Salam uollss..
Tempat korang panggil kuih apa ni. Saya panggil kuih mek comel. Adunan ubi keledek dan tepung. Dengan inti gula. Aduh terbayang pulak kesedapan kuih ni. Saya memang penggemar kuih traditional.
Sedang sangat nak buat kuih ni. Biasanya adunan tu saya campurkan keledek dengan gandum jer. Hari mak mertua ajar resepi lain sikit. So kita ikut resepi mak mertua pulak macam mana yer.
Ubi keledek direbus.
Gandum
Santan 1 cawan
Telur 1 biji
Garam secubit
Gula untuk inti
Memang adunan agak melekat masa gentel tu. So kena letak gandum la kat tangan dan kat kuih tu masa gentel.
Alhamdulillah sedap resepi ni. Lepas ni boleh buat lagi👍
thanks share resepi. bolehlaaa try nanti hehehehe
ReplyDeleteresepi kuih sedap ni, mohon share ye admin
ReplyDelete