Para Pengikut..

Klik Me =)

Thursday, 8 November 2007

A true story bout Salam...

Citer nie berlaku lama dah.. Masa tu Iza kerja kat PSI lepas habis SPM..Best la kerja sini..1st time rasa pengalaman kerja n pegang duit gaji even tak banyak gaji yang dapat.. Tapi dapat banyak pengalaman yg Iza tempuhi termasukla kenal dengan Salam. Citernyer berlaku satu hari yang tak diduga dia datang nak photostat kat kedai tempat Iza kerja tu.. Mula-mula dia la yang tegur dulu. Pastu macam-macam kami borak. Dia jugak la yang banyak tanya.. Macam2 dia tanya.. Pasal sekolah, result, pastu nak sambung mane after dapat result, duk mane, name ape .. Macam2 dia tanya, sampai Iza pun tak sempat nak tanya apa-apa kat dia. Then dia blah macam tu jela.. Tibe2 tak smpai 10 minit dia datang semula nak beli gam..hehe.. Macam2 dia ni.. So Iza layan je la.. Ada ke patut dia mintak gam kayu kat kedai alat tulis.. Ada ke? then dia mintak no phone Iza. Mula2 tak nak bagi.. Tapi tak tahu kenapa bila dia hulur kertas kat tangan dia, Iza pon tulis r no phone umah (masa nie tak pakai hp lagi). Dia pun bagi no hp dia.. start hari tu kami jadi kawan la.. Sebenarnya dia ni bakal jadi konstabel (masa Iza kenal tu).. Yang dia photostat tu pun semua borang2 berkenaan. Masa kenal tu bulan Disember'03.. Then dia start training bulan April'04... Masa dia g training kat Johor tu selalu jugak la dia call Iza kat rumah.. Sebulan je la.. Sebab Mei '04 tu Iza dah g matrik kat Kedah.. Kat matrik pon dia call jugak la tanye khabar.. Then bulan September '04 dia terus senyap.. Kami lost contact gitu jer.. Iza cube jugak try call no yang dia bagi masa training tu.. Tapi org lain dah guna no tu.. Dia cakap dia pun tak tahu kemana Salam menghilang. Iza pun pelik bin ajaib jugak la.. Ntahla.. Tak tahu la kot2 Iza pernah buat silap hingga dia terasa tu sebab dia dah tak berhubung ngan Iza.. Takpun dia memang sengaja nak menjauhkan diri dari Iza.. Ntah la.. Iza terkilan sebab susah dah nak jumpa org macam dia.. Baek sangat.. Pada Iza dia macam abg Iza yang selalu bagi nasihat. Lepas dia hilang Iza pernah jugak tulis surat even Iza tahu takde balasan.. Then, tunggu jugak kot2 dia pos surat ke ape ke.. Tapi nothing... Iza harap sangat suatu hari nanti akan terjumpa semula dengan dia..nak je Iza tanya dia "Iza ade wat Lan terasa ke?"....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...