Pages

Thursday, 20 February 2020

Bayam brazil goreng rangup

Salam uollss..


Bayam brazil ditanam kat tepi rumah. Tanam pun asalnya beli ulam tu kat pasar nak try makan sebab nampak segar bugar sangat. Habis makan tu cucuk-cucuk atas tanah. Segar sangat tumbuhnya. Memang senang hidup. So semalam saya petik daun untuk goreng.


Potong bahagian daun saja untuk goreng tu. Rendam garam dulu kejap takut ada serangga tersembunyi celah daun. Toskan pastu gaul dengan serbuk tepung bestari. Tepung ni mudah je didapati di pasaraya.


Pastu goreng sampai garing. Rangup sangat wei. Try la korang. Boleh kudap-kudap sambil tengok drama.

5 comments:

  1. wah sedapnya. nak tanam sendiri pun senang kan bayam ni. mama yg tanam2 lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Sedap mama. Rangup jer.

      Delete
  2. Aduh tengok pun dah nampak sedap. Boleh cuba lah nanti.

    ReplyDelete
  3. pelbagai rasa pula nampaknya kan

    ReplyDelete