Para Pengikut..

Klik Me =)

Sunday, 26 July 2015

Aidilfitri 2015 - Raya pertama dirumah mertua

Salam uollsss..
 
 
Raya sakan sangat. Langsung tak terhapdate blogku ini. Dah la blog dah suam-suam kuku. Hari ni baru nak upload raya pertama. Hehehe. Takpelah. Asalkan ada kenangan kat sini. Nak harap duk sesaja bukak balik folder gambo memang takde kerja lah kan. So tempek untuk jadi tatapan tahun-tahun mendatang.
 
Raya pertama di rumah mertua. Malam Rabu asben balik ambik saya. Khamis coti. Bolehlah buat persiapan apa yang patut. Bertolak lewat kot dari rumah. So, dalam kul 2.00 am tu berenti makan. Kira sahur terus lah. Sampai rumah mil jam 3.30 am kot eh. Sebab dah makan so ma pun tak kejutkan sahur. Bangun pagi tunggu ayam yang ditempah sampai. Nak siang isi ayam untuk sate. Lima ekor ayam kot kami beli tahun ni. Tahun lepas buat sate tak cukup. So, tahun ni tambah lagi ayam. Perap ayam dari pagi tu sampai malam. Malam tu terus cucuk sate. Ada sate ayam dan daging.
 

 
Jam 11.00 malam start bakar sate. Nasib baik ramai askar-askar yang membantu. Lepas bakar kepenatan terus tido. Tahun ni tak banyak sangat persiapan kat dapur. Just bakar sate. Ma buat kuah kacang. Ayah tempah nasi beriani dengan kawan beliau.

 
Pagi tu adik ipar sibuk siapkan balang kuih raya. Semua biskut raya adik ipar yang buat. Rajin betol dorang ni. Tahun depan kak long tempah dengan awak je la biskut raya. Hehehe.


 
Sementara tunggu tetamu datang and ayah balik dari masjid moh le kita penuhkan perut dulu. Makan nasi beriani. Sedapnya..

 
Adik ipar, kak. Ewah ewahhh..ayunya..hehehe..

 
With mak mertua yang anggun sentiasa.

 
Mak mertua with my biras. Bestnya tengok Emma berselera sangat makan. Kak Long makan sikit pon dah 'tak boleh pergi'..hehe..My biras dah 7 bulan preggy. InsyaAllah kalau diizinkan Tuhan tahun ni family in law dapat dua orang baby. Semoga Allah permudahkan =)

 
Tunggu ayah balik nak bersalaman raya lambatnya ayah ni. Konpem pegi raya ngan kawan dia dulu neh. So kita bergambo puas-puas dulu.
 
Tahun ni tak sedondon sangat. Huwaaaa. Maklumlah baju raya kita last minit beli. Takpelah asben, nanti raya haji la kita sedondon.

 
Buh gambo banyak-banyak. Jangan marah naa..

 
Macam biasa kita set timer letak camera penjuru meja. Hikhik.


 
Mak-mak buyung.

 
Anak-anak dan menantu-menantu.

 
Mak mertua tersayang. =)

 
Lambat sangat tunggu ayah balik, so sesi bersalaman dengan ma dulu lah.

 
Elok-elok bersalaman, ayah pon balik. Rujuk : Pintu . Hehehe.

 
Ayah ni malu-malu skit dengan camera. Langsung tak nak pandang camera.

 
Sebak tiap kali tengok asben salam bermaaf-maafan dengan ayah mertua. Kita pon mesti nangis jugak. Padahal sebelum tu gelak-gelak je semua. Part asben je terus semua orang diam..wuuuuu..Nak salam ngan asben pon salam dalam bilik je. Kang tak pasal semua orang nampak kita nangis. Salam pagi Syawal tak sama macam salam hari-hari biasa. Sayu dia lain macam je kan.

 
Okeyy da sayu-sayu. Jom kita bergambo pulak. Ayah sorang je tak pandang camera. Khusyuk tengok citer ke ayah tu. Adik bongsu muka masam mencuka lepas kena usik dek asben.

 
Pastu pegi beraya umah tok pulak.

 
Takde gambo la plak umah tok. Sebab raya hari Jumaat, tak dapat lepak umah tok lama-lama. Terus balik rumah. Tunggu orang datang raya kat umah je la pulak. Nak masuk rumah macam biasa kita bergambo dulu. Haha.

 
Kak long kena ambik gambo dari sisi la baru lah slim skit. Haha. Jangan nak berangan slim la Kak Long, tunggulah sebulan dua lagi. membesar bagai juara la kau. kahkah.

 
Kak jadi model hbeg ke ape tuh. kihkih.

 
Petang raya rumah kawan kak pulak. Balik raya lalu kat pantai. Terus adik ipar ajak photoshot kat pokok-pokok neh. Memang femes pokok-pokok neh. Selalu je ada orang bergambo sini especeli pengantin.


 
 
 

 
Dah dah jom balik rumah. Asben dah pening tengok gelagat adik-adik dan isteri dia neh.
 
Malam pulak kita main bunga api. Tulah kecik-kecik tak puas main bunga api. haha.



 
Kejapnya 1 Syawal berlalu. Raya kedua balik rumah mak pulak. Soon la update kalau rajin. Muahaha. Tahun ni macam malas je nak keluarkan camera godang kita even taklah godang sangat pon. Harapkan camera hp gambo sedih sangat lah. Macam nak kena beli  hp baru je neh asben. Kikikiki.
 
Salam aidilitri semua. Ampun maaf dipinta kalau ada kata-kata diblog ni menguris hati dan jiwa anda.

 


Monday, 13 July 2015

Persiapan Aidilfitri 2015

Salam uolls..

Tahun ni raya bersederhana saja yer. Hehe. Setiap tahun kot bersederhana je. Alhamdulilah tahun ni rezeki asben sentiasa datang pada waktu yang tepat. Ceewah. Dapatla mencukupkan keperluan raya.

Giliran raya.
Tahun ni turn raya kat umah femeli in law. Even kitorang berdua ni tak kisah sangat raya kat mana tapi kita bagi adil la. Ikut turn. Raya 1st umah fil. Raya 2nd balik umah sendiri. Dungun 1 jam je kot kalau tak kenyang makan jem kan. Nasib baik rumah kita dekat ngan umah mak dah. Maybe raya keempat balik umah fil semula sampai habis cuti raya seminggu. Sedih tahun ni dapat cuti sehari je sebelum raya. Kita dah plan ngan mak mertua dua hari sebelum raya nak ajak pegi pasar,pegi bandar settlekan apa yang patut. Dah la ramadan ni baru sekali balik sana masa weekend 1st ramadan. Tak sempat pun nak ajak ma n adik-adik shopping raya. Hurm. Takpela. Nasib baik lepas raya dapat cuti seminggu. Hurm.

Kuih raya
Tahun ni memang simple habis. Just order kerepek 3 jenis, biskut raya 2 jenis untuk tetamu. Tupun beli 1pcs setiap satu. Haha. Lagi tiga jenis tu tart nenas, batang buruk dan almond london setiap tahun wajib order untuk kita suami isteri makan je. Haha. Sebab tahun lepas tak laku sangat.

Dan macam biasa setiap tahun gulung popia serunding gulung tu. Habis stok serunding pulak malasnya nak pegi cari serunding lagi. Popia ada je lagi dalam fridge tuh. Adoiii.

 Masa buat popia ni asben tolong jugak gulung. Tapi malam tu dia terlupa nak tanya kat mana kita taruk popia gulung. Haha. Then next week lepas tu terus dia pau. Hoiii.. Orang nak makan raya lahhhh. Habis separuh balang popia aiollssss.


Masa start taip entri ni minggu lepas. Konon plan nak buat karipap mini tu. Tapi malas nak kuar pegi beli serunding. Malas nak parking sebenarnya. Then tukar plan buat rempeyek lah. Gugel resepi dalam internet. Maka pagi tadi lepas sahur terus mengoreng. So tak dapat rasa la rempeyek ni. Entah tawar entah masin. Rasa macam senangnya buat rempeyek ni. Taklah sampai sakit bahu macam buat popia gulung tuh. 


Rasa macam nak kena beli lagi la kacang ke tambahan biskut raya ke coz plan nak buat mini open house kat umah saya pakat ngan my sis n adik. 

Pakaian raya
Tahun ni tema fil kaler hijau. Tak kisahla tone macam mana pun. Awal-awal lagi kita dah beli dress kaler hijau lumut. Asben tengok pun setuju kaler tu. Then last week cari baju melayu asben kat KAMDAR. Dia berkenan la kat satu design baju melayu ni yang moden skit, tapi takde pulak kaler hijau lumut. Kesian pulak. So suh dia ambik je kaler terkois. Hurm. Asben cakap nanti cari plak dress kaler sama ngan dia. Wehuu. Bleh pakai g keje.heheh. Tapi sampai sekarang tak beli lagi neh. Beli malam raya aci tak asben. Malasnya nak menyoping tanpa asben. Nanti tersalah beli yang dia tak berkenan. Wuuuuuuuu. Nampaknya tunggu asben balik hari Rabu la kita pegi menyoping lagi.

Persiapan rumah 
Rasa simple je la kot. Takde nak kena kemas sangat sebab baru masuk rumah ritu kan. Cuma tambahan meja makan then beli langsir. Tupun beli yang siap ready made just untuk sliding door jer. Yang pintu tingkap semua hold dulu la yer. Hari Rabu dah kena beli stok barang basah. Malam Rabu tu balik kampung. So raya kedua bila balik rumah balik takdelah kalut sangat baru nak pegi pasoraya cari barang basah. Dahlah pasoraya besar je bukak raya ke2. Konpemlah crowded dengan orang yang nak beli sakan untuk open house.

Penatnya aiollss membebel...tak sabarnya nak balik kampung jumpa mak mertua. Windunyaaaaaa.

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services


Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..

Hadiah :
Top Referral : RM100 x 1
Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Services merupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.

Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena anda perlu cetak baju murah di Sufi Printing Services? Dengan pengalaman dalam bidang design and print cetak baju murah selama 5 tahun merupakan tempoh yang cukup lama dan sangat berpengalaman dalam bidang ini dan semestinya cetak baju murah di Sufi Printing Services adalah sangat berbaloi kerana perkhidmatan yang cepat tapi berkualiti serta harga yang murah membuatkan cetak baju murah di Sufi Printing Services memikat hati pelanggan dan tidak lupa juga Sufi Printing Services mengutamakan misi dan visi agar kepuasan pelanggan amatlah diutamakan.

Sufi Printing Services adalah syarikat Bumiputra yang telah menjalankan perniagaan mencetak baju sejak tahun 2010. Sufi Printing Services juga telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia bernombor pendaftaran SA0171741-M . Sufi Printing Services mempunyai lesen yang sah untuk menjalankan perniagaan di kedai kami beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.
[ Gambar Di Luar Kedai ]
[ Gambar Di Dalam Kedai ]

Antara Perkhidmatan yang ditawarkan di Sufi Printing Services :

Uniform F1

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Tempah Dengan Sufi Printing Services :

1. Mempunyai Premis Perniagaan.
Kebanyakkan orang akan meragui sama ada betul atau tidak bisnes yang kami lakukan. Sebabnya order kami tawarkan melalui online. Muka tak nampak ape pun tak nampak.. nak transfer duit pun takut kene tipu.. Perkara ni normal dalam dunia Online. Apa bisnes pun akan merasai perkara yang sama. Alhamdulillah setakat ini pelanggan kami berasa yakin dengan kami kerana kami mempunyai premis perniagaan yang sah yang terletak di Ampang Water Front. Gambar premis kami dari luar yang beralamat di 17-1 Jalan AWF 3, Ampang Water Front, 68000 Ampang Selangor.

Kami mengalu-alukan kehadiran anda yang berada di sekitar lembah klang untuk melawat pejabat operasi kami untuk melihat sendiri kualiti cetakkan dan juga jenis-jenis baju yang anda mahukan.

2. Cara Dan Masa Untuk Deal Tempahan Lebih Mudah
Bagi yang tak sempat nak datang ke kedai kami atau berada di luar selangor, anda boleh deal melalui email, Facebook, Sms ataupun Whatsapp. 24jam on. Insyaallah kami akan balas semua pertanyaan anda dengan cepat.

3. Penghantaran Yang Fleksible
Maksud penghantaran yang fleksible ni adalah, anda boleh pilih sama ada nak COD kat kedai kami ataupun hantar melalui PosLaju. Kalau poslaju tu ada caj la kan.. caj tu poslaju yang tentukan. Kami juga boleh hantar ke tempat anda jika menepati syarat-syarat yang kami kenakan.

4. Tiada Design? Kami Boleh Designkan :)
Ramai juga pelanggan kami yang tidak mempunyai design. Dengan kami xde masalah. Kami boleh designkan ikut design yang anda mahukan. Cuma berikan kami idea dan kami akan designkan ikut idea anda. Caj minimum untuk design adalah RM50.

5. Kami Print Sendiri. Bukan Sub Kilang 100% s
Semua baju yang ditempah kami cetak sendiri. Kami tak sub ke mana2 kilang. Jom kita tgk tempat operasi kami.
6. Harga Boleh Runding Sampai Jadi
Cerita pasal harga anda jangan takut. Insyaallah harga boleh nego sampai jadi. Tapi janganlah sampai mintak harga yang tak logik huhu.. Kalau mahal atau lari dengan bajet anda, sila beritahu kami untuk kami semak semula harga supaya kedua-dua belah pihak berpuas hati :) Ok cukup 6 sebab mengapa anda perlu tempah dengan kami. Insyaallah lain hari kami akan update lagi beberapa sebab untuk menguatkan lagi keyakinan anda terhadap kami.

Untuk pertanyaan dan tempahan baju, boleh hubungi kami disini -> HUBUNGI KAMI atau terus call pejabat kami ditalian 03-4280 0833 atau whatsapp 011 3550 5319. Waktu operasi adalah dari jam 10 pagi sampai 7 malam.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...