Para Pengikut..

Klik Me =)

Thursday, 30 January 2014

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

1st Mini Giveaway 2014 by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all. Hasrat Shad nak buat Giveaway
untuk tahun 2014 ni akhirnya tercapai jugak. Jemput semua join ya.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah :

Power Bank x1
T-shirt x1
Novel x2
Long Necklace x1
Shawl x1
Bracelet x4
Ellips Hair Vitamin x2
Fridge Megnet x1
Top-up RM5 x10
Top-up RM10 x3

Lima peserta pertama dan terakhir dapat hadiah misteri!



2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita. Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50. Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang. Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut. Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.

Wednesday, 29 January 2014

Pemilihan kasut mengikut citarasa.

Salam uollss..


Lunch tadi keluar kononnya nak cari sebijik kasut or sandal ke whateva. Sedih sangat aihh dah dua minggu duk pakai selipar jepun ulang alik pegi keje, pegi pasoraya pon selipar jepun tu jugak, pegi jalan-jalan dating pon itu lah jugak. Nasib baik kaler pink nampak la cute sikit. Hahaha.

Tadi lunch keluar dengan kawan-kawan. Punyalah saya ni cerewet sangat nak beli kasut. Ya Allah hai rasa nya berbelas-belas sandal, kasut, heels kot saya try tadi takde yang berkenan di hati. Waaaa.. Kenapa diri ini sangat cerewet bab beli kasut. Saya takde banyak pon  kasut. Last saya beli raya Aidilfitri 2013. Hoihh. Lama kan. Pastu bila beli sepasang kasut tu saya akan duk pakai je kasut tu sampai lunyai. Kalau kasut tu masih ok then beli kasut lain pulak mesti kasut yang baru beli tu jer saya pakai pulak. So dah membazir di situ.

Padahal boleh je shopping esok lusa kan. Tapi konon sebab nak balik kampung pakai sandal baru, beria-ria jugak cari. Kesian kawan-kawan aiolls mesti tensen. Hehehe.

Biasanya untuk beli kasut dan sandal saya akan tengok :

1. Design (saya tak suka design yang crowded contohnya tiba-tiba ada bunga sekuntum besar pulak tuh). Suka design simple jer.
(Gambar sekadar hiasan)

2. Warna (Orang cakap better beli warna yang boleh pakai untuk semua kaler contohnya warna tanah macam brown, black, white dll. Tapi sekarang kan orang duk rembat je kaler pape. Color blocking katakan) Jadi sekarang mata saya asyik duk aim kaler bright je la. Dah tak sudi tengok kaler hitam. Bye!
(Gambar sekadar hiasan) 

3. Muncung (eh, muncung ke hapa bentuk kasut atas kat bahagian jari-jari tu. Saya tak suka bentuk bulat, kena muncung skit. Kalau yang bulat tu saya rasa macam skema jer. Macam tak style jer. Huhu.


  
(Gambar sekadar hiasan)

4. Ketebalan (Yakni adakah ianya flat atau heels atau wedges. Adakah 2 inci atau 10 inci. Saya berkenan tau kasut wedges tadi. Tapi saya sebenarnya dah berazam nak pakai kasut flat tahun ni. Kalau heels pon tak nak yang tinggi sangat. Hope kuat nafsu untuk capai azam neh. Hehehee.

 (Gambar sekadar hiasan)

5. Pengaruh dan sokongan ( Pengaruh penting sangat kalau nak beli  kasut neh. Haruslah bawak kawan-kawan kan. Jap gi nak tanya ni ok tak, kaler dia cantik tak, kena tak dengan warna kulit i.
#padahal dalam hati memang dah aim nak grab tak perlu nak tanya lagi kan. Muahaha.


Saya strees skit kalau bawak en.beliau. Haha. Weolls ni sangat kontra. Jarang sangat nak berkenan design yang sama. Kalau suruh dia pilih sentap lah mak kalau terpaksa ikut citarasa dia. Over modern, over style dan kadang-kadang pelik-pelik nau. Boleh tak hari tu dia pilihkan kasut yang tali panjang kena ikat sampai betis tuh. Kau mampuuuu.

Eh, kebetulan plak tadi dia call masa duk khusyuk try kasut. Macam tau je isteri tengah shopping tak gitau dia. Haha. Pastu awal-awal lagi saya cakap.

"Saya nak beli sandal ni, tak kisah la awak tak berkenan pon saya nak beli jugak" TITIK.

 Hahaha. Padahal dalam hati alamak kang dia kutuk kaw-kaw sandal yang saya pilih neh. Hahhaha.

Pastu siap beli whatapps kat en.beliau. Eh, masa try tadi tak ingat nak ambik gambar.


Pastu en.beliau reply "Comel jugak syg (luv)(luv)(luv)(best)(best)(best)". hahah. Bahasa whatapp kan.

Tengkiu en.beliau. Pestime bersetuju dengan pilihan saya. Heee. Hope ni jawapan dari hati awak, bukan untuk menyedapkan hati saya eh. (BigHug)

GIVEAWAY CNY by DEDEQ

Salam uollsss..

Jom join Giveaway lagi =)

Klik Banner untuk join!!



Hadiah :

1. Baju / Dress untuk top komenter x 1

2. Shawl x 1

3. Keychain x 10

4. Tudung bawal x 2

5. Topup x 3 (Digi , Maxis , Celcom)




Monday, 27 January 2014

Keputusan Anugerah Juara Lagu ke-28 (AJL28)

Salam uollsss..

Nak jugak update pasal kemenangan diorang. 

JUARA LAGU : HAFIZ (BAHAGIAMU DERITAKU)
NAIB JUARA : HYPER ACT (HANYA AKU)
TEMPAT KE-3 : KALAU AKU KAYA (ALTIMET & AWI RAFAEL)
PERSEMBAHAN TERBAIK :  HAFIZ (BAHAGIAMU DERITAKU)
VOKAL TERBAIK : JACLYN (IKUT RENTAKKU)

JUARA MOBILE : HAFIZ (BAHAGIAMU DERITAKU)
Masa Hafiz nyanyi saya tak alert sangat. Masa tu duk makan bihun goreng. Tak perasan pon backdrop dia apa. Kawan-kawan cakap ada daun-daun kering gugur eh. Tapi Hafiz sangat menghayati lagunya. Saya target Aliyah menang. Stacy pulak persembahan sama jer tiap kali AJL.
Hyper Act wahh....dengar lagu ni memang terus teringat kat Teduhan Kasih lah. Ok lah dia menang, lagu ni memang best.
Kalau Aku Kaya memang tak sangka, lirik dia catchy sangat, sempoi jer. Dah rezeki kan. Hahah. Part Altimet lompat-lompat ambik trofi tu kelakar. Eksaited sangat dia. Heee =)
Jac bawak kawan-kawan nyanyi sekali. Jac ni suara dia alahai memang tinggi la.  

Okey, Tahniah kepada semua pemenang =)


Sunday, 26 January 2014

Mimpi bencana alam.

 Salam uollsss.

Malam tadi saya mimpi. Ya Allah lama dah tak mimpi sesuatu yang menakutkan. Just copy yang saya post status di fb saya. Huhuk.


****
 
Mula-mula kat langit keluar lingkaran warna pelangi. Cantik sangat. Habis org ambik gambar. Nampak jelas pulak tu. Semua orang keluar kan kamera godang,hp segala gajet la untuk ambik video n gambar. Lingkaran warna pelangi tu memercik mcm bunga api. cantiknya. Semua org bersorak tak putus memuji Subhanallah.

Sebab ramai sangat org sampai aku ditolak2 jauh. Tapi masih boleh lihat lg keajaiban alam... itu.

Kemudian tiba2 lingkaran warna pelangi tu bertukar jadi warna hitam. Percikan bunga api pulak jadi percikan bola api. Semua yg tadi bersorak terus menjerit ketakutan..

Depan mata aku bola api tersebut menyambar dan membakar manusia. Suasana dah jadi kelam kabut. Mayat hitam bergelimpangan.

Ya Allah..takutnya..berpeluh2 aku terjaga dari tidur walaupun suasana dah memang sejuk.

 
****
Ya Allah takutnya.Orang cakap mimpi ni mainan tidur kan. Mungkin lately banyak sangat baca pasal dunia ni makin sejuk la, nak kiamat la sampai ke dalam mimpi kot.

Yang penting jadi peringatan pada diri sendiri supaya tingkatkan amalan.
Semoga Allah sentiasa melindungi kita dari sebarang bencana.
Aamiin.

Wishlist versi surirumah 2014

Salam uollss..

Dah duk rumah lain ni, ada je perkara-perkara yang nak beli, sebab rumah lama dulu tak memerlukan pon, bila duk umah sekarang sangat memerlukan. Sesetengah tu takdelah penting sangat kan. Dah nama surirumah ni macam-macam lah nak dibeli. Hehehe. Nasib baik lah aiolls ni bukan jenis kaki shopping. Kaki window shopping jer.

Rak dapur (Build in Shelf)
Sangat perlu. Sebab kat dapur hanya ada rak dekat sinki yang boleh memuatkan dapur gas, rak pinggan kecik then ada lah sikit ruang untuk standby barang-barang nak masak. Takde kitchen cabinet pon. Yelah, ni rumah orang, kankan kita beria-ria nak buat kc kan.

Kemudian masa kawin x-bos hadiahkan book shelf. Dulu letak buku now letak kat dapur untuk tempatkan barangan letrik macam periuk nasi, blender, water heater. Tapi kecik je terpaksa gilir-gilir okey. Kesian. Ko jangan meruntuhkan diri sudah.



En.beliau dah pesan siap-siap pasni takde nak beli perabot dah. Duduk setahun pon barang-barang penuh satu lori. Pasni kalau nak pindah jauh sikit tak kan nak angkut dua kali kan. Okey, baik lah bos. Nak beli rak pasang-siap je boleh kan bos. Hehe.
Takde nak beli yang gempak-gempak pon. Yang simple macam atas tu jer. Asalkan kukuh dan ada pintu. 

Oven

Misi belajar buat kek la kononnya kan. Even en.beliau tak suka makan kek tak kisah la, yang penting saya masak saya habiskan. Muahaha. Dan opkos la kena beli rak atas dulu. Tade tempat nak letak oven i kan.
 Plan nak kena beli sebelum raya. Tahun ni nak buat biskut raya sendiri. Hope tercapai hajat =)

Meja Makan

Dari rumah sewa lama dulu setahun kitorang makan depan tv, setahun makan atas meja kopi kt kusyen tu, yang muat la ngam-ngam dua orang makan dengan hidang semua pinggan magkuk berisi lauk. Kalau segerombolan kawan-kawan datang memang tak muat nak letak lauk-pauk.

Jadi misi untuk beli meja makan akan diteruskan. Tak nak beli yang besar pon kang jadi sempit pulak dapur. Nak beli  meja makan untuk empat orang makan tu jer pon.


Ampaian

Pon nak jadikan wish list kan. Konflik jugak nak beli ke tak neh. Ampaian beroda tu saya dah survey dah hari tu. Depan rumah tu ada skit ruang boleh letak, tapi saya ni hari-hari pegi kerja hujung minggu jer ada kat rumah. Tu pun banyak lepak rumah mak jer. Biasa jemur baju dalam bilik yang dijadikan bilik stor tu sebab dah tersedia tali ampaian dalam tu. Entahlah. Beli kang macam membazir jer. Tapi tak suka sebenarnya jemur baju dalam bilik macam sedikit menyesakkan mata kita memandang jer. Takpelah, nanti kita fikir kemudian okey.

Hurmmm..Apa lagi yer??

 Rasanya tu je la kot. Ada lagi sekecil-kecil barang. Yang tu takpelah takde penting sangat pon. Okey. Semoga segala wish list akan tercapai. Hikss.

Friday, 24 January 2014

19 Januari 2014 - Meningkat usia lagi

Salam uollss.
Alhamdulillah ketika 19 Januari 2014 ini masih diberi kesihatan, masih diberi ruang untuk bernafas meminjam udara dan dunia, masih berpeluang menyayangi dan disayangi.
Harap meningkatnya usia ini makin bertambah kesihatan, makin kaya. Hehe. Kaya ilmu, kaya sabar, kaya idea..ehemmm. kaya anak juga =)
Harap juga masih dipanjangkan jodoh untuk berbakti pada anak didik tercinta, masih dikuatkan kesabaran dan kelembutan dalam sesi pembelajaran.
Terima kasih Allah..Walaupun hampir menginjak ke usia 30-an saya masih tetap merasa saya berumur 24. Boleh??!! Hehehe.

Terima kasih semua yang mendoakan baik secara realiti atau di alam maya.

Doa saya moga Allah limpahkan rezeki yang tak putus-putus untuk anda..ehemmm. untuk saya juga =)



Thursday, 23 January 2014

Fynn Jamal - Arjuna Beta

Salam uollss..

Korang kenal tak Fynn Jamal.  Tak kenal sila gugel okey. Kat IG saya suka sangat tengok pic n video anak beliau Ajuna. Ya Allah comel sangat. Setiap hari tak sah tak bukak ig semata-mata nak tengok keletah Juna. Kak Fynn punya gaya bahasa sangat puitis. Suka tau. Kadang-kadang aiolls pon dah terpengaruh bagi caption gambar siap ada perenggan demi perenggan. Haha. Tapi haruslah puitis saya kelaut. Dah lah kelaut, kelaut dalam pulak tuh. Heeee.

Lagu Arjuna Beta dah keudara ke radio. Tapi setakat ni saya tak berkesempatan dengar lagi. 

Arjuna Beta..sangat menyentuh naluri keibuan saya mendengar lagu ini.
Yer, saya takde anak pon lagi, belum dikurniakan rezeki rahim berisi lagi.
Tapi bila dengar suara lunak Kak Fynn dengan lirik yang menyentuh perasaan ini
terus saya terasa seperti saya seorang ibu.
Terima kasih kak Fynn..


Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
Datang petir menyambar jengking dan ular bonda takkan berundur
Nyamanlah arjuna beta, mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

Kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
Jalan betul, anakanda, tak jelas mata ambil yang sarat duri
Hiduplah arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama Tuhanmu ada takkan engkau tercela

Ngeri tak terbayang mata
Bonda takkan ada sentiasa
Nanti moga kau tak lupa
Bonda memujukmu, anakanda
Hiduplah arjuna beta, biarkan jasad yang lupa
Selama Tuhanmu ada
Takkan engkau tercela

Nyamanlah arjuna beta, mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

Wednesday, 22 January 2014

Senarai Finalis dan Ramalan Anugerah Juara Lagu ke-28

Salam uollss..

Walaupun saya ni jarang sangat nak tengok Muzik-Muzik tapi selalu duk bukak Radio Era duk dengar lagu-lagu Melayu jiwang, rock, tangkap leleh semua genre la saya suka jer dengar kan. Anugerah Juara Lagu ni rancangan yang paling dinantikan la. Dulu masa zaman uni sampai bersesak-sesak kat bilik TV katakau. Bilik tv takde lah besar sangat. Kalau dah macam sardin tak muat nak masuk, tengok dari luar tingkap pon boleh. Haha. 

Tahun ni dah masuk kali ke 28. Oppppsss. Rupanya seusia dengan diriku la eh. Eh, sori, aiolls tahun ni baru 24 lupa pulak. Haha. Dan dan jer mengaku muda.

Okey. Jom kita review finalis-finalis :

1. SALAMMUSIK - AKU PELAT

Chorus:
Aku pelat tak bisa bicara seperti kamu
Lidah ku panjang berpintal-pintal
Bicara ku melulu selalu terburu
Lidah ku tebal bagai kepala di bantal

[Ulang Chorus]x2

Aku pelat
Pelat bertepuk tangan tiada bunyi
Lidah terikat dia menyembunyi diri
Bertanya ditahan pendebatan ditelankan

Pada pokok diri daun kata berguguran
Tertutup banyak telah dipagarkan
Dari jari ke alat tulis semua mereka tepis
Siapakah mereka tepuk dada hey! tanyalah selera

Kita bangsa negara harus pandai berbahasa
Bertanya mengapa siapa bagaimana?
Punya akal fikiran tahu arah tujuan
Menyeluk pekasam biar sampai pangkal lengan

Masa depan bekalan diisi jika tahu manipulasi
Kata tiada disalah erti jangan sampai tergadai diri
Takut merana diri nanti
Dia pelat bertepuk tangan tiada bunyi

[Ulang Chorus]x2

Aku pelat
Pon di rhythm mi a come
Pon di rhythm mi a boss
Ragamuffin mi a root mi a come back again ah

Human fi wicked dem a style a mi nah sinner
Anna dem selecta minah wicked dem
Im man fi wayan wicked dem zion
Anna dem selecta nah wicked dem a wayan
A mi ma rastafari mi a number one fi real
A mi nah wicked man a dem a talk about me

Aku pelat
Perbahasan jiwa jangan diendahkan
Jika malu bertanya kelak sesat jalan
Jangan dipegang sekatan yang dihidang
Rasa takut harus dibuang

Mari berfikir di luar kotak
Jangan menempurung bersama katak
Hebat seperti Jebat mereka lupa tuk berjabat
Dia si pelat sudah terlepas

Ulang Korus

Aku pelat
Tak bisa bicara agama seperti kamu
Tak bisa bicara cinta seperti kamu
Tak bisa bicara ekonomi seperti kamu
Tak bisa bicara politik seperti kamu

Aku pelat
Aku tahu lidah ku dipelat
Namun tetap ku lawan walau rasanya kelat

Aku pelat
Aku tahu lidah ku dipelat
Namun tetap ku tawan walau jajahannya hebat

Aku pelat
Aku tahu lidah ku dipelat
Namun tetap ku lawan walau rasanya kelat

Aku pelat
Aku tahu lidah ku dipelat
Namun tetap ku tawan walau jajahannya hebat

Saya suka jugak dengar lagu macam ni, lagu yang diselang-seli kan dengan cakap-cakap. Haha. Sori tak tau nak tafsir apa istilahnya. Dia punya maksud lirik ni pujangga sangat. Tapi saya rasa maksud pelat tu sebenarnya bukan merujuk pada lidah pelat sendiri tapi ada sikap lain yang melambangkan pelat ni. Saya rasa la.

2. BLACK - TAKKAN TERPISAH


Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku
Tersimpan takkan pernah berubah

Andainya kau tahu
Apa maksudku lafazkan cintaku padamu
Dengan cara yang berbeda
Oh mengapa seharusnya kita masih bersengketa

Korus
Demi cintaku, demi cintamu jangan biarku terseksa
Hembus nafasku, hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta

Takkan terpisah......
Takkan terpisah.....

Andai ku tak mampu
Leraikan semua kekusutan yang melanda percintaan kita

Mungkin ini semua
Tetap menjadi satu pertanyaan selagi hati belum ada kepastian
Oh mengapa seharusnya kita masih bersengketa,

Korus
Demi cintaku, demi cintamu jangan biarku terseksa,
Hembus nafasku, hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta..

Takkan terpisah..
Takkan terpisah..

Demi cintaku….
Demi cintamu….

Demi cintaku, demi cintamu jangan biarku terseksa
Hembus nafasku hembus nafasmu adalah udara yang sama
Kerna cintaku kerna cintamu sememangnya satu cinta…

Takkan terpisah
Takkan terpisah

Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku

Arghhhh (jeritan peminat fanatik). Suka-suka-suka. Black ni dari zaman mentor lagi suka dia, ehemm. Maksudnya suka suara dia, vokal dia dan lenggok suara dia. Rasanya semua lagu-lagu dia saya suka lah. Vokal Black ni mantap kot. Lirik pon best.

3. NOH SALLEH & AIZAT AMDAN - IN LOVE WITH YOU

Aaa..ku lebih tampan dari dia
Aaa..ku lebih segak dari dia
Kau inspirasi ku oh wanita
Ku akan pastikan kau bahagia


Dalam sepi senja ku sentiasa ada
Tahukah kau aku
In love with you


Aaa..pa pun -- yang ku berikan
Aaa..patah lagi intan berlian
Kecantikanmu membakar segala
Membara kita sampai ke syurga


Dalam sepi senja ku sentiasa ada
Tahukah kau aku
In love with you
I'm so in love with you
Ku amat mencintaimu
Uuu...


Dalam sepi senja ku sentiasa ada
Tahukah kau aku
In love with you
I'm so in love with you
Ku amat mencintaimu
Uuu..

Iii..'m so in love with you
Iii..'m so in love with you
Iii..'m so in love with you
Iii..'m so in love with you
Lagu ni bagi saya biasa-biasa jer. Tapi kalau ada rezeki depa berdua mana tahu kan.

4. HYPER ACT - HANYA AKU

Bersama janji kau sentuh rasa percaya
Hangat dinginmu mengundang rindu kecewa
Hanya aku dihuni sepi rasa kasihmu

[*] Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku

Apakah mungkin berulang janji setia
Apa kan kekal ataupun menyambut duka
Dan dirimu di janji Sang Sempurna
Dan kecewa kini dipulih rasa kasihmu

Repeat [*]

Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku

Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi
Rindu janji bicara
Kekal selamanya
Walau sekadar mimpi
Tak pernah ku peduli
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
Hanya aku

Lagu yang jadi OST untuk cerita Teduhan Kasih. Ala-ala lagu rock jiwang 90-an. Suka jugak saya layan lagu macam nie.

5. STACY - BOSAN

Kelmarin ku lihat kau berenang gaya kuak dada
Kau berjalan megah sungguh sasa
Perasaan kau superman
Semalam ku dengar kau bercakap kosong
Tak berakhir
Kau memaki hamun orang lain
Perasaan kau superstar

Chorus
Tak sangka hanya sekelip mata ku jadi begini
Aku
Bo bo bo bo bosan
Aku bosan
Dengan bla bla bla
Bla bla bla
Mulutmu
Cukup malas aku
Dengar alasanmu
Kerna aku terlampau
Bo bo bo bo bosan
Mengapa agaknya ku menganggap
Kau berlagak kaya
Pakaian tak pernah bergaya
Namun ku tak percaya
Ataupun aku yang selalu suka
Bertukar angin
Bersifat tak pernah berpuas hati
Tak mungkin dan tak mungkin
Ulang Chorus
Aku bosan
Dengan wa wa wa wa wa
Mengada
Aku tak peduli
Biar kau dibuli
Kerna aku tak tahan
Bo bo bo bo bosan
Bosan dengan perwatakanmu ini
Bukan dengan fizikaliti
Kau ingat aku salah
Tapi aku
Selalu mengalah
Dengan kamu
Paling aku benci
Bila tawar hati
Jangan buat aku bo bo bo bo bosan

Suka  lagu rancak-rancak neh. Lagu stacy best-best terutamanya lagu Pelangi Senja tu.

6. HAFIZ - BAHAGIAMU DERITAKU


Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu
Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama
Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan
Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan
Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Mesti korang masih ingat Hafiz nyanyi lagu Awan Nano dua tahun lepas kan. Sempoi je pakaian kan. Tapi lagu tu menang untuk Juara Lagu. Lagu tu memang best pon. Tengok video clip nak termenangis uollss. Sedey. Kemudian tahun lepas Hafiz menang pulak untuk lagu Ku Akui.

7. HAZAMA - PENGLIPUR LARA


Dua tiga kucing berlari
Mana nak sama dengan kucing belang
Dua tiga boleh ku cari
Apa nak hairan? Zaman macam sekarang

Buah Cempedak di luar pagar
Ambillah galah dan tolong jolokan
Kau berkasut ku berselipar
Apa nak hairan? Sama di sisi tuhan

Bukan aku nak sangkal kita handal
Kekadang yang bebal susah tampal
Mana boleh nak bedal
Kena berakal

Ku penglipur lara
Saja nak bercerita
Usahlah terasa
Jangan mudah melatah

Ku penglipur lara
Saja nak bercerita
Usahlah terasa
Fikir sebelum marah
Nanti kena jual

Ikan Kekek Mak ilui ilui
Ikan Gelama Mak ilai ilai
Gaya ranggi tiada, Adui!
Apa nak hairan? Janji cantik perangai

Pulau Pandan jauh ke tengah
Gunung Daik pula bercabang tiga
Kalau tak tahu jangan menambah
Apa nak hairan? Baik lu diam saja

Nang boti nang. Hei! Kui boti kui. Hei!
Cerminlah diri Lihat ke dalam
Nang boti nang. Hei! Kui boti kui. Hei!
Betulkan diri Lupa semalam
Nang boti nang. Hei! Kui boti kui. Hei!
Cerminlah diri Lihat ke dalam
Nang boti nang. Hei! Kui boti kui. Hei!
Betulkan diri Lupa semalam
Semalam yang hilang

Ku penglipur lara
Saja nak bercerita
Usahlah terasa
Jangan mudah melatah
Fikir sebelum marah
Nanti kena jual

Suka sangat suara Hazama neh. Lagu-lagu dia pon best-best. Best bagi telinga saya lah. Telinga korang tak tau lah.

8. JACLYN VICTOR - IKUT RENTAKKU


Jika mahu menjadi pacarku
Haruslah ikut rentakku dulu
Dulu bila kita bermula
Bukankah sudah ku kata
Jangan mengawal perhubungan
Engkau mahu ku serah diri
Bila nak bermanja kasih
Tapi sebelum itu renungkan

[*] Ku wanita berkerjaya
Punya impian dan cita
Tak bergantung harap untuk berdikari
Dan diriku hanya mampu
Luangkan masa tertentu
Bercengkerama dengan teman lelaki
[**] Jika mahu menjadi pacarku
Haruslah ikut rentakku dulu
Ku tak selesa dikawal selia
Dan didominasi hey! hey!
Sebelum kita melangkah jauh
Haruslah ikut rentakku dulu
Dari gerak-geriku diatur
Lebih baik solo oh! oh!
Usah timbulkan rasa curiga
Setiap kali ku tiada
Untuk menemani hari sepi
Kita dua insan yang dewasa
Perlu matang dalam cinta
Kenalah selalu memahami
Repeat [*] & [**]
Dengarkan kata-kataku
Tiada ragu-ragu
Ikut rentakku
Kau harus terima
Itulah hakikatnya
Ikut rentakku

Jaclyn ni saya takdelah minat sangat. Maybe suara dia tak kena dengan jiwa saya kot. Tapi ada jugak lagu dia yang saya suka dengar.

9. NAJWA LATIF FT. SLEEQ & SYAMKAMARUL - SAHABAT

[Najwa Latif]
Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
[Syam Kamarul]
Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu
Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
[Sleeq]
Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukanku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)
Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau
[Najwa Latif dan Syam Kamarul]
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi
Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku
Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku
Sahabatku

Lagu nie fun-fun je bagi saya. Tapi best jer dengar bila melalui corong telinga neh.

10. AZLAN & TYPEWRITER - TANDA TANYA

Melangkah di lorong tak bernama
Bersandar di papan tanda
Matahari bertukar arahnya
Bergetar seluruh jiwa
Terbayangkan kesunyian
Walau tergantung tanda tanya
Chorus
Kau adalah misteri yang bernyawa
Melihat mendengar dan kau menghidup cinta
Kau seperti wangian sanubari
Dapat menghapuskan indera

Kata hati semakin berputar
Mengikutkan arah masa
Melintasi lopak di landasan
Mengukir satu makna
Ada lagi seribu jawapan
Yang tersangkut di fikiran
Walau bercampur tanda tanya
Ulang Chorus
Tak pernah ku
Aku berlari
Menembusi saat indah sejauh ini
Tak terhitung tidak terganti
Waktu ku lewati sampai akhir nanti
Biarkan saja mereka kan lupakan jawapan
Tapi yang pasti tetap teguh menanti
Mencari rahsia ini
Ulang Chorus
Bangkitkanlah semangat mimpi-mimpiku
Engkau dan aku tetap terus bersama
Untuk menghiasi warna
Jelaskanlah segalanya

Azlan ni suara punyalah tinggi. Kalau menang vokal terbaik pon aiollss setuju je kan. Lirik lagu dia pon suka sebab banyak perkara positif jer. Kadang-kadang ada jugak ayat misteri yang takbleh nak tafsir maksudnya. Heee.

11. ALYAH - KAU YANG TERINDAH


 Ku Disini Mengalunkan Rindu Yang Resah
Aku Disini Memuja Bayangmu
setiap Detik Degup Nadiku Hanya Untukmu
Cinta Membara Jiwa Gelora

Kau Yang Terindah Didalam Hidupku
Hanya Cintamu Mekar Selamanya
Tak Inginku Lagi Mencintai Yang Lain
Kau Telah Mengikatku Selamanya

Ku Disini Menantikan Janji Yang Hilang
Aku Disini Menghitung Harapan
Setiap Detik Tiap Nafasku Ada Cintamu
Bagai Semalam Semuanya Hilang
Kau Yang Terindah Didalam Hidupku
Hanya Cintamu Mekar Selamanya
Tak Inginku Lagi Mencintai Yang Lain
Kau Telah Mengikatku Selamanya
Ku Disini Menantikan Janji Yang Hilang
Aku Disini Menghitung Harapan
Setiap Detik Tiap Nafasku Ada Cintamu
Bagai Semalam Semuanya Hilang
Bagai Semalam Semuanya Hilang

Terpukau kalau dengar lagu dan suara Alyah ni. Meremang bulu roma bak hang. Hehe. Alyah suara pon mantop. Lagu-lagu dia pon banyak yang meletup. Eh, rasanya dulu Alyah penah menang gak Anugerah Juara Lagu. Tak silap saya lagu Kisah Hati. 

12. ALTIMET FT. AWI RAFAEL - KALAU AKU KAYA


Kalau aku kaya
Kalau aku kaya
[Altimet]
Aku nak gaya hidup aku berubah
Alangkah indah kalau dah tak susah
Jadi pemilik bukan sewa rumah
Makan tak habis minum tak sudah
Bil api air semua bayar awal
Tulis cek selamba tak risau batal
Masuk dalam bank semua melopong
Dalam akaun ada banyak 0 0 0 0 0

Dan kalau aku mampu
(jangan pening kepala, Aku betulkan semua lubang atas jalanraya)
Buat suka hati aku
(Kamu tak perlu risau, Aku beli semua pokok janji bumi kekal hijau)
[Awi Rafael]
Kalau aku kaya
Hari hari hari raya
Bil-bil jiran keluarga
Aku belanja selamba
Kalau aku kaya
Aku beli segalanya
Bungkuskan semua
Hadiahkan pada mama
Kalau aku kaya (kalau aku kaya,kalau aku kaya)
Kalau aku kaya (kalau aku kaya,kalau aku kaya)
[Altimet]
Aku gajikan driver
Nama dia Schumacher
Dia panggil aku sir
Aku panggil dia der
Der, tolong hantar mak aku pegi pasar
Belikan nasi lemak
Boss engkau dah lapar
Aku belikan Kim K, kain lebih
Pesan dia tolong tutup aurat, terima kasih
Beats by Dre
Next beat by’Ye
Tiap show pakai J’s
Hypeman aku Jay
Biar aku belanja, subsidi gula
Korang kena kencing manis tanggung rawatan semua
Pening apa semua benda aku yang sponsor
Kalau korang takut trafik kita naik helikopter
Dan kalau aku mampu
(jangan pening kepala, Aku betulkan semua lubang atas jalanraya)
Buat suka hati aku
(Korang tak perlu risau, Aku beli semua pokok janji bumi kekal hijau)
[Awi Rafael]
Kalau aku kaya
Hari hari hari raya
Bil-bil jiran keluarga
Aku belanja selamba
Kalau aku kaya
Aku beli segalanya
Bungkuskan semua
Hadiahkan pada mama
Aku beli serba satu (Heh aku beli dua)
Eleh aku angkat lima (Wei aku borong semua)
Bagitahu jiran lama (Sewa mereka kami taja)
Dan kalau anak-anaknya geliga (Kita bagi biasiswa)
Bila aku kaya
Bila aku kaya
Bila aku kaya
Bila aku kaya
Kaya,kaya
Bila aku kaya
Hari hari hari raya (hari-hari ha ha)
Bil-bil jiran keluarga
Aku belanja selamba (rileks-rileks semua aku belanja)
Bila aku kaya (Yea)
Aku beli segalanya (semua)
Bungkuskan semua (ha ha)
Hadiahkan pada mama (mama nak apa)
Bila aku kaya (Kita bukan pergi kedai kereta beli kereta)
Bila aku kaya (Kita pergi kedai kereta beli kedai kereta)
Bila aku kaya (bila aku kaya, bila aku kaya)
Bila aku kaya (bila aku kaya, haih bila lah nak kaya)
Kalau aku mampu
Buat suka hati aku

 Kalau aku kaya, hari-hari kot nyanyi lagu ni kan. Cukup 40hari betul-betul jadi kaya lah. Haha. Macam dah bagitahu atas tadi, saya suka la lagu-lagu versi cakap-cakap neh. Lirik dia kelakar betol.


Okey..so ramalan saya untuk Anugerah Juara Lagu 28 adalah :

Juara Lagu Ke 28
ALYAH - KAU YANG TERINDAH

Naib Juara Lagu Ke 28
HAFIZ - BAHAGIAMU DERITAKU

Tempat Ketiga Juara Lagu 28
BLACK - TAKKAN TERPISAH

Persembahan Terbaik
ALTIMET FT. AWI RAFAEL - KALAU AKU KAYA

Vokal Terbaik
HAZAMA - PENGLIPUR LARA


Persembahan terbaik tu sebenarnya tak leh ramal lagi kan sebab tak perform lagi. Kira persembahan terbaik dalam video clip la boley. Hehehehe.

P/S: Segala tulisan di atas hanyalah ramalan daripada saya sebagai peminat muzik Malaysia tiada kena mengena antara yang hidup dan yang mati.

Tuesday, 21 January 2014

Lama tak update kan.

Salam uollss..

Wah rindunya kat kau belog. Lama sungguh tak update. Alkisahnya kat rumah dah tak dapat online via lappy sebab saya dah pindah rumah. Dulu umah sewa lama dapat KTW (Kampung Tanpa Wayar). Free je uolls. Now aiolls dalam perancangan nak beli broadband. Sape nak review broadband tahap kelajuan kuasa kuda dengan harga yang mampu milik boleh story kat saya tau.

Alhamdulillah sangat Allah permudahkan setiap urusan hambanya. Mula-mula cari umah sewa rasa frust sangat, tiap kali jumpa mesti rezeki umah tu bukan untuk kitorang, rupanya Allah nak jumpakan kami dengan rumah ni. Walaupun kecik yang penting harga jauh lebih murah dan yang lagi penting dikelilingi jiran-jiran. Sekarang dah PJJ. Jadi duk rumah sorang-sorang pun tak risau sangat. Sekarang Hafiz Hafizol duk sekali ngan saya. Tq Hafiz Hafizol teman aiollss.

Malam Khamis tu sebelum en.beliau dan adik-adik sampai, saya ngan Hafiz Hafizol keluar pegi pasang tikar getah. Rumah tu rumah kayu tiang seribu. Nak tak nak kena pasang tikar getah uollss.

Kemudian en.beliau sampai, bawak sekali adik-adik beliau yang nak tolong angkut barang. Beliau dah settle dengan lori angkut barang pindah dari Dungun. Lori akan sampai pagi Jumaat. Jauh jugak kan. Takpelah, lagipun owner lori angkut barang pindah  tu kawan dia jugak. So, siapa yang memerlukan lori untuk angkut barang, pindah rumah dah sebagainya boleh inform saya. Area Terengganu okey.

Owner lori angkut barang pindah rumah ni bagus sangat. Awal-awal pagi dah sampai. Kitorang pagi tu baru siap breakfast tengah layan cerita Chucky. Mula-mula saya plan nak angkut barang besar je, yang kecik-kecik datang balik angkut ngan kereta, tapi dah owner lori angkut barang pindah tu cakap sekali harung jer terus kitorang pon angkut semua la, pasni takde nak datang lagi dah.


Katanya ni 1st time angkut barang satu hala, biasa mesti dua-tiga kali angkut jugak. Yela, kitorang ni baru setahun. Tupun rasa macam banyak sangat barang. Dah lah rumah sewa baru ni kecik jer, ngam-ngam ho je barang-barang dalam rumah. Akuarium en.beliau terpaksa letak kat dapur.

Sekejap je angkut. Letak dalam rumah. Kul 2.30 ptg keluar makan. Ya Allah hai penat sangat sampai tak rasa lapar. Tapi makan laju-laju sampai licin pinggan.


Adik. Dari hari tu lagi nak ikut abang balik sampai merajuk muncung boleh ikat, nah hari ni dah bleh ikut. Suka sangat dia. Dah lah pau abang beli jam tangan, beli belon. Sabar lah yer en.beliau. Ni baru gelagat adik bukan anak lagi. Hehehe.


Pantang kan kalau pegi makan area pantai wajib lah order abc.


Adik ipar Salihah pon ikut jugak, mekasih banyak Ateh, banyak tolong Kak Long.

Muka kepenatan sangat dah. Abaikan orang sebelah tuh. 

Balik rumah sambung kemas rumah. Saya ambik cuti Ahad dan Isnin. Konon nak kemas rumah kan. Alhamdulillah dah settle pon kemas semalam, sampai demam dibuatnya. Nasib baik hari ni dah ok. Ni macam demam lain jer. Macam demam rindu jer. Thehehe.

Jadi, secara rasminya hari ni 3 hari dah menetap di rumah baru.

Alhamdulillah. Terima kasih Allah untuk permulaan yang baik bagi 2014 ini.
Semoga Allah murahkan rezeki untuk 'sesuatu hal itu' yang sentiasa didoakan siang dan malam.
Aamiin..

1st Anniversary Giveaway by Janahazana.blogspot.com

Salam uollss..

Jom join Giveaway =)

http://janahazana.blogspot.com/2014/01/1st-anniversary-giveaway-by.html





Pre 5k Giveaway Dunia sebenar Shida Dianjurkan oleh Nur Alja



Tekan Banner untuk Join
Pre 5k Giveaway Dunia sebenar Shida Dianjurkan oleh Nur Alja

Senarai Hadiah
TOP REFERRAL X1
[ Topup RM5 + bookmark special + ole-ole dari medan + bloglist setahun blog duniashida.com ]

RANDOM
Bookmark special x8 Pemenang
Ole-ole dari Medan x4 Pemenang
Button badge x2 Pemenang


Due Date :- 19-23 Januari 2014 [ HANYA 5 HARI SAHAJA ]




Thursday, 16 January 2014

Amazing natural sights of the world.

Salam uollss..

Jom tengok permandangan semulajadi ciptaan Allah yang maha hebat. Subhanallah. Cantik sangat.






























Memang woww la kat tukang snap gambar-gambar ni semua.

Source : Google


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...