Para Pengikut..

Klik Me =)

Monday, 1 June 2015

Rindu terubat.

Salam uollsss..

Akhirnya Jumaat yang ditunggu tiba juga. Mak mertua and adik-adik ipar datang rumah. Wehuuuuu. Ayah mertua tak ikut jaga rumah. Heeee. Last balik rumah mertua 10 April okey. Biasanya kita balik selang seminggu. Gilir ngan asben. Tapi banyak kita yang balik sana. Sian plak asben cuti Jumaat je sehari. Kita cuti Jumaat Sabtu. Start cek positif tu asben memang tak bagi lagi drive sorang-sorang. Yelah. Biasa kita balik kerja kul 6.00 petang terus balik Dungun. Lepas maghrib jugak sampai. Kadang-kadang lalu area sunyi tu seram sejuk jugak. Haha. Sejuk aircond.

So, ni dah nak masuk 2 bulan tak jumpa. Mak mertua ni dekat fb, whatapp, sms, call duk berzikir je cakap rindu, lama kak long tak balik. Nak buat macam mana ma, anak ma tak bagi kak Long balik. Hehehe. Kebetulan Sabtu ada kenduri adik kepada biras saya kat Bukit Payung. Jadi mak mertua semua datang Jumaat, tido umah kak Long satu malam lepas kenduri balik Dungun. Dapat lah melepas rindu =)

Diorang bertolak petang Jumaat dalam kul 5.30 petang. Kebetulan kita keluar beli barang-barang dapur. Tak tau nak masak apa, tak nak masak nasi macam kenyang sangat kan malam-malam makan nasi, so masak spegetiii.

Dah kenyang makan keluar jalan-jalan ambik angin. Lepak-lepak kat pantai Batu Buruk. Geng-geng pompuan duk lepak atas pasir tepi pantai, asben dan kawan dia yang ikut skali duk sembang dalam kereta.
 



 
Dah puas bersembang-bergossip terus balik rumah. Masing-masing dah ngantuk dah penat.
 
Pagi Sabtu saya pegi kenduri rumah jiran kejap. My prengg sejak zaman kanak-kanak kawin. Kejap je la pergi. Sebab nak ke Bukit Payong pulak kenduri adik biras.
 
So, here we go....



 
Gambar ngan pengantin dalam hp mana ntah. Ni pon cilok gambo adik ipar. Hp kita dalam beg takde mood nak bergambo. Kekeke.
 
Pukul 3.30 ptg balik rumah. Bersiap-siap untuk keluar jalan-jalan pulak. Kak Long is panas meruap sangat. So mandi tukar baju dulu lahhh.
 
Pegi Kampung Cina. Sekarang dah banyak pembaharuan dah cini. Dulu cini saya tau banyak anjing jer. Nak jalan sorang-sorang pon takut time keje abis SPM dulu. Sekarang dah banyak berubah.



 
Nanti korang datang Terengganu singgah lah kat Kampung Cina neh. Ada wall art bleh ambik gambo. Tapi taklah sebanyak kat Penang tu. Kampung Cina ni lokasi dia dekat Pasar Payang. Kalau parking kereta kat Pasar Payang pon bleh je jalan kaki ke sini. Tak jauh sangat pon jalan. Sini banyak jugak deretan kedai-kedai ada jugak yang jual batik-batik tu semua.


 
Mekasih asben bawak jalan cini. Actually kita pernah ajak dia datang sini. Katanya buat apa datang cini, buat penat jer. Kikiki. Ni memandangkan ma n adik-adik datang dari jauh sanggup je la dia ikut. Even terpaksa. Kan b. Hehehe.







 
 
Okey..dah penat semua jom lah balik. Terus balik rumah. Malam tu tanak nasi dulu makan ngan lauk kenduri biras bagi tadi. Sedapnya gulai daging kenduri kahwin. Pukul 10 malam diorang bertolak balik Dungun. Kejapnya jumpa. Waaaaaaaaaa. Nanti jangan segan-segan datang lagi yer =).


2 comments:

  1. Kebetulan aida kat kt ni. Kursus.
    dok felda residence...
    nak gi la ptg ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat dah tu aida..bleh la terjah.hehe.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...