Para Pengikut..

Klik Me =)

Wednesday, 26 September 2012

Hantaran dalam Taman

Salam uolls.

Hari tu masa kawin saya gubah sendiri hantaran. Gubah simple jer. Saya gubah untuk kedua-dua pihak. Dua-dua selit-selit bunga. Jadi mari bagi tema hantaran ini 'Hantaran dalam Taman'. Heehehe.
Bakul hantaran tu saya beli kat Cowboy. Sekarang nak sewakan pada sesiapa yang nak sewa. Hiks. Nak jual sayang la.

Mula-mula susun gabus dalam bakul tu.
Adjust2 sket ikut keadaan barang hantaran.
Kemudian cucuk la bunga-bunga tu.
Nak bagi variasi sket beli saiz yang berbeza.
Ada yang besar n ada yang kecik.
Bunga kecik selit je mana-mana ruang yang sesuai.

^__________^

Simple jer.






Too crowded. Ada haku kesah. Heee. Asalkan ada barang dalam hantaran tu sudah.

Parfume. Kotak parfume tu kat ada bunga-bunga tu sebenarnya ada gift. Beg tangan yang kecil molek sesuai bawak pegi dinner. Tapi bila selit dalam tu bersama parfume macam pelik la pulak tengok. So, tengah-tengah ruang tu saya sumbat gabus dan cucuk bunga-bunga kecik tuh. =)



Hantaran dari jarak jauh sikit. Penuh dengan bunga je kan. Muahaha. Hantaran dalam Taman katakan. Heee.

Ada ke nak sewa? Ada ke? Kalau ada boley email me :

atau klik kat FB saya disebelah okay =)


Tuesday, 25 September 2012

Tour to Vietnam (Part Finale)

1 June 2012

Hari ni last day. Pagi-pagi pegi masjid untuk aktiviti khidmat masyarakat. Biarlah gambar bercerita kat korang yerrr.

Kami pergi dengan teksi. Vinasun taxi.

Luas, selesa.

Dah sampai masjid. Masa ni hari Jumaat. Masa kami pergi tu diorang nak siap-siap untuk sembahyang Jumaat. Jadi tolang hampar sejadah dll. Biar gambar ni bercerita ok.









Kemudian dah habis sesi khidmat masyarakat dah lapar-lapar tu pekena nasi berlauk pulak. Konpem licin la kan. Masing-masing perut dah berdangdut dah. Seperti biasalah terjah Halal Saigon. Best makanan restoren sini. Semua menyelerakan.















Ok. Dah kenyang pulak kitorang menuju ke Universiti. Eksaited nak tekgok macam mana unibersiti diorang kan. Sebab last day, jadi sepanjang jalan kerjanya duk snap sana-sini.





Motif cat kat pangkal pokok??

Diorang punya helmet tu kretip hokeh. Kalo kat tempat kita konpem dah kena saman pakai helmet separuh macam tuh kan.

Majoriti kenderaan kat jalan raya adalah motor. Pakai kot n tie, siap bawak briefcase selamba je bawak moto. Kalau tempat kita pakai kot like a boss tu jangan harap la nak bawak moto kan. Dan kalau kita seorang yang penakut di jalan raya tak yah harapla nak drive kat bumi Vietnam neh. Diorang punyalah agresif. Ibaratnya jalan raya ni aku punya hokeh.

Polis di Vietnam. Kadang-kadang kelakar jugak tengok gaya polis diorang. Sempat lagi tapau bekal dari rumah makan kat taman. Heee.

Adik beradik AGROBANK kot.

Dah sampai unibersiti diorang.

Tengah-tengah bangunan ada gap. Diorang kata nak bagi bangunan tu sejuk. Betullah. Bila ada gap tengah-tengah tu rasa sejuk jer. Boleh apply untuk buat rumah. Muahaha.

Dapat kawan baru. Weeeee...=)

Miss Konica. Bagus la sangat kami berdua neh. Orang lain duk sembang pasal pendidikan, macam mana gaya pembelajaran kt Vietnam tu. Yang kami pulak duk gossip pasal hal peribadi. Dah kawin ke, dah ada anak ke, hubby sporting tak. Muahaha. Siap story kisah chenta monyet lagi. Hahaha. Macam kawan yang lama tak jumpa je lagaknya. Peewittt.
^___________^



*********
 
Ok. Dah habis sesi menjenguk gaya unibersiti di Vietnam ni kitorang balik hotel. Packing beg semua dan rushing ke airport.

Jom bergambar kenang-kenangan dulu. =)

Baki kredit Vietnam sebelum meninggalkan Vietnam.



Auwww. Masa ni inai masih merah dijari.



Lambat sangat proses duk timbang menimbang. Al-maklumlahlah masing-masing datang bawak beg berisi kapas, balik pulak isi batu kayu dalam beg. Mana lah tak berat kan. Muahaha. Mesej kat en.beliau sambil makan cukelat. =)


Akhirnya selamat jugak naik flight sampai ke Malaysia.

 Alhamdulillah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...