Para Pengikut..

Klik Me =)

Thursday, 24 September 2015

Salam Aidiladha.

Salam uolls..

Salam aidiladha semua. Tahun ni raya umah sendiri je. Maybe tak balik rumah mertua pun. Tanya asben pagi raya nak makan apa. Macam biasalah ayat dia 'masak la apa-apa pun'. Buntula kita. Then terbayang nasi minyak ayam masak merah. Sedapnya. Tapi tak pernah pun masak nasi minyak. So saya gugel je la. Tengok macam-macam versi ada. Campur cedok situ sikit, sini sikit.



Masak 4pot setengah. Dah plan nak hantar rumah mak jugak. Harap saya berdua ngan asben nak makan memang tak habis la. Pinjam rice cooker mak. Rice cooker kat rumah ni lama sangat da tak guna untuk tanak nasi. Biasa guna untuk kukus puding karamel je.



Ayam masak merah. Sekor je ayam.



Sambal belacan ngan acar timun jangan dilupa.



Alhamdulilah. Asben makan siap tambah lagi. Even kita rasa macam tawar je nasi. Mak, adik pun cakap tawar. Hehe. Takpe pasni bleh adjust lagi.

4 comments:

  1. Eh, menu aidiladha kita same la kak! Cuma ana versi air tangan mak. Hihi. Special la sikit kan. Tp ana pulak problem, tekak takle telan nasi tu. Rasa loya2 jek. Ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana,hehe.yeke dik.1st time kak dengar orang loya makan nsi minyak tau.

      Delete
  2. wow..menyelerakan.. buat nitik air liur petang2 nii.. nak buat la weekend ni.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...