Para Pengikut..

Klik Me =)

Sunday, 13 September 2015

Siapa paling kuat daya ingatan?

Salam uollss..
 
 
Dah kenapa tajuk entri macam pakar motivasi bertanya soalan pulak. Haha.  Saja sembang-sembang takda topik nak sembang. Biasanya yang susah nak ingat tarikh-tarikh penting ni laki la kan. Besday isteri pon tak ingat, anniversary pon tak ingat.

Kitorang laki bini ni ada satu habit suka sembang-sembang. Kadang sampai 2-3 pagi kot duk menyembang jer kerja. Macam-macam topik lah. Agaknya habit orang pjj macam tu kot eh. Hehe. Pastu mula lah throwback dari zaman 10 tahun lepas, zaman mula-mula kenal. Zaman pergi dating masing-masing naik bas. Sadisnya. Haha. Sanggup naik bas bersesak dengan orang ramai, panas lagi. Balik pulak kena awal nak kejar bas last. Kang tak sempat bas merana lah kau tak dapat balik. Memori betul.

Pastu malam tadi bukak topik throwback lagi..

Mula-mula cerita pasal bestnya kalau dapat pegi pulau. Cerita la Apihapijol pegi pulau best. Then kitorang pon terus terpikir macam mana orang pulau dapat sumber letrik ha?? Pastu melalut cerita pasal dia pegi La Hot Spring kolam air panas kat Setiu ke mana ntah. (Okeyyy...bila tu saya langsung tak ingat. Tapi nak bagitau tak ingat takut. So, buat-buat ingat)

Masa tu kakak saya kawin, so dia tak dapat datang kenduri sebab pegi La Hot Spring tu la. (Okeyyy...bila tu saya langsung tak ingat. Tapi nak bagitau tak ingat takut. So, buat-buat ingat.) Tak kan nak tanya masa kakak saya kawin kita dah kenal eh???

Pastu dia cakap kakak saya adalah keluarga saya yang 1st dia kenal. Masa tu kakak ngan saya pergi bandar cari kasut. So, dia join sekali. (Okeyyy...bila tu saya langsung tak ingat. Tapi nak bagitau tak ingat takut. So, buat-buat ingat.)

Then bukak cerita dia datang umah saya dengan ayah dan mak angkat dia. (Okeyyy...again!!!bila tu saya langsung tak ingat).

Apa ni..apa ni.. semua menda tak ingat ni....lost memory betul..huwaaaaa..So kesimpulannya saya mengakui memang daya ingatan dah semakin luput. Memang tarikh-tarikh keramat tu saya ingat jer dan asben memang susah nak ingat. Tapi bab-bab peristiwa biasanya dia ingat satu persatu. Kita pon buat-buat angguk je padahal dalam fikiran bermacam-macam persoalan berlegar-legar di kepala. "Bila kejadian tu? tolong ingatlah lagi sampai memori saya datang balik boleh?"

Kena masuk mesin masa Doreamon nampaknya neh. Huuhuhu.



2 comments:

  1. haha..lucu..saya kah kakak yg iwan maksudkan? kalau saya orangnya..saya tak ingat pun bila saya g teman awk dating? nampaknya daya ingatan saya pun makin berkurangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..awak lah..tu la.awk pon lupa kan.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...