye nak story panjang lebar. Korang nak tahu kesudahan Suprise Birthday Party oleh kesayangan-kesayangan saya SILA KLIK SINI.

Serius saya bagitahu, saya tak pernah sambut birthday dirumah. Dengan kata lain tak pernah tiup lilin, potong kek sepanjang usia saya  sehinggalah saya masuk belajar di USM. Jadi sangat terharu bila kawan-kawan, kekasih hati dan pelajar-pelajar sambut birthday saya. Terima kasih kalian semua. Semoga doa yang kalian taburkan dibalas kebaikan berlipat kali ganda untuk kalian. Amin.






Tuesday, 18 January 2011

Kuey tiaw sup di suatu petang

Khusus pada yang sedang kelaparan saya tujukan kuey tiaw sup ini untuk anda. Tapi dapat jamah dengan mata je la. heh! Terima kasih sahabat setia menemani kemana saja untuk rancangan Jalan-jalan Cari Makan kita pada kali ini.


Kalian yang senegeri dengan saya. Pernah tak kalian makan kat kedai ni? Sup sedap okeh. Tapi tak perlu la nak harapkan kedai ni ada air cond, kerusi empuk dan siap dengan pamplet menu segala. Ini hanyalah kedai mak cik-mak cik yang kedainya kecil sahaja. Tapi sup nya boom kebabom. Errp. Tak mahu buat kalian teruja pun. Tapi sup kena la dengan selera lidah saya. Kalian yang suka makan kedai-kedai tepi jalan suka plak sup-sup singgah la kedai mak cik ni. (promote okeh).

Sila tengok peta budak tadika dibawah.
Kedai ni dekat Tanjung. Sebelah Astaka. Kalau tak kenal jugak Astaka baik kau pindah negeri sebelah. Ok. Lepas Hikaru kedai servis hp kalian akan perasan ada lorong kecil. Tak payah la berangan nak parking kat lorong tu kalau tak nak kena honnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn pat blas kali. Parking mana-mana pastu jalan la ngan buah hati kalian. Kedai sup tu sebelah Astaka. Saya jamin kalian tak kan sesat. Kalau sesat ketuk kepala budak tadika yang lukis peta. Heh!

Monday, 17 January 2011

Siram ais ke hati yang menggelegak

Entri nak post malam tadi. Tapi seperti biasa ketiduran. Kalaulah entri ni pandai berdikari mesti dia dh post diri sendiri. Hehe.

Hari ni seseorang telah membuatkan hati saya menggelegak. Errrghhh. Ok. Lupakan dia seketika.

Hari ni baru rasa lega sedikit untuk menaip panjang lebar. Kerana laptop ini dipercayai tidak mati mengejut. Bukan macam sebelum ini. Baru menaip 4 baris tiba-tiba mati. Terus fed up untuk mengepost entri. Tapi tidak lagi kali ini.

Ya. 2-3 minggu sebelumnya agak sibuk la saya. Sibuk bukan kerana banyak kerja tapi kerana kealpaan saya, suka menangguh kerja. Kerana itu pak guard terus cam saya. "Hari ni balik malam lagi ke? ke tido sini?". Ok. Pagi-pagi datang kerja disambut dengan pertanyaan itu. Tergelak kecil. "Hari ni pukul 5 balik pak cik"

Namun disebalik kesibukan, kekusutan, ketensenan itu datang rezeki buat saya. Alhamdulillah. Tuhan itu Maha Kaya. Semoga saya dikurniakan akal berpanjangan untuk menggunakan rezeki kurniaannya kejalan yang benar. Amin.

Semalam saya belikan handphone untuk adik. Memandangkan telefon rumah macam dah nak uzur tak berapa nak dengar dengan jelas suara di hujung sana, terus buat keputusan belikan adik sebijik hp. Menggantikan handphonenya yang rosak. Senangla sikit anak-anak nak tanya khabar berita mak ayah di kampung.

Tapi balik rumah tengok handphone tu tak nampak tulisan pada skrin. Inilah baru dikatakan 'telefon cap ayam'. Petang jugak pergi tukar handphone. Tapi salesgirl itu pulak buat saya menggelegak suruh saya masuk bandar tukar hp kat cawangan kedai dia kat sana. Hei!! Ok. Sabar lagi. Yer. Esok je la selesaikan agenda ini.

Sebelum tukar handphone, saya ke Dynabyte. Kedai jual menda alah tentang komputer. Ditemani en.apis yang telah booking lappy saya, juga cik yatie peneman setia saya. Mekaseh kawan-kawan.Yeye. Dapat lappy baru. Otomatik saya jual yang lama. Hanya kenangan yang tinggal bersama ia. Terima kasih kerana pernah berjasa pada saya. Ceewah.

Lagi satu, owhh. Mungkin semua akan terkejut. Saya telah mendapat sekor ibu kambing yang sedang bunting menjadi milik saya. Perlukah bagi ia nama? Dulu dia penah melahirkan anak tapi mati. Macam si kambing ni tak reti sangat jaga anak dia. Jadi harap kelahiran anak dia kali ini hidup dan membesar dengan sihat. Amin.

Bye.

Saturday, 15 January 2011

Wishlist versi materialistik..

Dah 2minggu lebih. Hari ke 15 baru berjaya pikir semua wishlist untuk tahun ini..

1. Laptop dah tak setia pada saya. Betul-betul ia menguji kesabaran saya. Jadi laptop baru adalah list paling utama. Maafkan saya laptop kerana tidak setia. Terima kasih kerana pernah berjasa pada saya..

2. Kamera digital. Ya. Hari tu saya beli tapi dapat ada calar. Bila hantar balik kedai, cina tu cakap tu tanggungjawab sy. Geram. Nasib tak terbaling cam tu muka dia. Juga nak beli baru.

3. Takpela kalau tak dapat kamera digital pun saya tak kisah. Tapi ganti dengan DSLR boley?

4. Harddisk satu lagi. Untuk letak semua gambar semata2.

Okey. Itu saja. Sikit kan. Tak materialistik pun..=)

Sunday, 9 January 2011

Remove semua data dan gambar korang kat FACEBOOK sebelum 15 Mac!!!

Tak tahu la betul ke tidak.



PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.


“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”
Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.
“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.
“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.
“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.

Serius ke korang?? Macam tak berapa nak kental jer dia mau off Facebook. Jangan ada yang buat rusuhan suda. Owhh. Tapi ayat baik punya yang en Zuck cakap ialah..

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”
-haha- 

Sumber : http://weeklyworldnews.com

Thursday, 6 January 2011

Aku pun nak komen tentang entri panas 'Gadis Tudung, Shawls Melaram MENJENGKELKAN'

Sebab tengah hot, aku nak bahasakan diri aku-kau jer untuk entri ni.

Aku suka bace blog Cik Epal. Tapi malam nie entri beliau pelik jer. Rupanya ada blogger buat onar. Biasala kan. Blogger kan punya kuasa veto untuk bahas apa saja dalam blog mereka. Tapi yang aku salute Cik Epal nie, even orang duk dengki kat beliau, beliau cool je. Takdela sampai nak bagi url pengonar tuh. Jadi aku sendiri punya kental mintak pertolongan en.google. Tibe-tiba aku rasa macam penyiasat persendirian la pulak. Akhirnya terjumpa jugak entri itu. Memang menjengkelkan la. Maafla aku ikhlas kutuk sebab aku punya kuasa veto terhadap blog aku. huh!

* Bagi aku la kan. Nak ceramah bagi motivasi kata-kata nasihat dan sebagainya bagus hape. Cuma tak perlu la nak sertakan contoh blogger lain. Hape kau ingat blogger tu robot takde hati perasaan? Pastu nak letak gambar agak-agak la. Apa perasaan kau kalau orang tulis entri macam tu lepas tu letak gambar sekadar hiasan awek kau atau adik kau. Memang kau hangin kan.

* Lagi bagi aku kau dah mengaibkan seseorang kalau kau sebut nama diorang. Lain la kalau kau tulis nama orang yang kau tak tahu kewujudan di ruang maya ni. Entri kau tu bukan kau sorang syok sendiri tulis dan baca. Beribu riban orang bace. (saja jer bagi kau perasan skit)

* Dan last sekali mak esah membebel, kalau kau nak nasihat ke arah kebaikan baik kau tanya betul-betul hati kau. Kalau niat kau ikhlas memang aku salute la. Tapi kalau kau tulis tajuk gila gempak sambil niat nak up trafik aku rasa baik kau simpan niat tu, bungkus dalam kotak hanyutkan tengah laut sana. Sebab kau memang tak gentleman langsung.

Dan nak nasihat punya panjang lebar tiba-tiba penutup kau tulis contoh macam ayat bawah :

"Nak pakai skinny, legging boleh, tapi jalan jangan KENGKANG"


Jadi kau rasa?? Penat owhh kau bagi nasihat panjang lebar..

Ok. Bye. Jangan hentam aku pulak. Aku cuma jadi seorang penguasa veto yang berjaya.

Whoaaaa..shopping yang langsung tak meletihkan.

Mari menjadi sang penglipur lara sebelum terlena di ulit mimpi. Ceewah, berpujangga gitu.

Minggu lepas saya tiba-tiba gila shopping. Mentanglah gaji masyuk habis kau borong yer. Mula-mula terjumpa blog best nie http://chantekdress.blogspot.com/ . Usha-usha shawl yang ada terkenan pulak dengan shawl combo itu. Tak pasal-pasal saya angkat itu shawl.

Kombinasi corak yang menjadi kecintaan.

Sold to Noor'Hafizah

Sampai rumah 9.00 malam. Bukak muka pintu terus mak tanya 'posmen hantar apa?'. Ok. mak pun teruja mahu tengok. Jangan terkejut suda saya borong 6 item sekaligus. Excited mahu pakai, bukak lemari terus pilih baju yang boleh match in untuk ke opis esok.. Lalala. (sambil menyanyi riang)

Ambil gambar pandang arah lain senyum skit. Pang!

Ok. Rancangan Jangan Tidur Lagi belum tamat yer. Tak cukup dengan itu, saya bersiar-siar kat fb ketemu ini pula. Butik Pesona . Dia takde blog la. Tengok hbeg lawa-lawa. Memandangkan hbeg saya dah uzur koyak rabak without think twice terus angkat itu hbeg.

Lantakla korang cakap tak cantik pun saya tetap beli jugak. Pagi tadi abg posmen hantar. Suka suka. Tengok gambar macam kecil jer. Rupanya besar jugak. Tahun depan nak balik rumah mak mertua tak perlu bawak beg balik kampung. Pang!!

Dah!
Rancangan nak habis dah.
Sila pergi tidur semua.
Saya nak sambung shopping.
Lalala..
*Baru nyanyi sebaris ayat, terus hujan turun dengan lebatnya*

Saturday, 1 January 2011

Mukasurat baru lagi. Bertambah tebal buku kau.

Assalamualaikum semua. Saya saja je gedik nak post entri ini semata-mata nak wish..


SELAMAT ber2011!!!

Kaler merah kau. Bukan kaler amaran. Tapi konon azam baru nak lebih berani, melangkah lebih jauh. LEBIH JAUH? Heh! Doakan azam saya untuk bertukar status pada tahun ini berjaya. Amin. 

Apa azam korang? marilah kita share dan Aminkan sama-sama. Tinggalkan link kat komen.
Nanti saya terjah. =)

Di ambang 2011.

Whoaaa. Tibe-tibe rasa tajuk entri macam filem terbaik Anugerah Skrin. Cittpoodah!

***
Kejadian yang berlaku semalam. Tapi kerana fenat sangat malam tadi ketiduran dengan laptop terbukak sempat tulis tajuk jer. Pastu terus krohhhhh.

***
Sebenarnya semalam seperti dijanjikan saya dan en.beliau berpergian ke Mesra Mall. Konon nak shopping la. Pastu sebab masing-masing teringin nak makan nasi kukus odw ke Mesra Mall itu, jadi kental la mahu pergi walaupun hujan lebat.

Sampai kat Merchang nasib baik jalan dah boleh lalu. Sebab masa en.beliau datang jalan tu ditutup kerana banjir. Bila nampak lori-lori Petronas itu menandakan kami hampir sampai. Yeaaa.

Hadiah memujuk.
Saya : "Nie bukan hadiah besday saya bulan depan kan?"
En.beliau : "Anggapla saya bagi awal. Kira hadiah besday la jugak tu"
Saya : "Waaaaaaaaaaaa"
Terima kasih awak. Baru merajuk seminggu. Lepas nie nak try merajuk sebulan pulak. Theee.

Mari menggeledah.
Hape ingat pompuan jer ada beg makeup?

Dah sampai Mesra Mall. Seronok-seronok!
Tapi takde la sales gilak pun. Tak menarik sangat pun. Sampai takde satu pun perkara yang membuatkan saya teruja mahu beli.
Sebenarnya en.beliau dah usha baju untuk dibeli minggu lepas. Tu yang kaler hijau bawah tu untuk saya.


Lebih jelas lagi. Lengan panjang untuk saya dan pendek untuk en.beliau. Maceh. Ni bertambah sayam nie. Theee..


Memang pompuan suka kot ambil gambar enterprem dalam fitting room nie. Sebelum testing baju sempat lagi kau. Apesal tangan macam cacat je?


Dah habis shopping mari puaskan selera orang mengidam. Our ferevet NASI KUKUS. Dah licin pinggan tiba-tiba rasa mahu tambah. Malu sikit hoi. Ok.


Dah kenyang ayuh kita pulang. Singgah Dungun lepaskan rindu pada ma (mak en.beliau) juga mak (nenek en.beliau.

P/S : Maceh en.beliau luangkan masa di hari penghujung tahun. =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...