Para Pengikut..

Saturday, 24 July 2010

Supaya lelaki tahu

Serius. Lelaki perlu ambil perhatian ini.

1) Kebanyakan perempuan (yang baik-baik sesuai untuk dijadikan calon isteri) sukakan lelaki yang selalu ingatkan untuk solat dan menampakkan lelaki itu seorang yang tak tinggal solat. Solat kan tiang agama. Perempuan akan rasa bangga bila lelaki cakap..
"Jap awak, saya nak solat dulu. nanti kita msg lagi"
Lagi buat hati perempuan kembang bila lelaki cakap..
"Jom solat sama-sama"

2) Juga perempuan suka lelaki yang ambil berat. Walaupun tanpa bertindak.
"Awak takde transport nak balik?Kesiannya. Saya minta maaf, saya tengah sibuk, kalau tak saya dan jemput awak"

3) Juga lelaki yang makan banyak dan kurang bercakap ketika makan dan tidak sukakan pembaziran.
"Takpelah awak tak dapat habiskan, meh saya tolong habiskan"

4) Lelaki yang rapat dengan ibunya. Tapi bukan bermaksud beliau anak emak ok. Perempuan akan kembang hati bila mengetahui lelaki menceritakan perihalnya pada ibunya. Supaya perempuan rasa ada kepentingan terhadap lelaki, bawalah dia apabila anda mahu belikan hadiah hari jadi untuk ibu anda.

5) Juga perempuan suka lelaki yang penyayang terhadap dua iaitu kanak-kanak dan binatang peliharaan. Sebenarnya lelaki yang menjadi abang kesayangan terhadap adik-adiknya adalah lelaki yang sangat penyayang. Sila perasan.

6) Juga perempuan suka bila lelaki tak kisah di ajak window shopping, jalan-jalan di mall, touch & go (belek-belek baju kat kedai dan blah). Bukan tolong bayar barang shoping ok. Itu kaki kikis yang tak perlu dibincangkan disini. Suka bila lelaki komen itu ini..
"Beli la baju bunga-bunga kecil ni, nampak awak kurus sikit"

7) Kadang-kadang perempuan suka lelaki berkereta. Bukan materialistik tapi berkereta nampak lebih sopan berbanding naik motor. Harap paham supaya tak perlu saya jelaskan panjang lebar. Dan berkereta nampak lebih stabil untuk dinilai oleh keluarga perempuan.

8) Kalau berbual pula,perempuan kurang senang dengan lelaki yang suka bermegah-megah dan ego tak bertempat, bangga diri dan bangga darjat dan bangga pangkat. Huh! Tapi perempuan sukakan lelaki yang suka berkongsi tentang minat dan hobi. Futsal, bola sepak,memancing..walaupun perempuan tidak sukakan itu. Dan perempuan suka bila lelaki ceritakan tentang kawan-kawannya yang baik hati, famili yang penyayang dan masalah di tempat kerja kerana itu membuatkan perempuan rasa ada kepentingan dalam sesebuah relationship.

OK..Cukup tips saya kali ini. Kesimpulannya jangan cuba berlakon jadi watak lain. Kita adalah kita. Kalau sesuatu sikap tidak wujud dalam diri kita cuba wujudkan ia secara semulajadi. Jangan dipaksa ia..=D

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...