Salam uollss..
Bayam brazil ditanam kat tepi rumah. Tanam pun asalnya beli ulam tu kat pasar nak try makan sebab nampak segar bugar sangat. Habis makan tu cucuk-cucuk atas tanah. Segar sangat tumbuhnya. Memang senang hidup. So semalam saya petik daun untuk goreng.
Potong bahagian daun saja untuk goreng tu. Rendam garam dulu kejap takut ada serangga tersembunyi celah daun. Toskan pastu gaul dengan serbuk tepung bestari. Tepung ni mudah je didapati di pasaraya.
Pastu goreng sampai garing. Rangup sangat wei. Try la korang. Boleh kudap-kudap sambil tengok drama.
wah sedapnya. nak tanam sendiri pun senang kan bayam ni. mama yg tanam2 lagi
ReplyDeleteBetul. Sedap mama. Rangup jer.
DeleteAduh tengok pun dah nampak sedap. Boleh cuba lah nanti.
ReplyDeletepelbagai rasa pula nampaknya kan
ReplyDeleteslm
ReplyDelete