Para Pengikut..

Klik Me =)

Tuesday, 3 November 2015

Checklist barang bayi dan ibu untuk dibawa ke hospital.

Salam uollss..
 
Dah sebulan kot eh belog terabai. Singgah sapu sawang skit. Hikss. Alhamdulillah dah 34 minggu dah. Kejapnya masa berlalu. Nebes oiii. Isnin lepas checkup kat KK. Alhamdulillah semua ok doc cakap. Jantina baby pon doc cakap nampak clear sangat. Same result masa checkup 4D ritu. So kita tunggu awak keluar nanti betol tak apa yang terpapar kat mesin tu eh. Heee..
 
 
Nak update apa yang perlu dibawa ke spital hasil gugel sana gugel sini.
 
Senarai barang baby :
  1. Baju + seluar baby (Ada yang cakap bawak 2 pasang je, nurse KD suh bawak 4 pasang. So bawak je la 4 pasang pon)
  2. Booties + mitten (3 pasang)
  3. Towel (2 helai. Ni untuk lap2 mandi tu)
  4. Towel kecik (2 helai)
  5. Blanket (satu ada hood, satu takde. Untuk bedung baby nanti)
  6. Topi (1 je bawak. Standby je. Padahal memang beli 1 ni je. Hahaha)
  7. Barut (3 helai)
  8. Napkin (5 helai)
  9. Diapers (Drypers Newborn. Bawak 5 pcs je dulu)
  10. Wipes
  11. Toiletries
  12. Minyak telon

Senarai barang ibu :
  1. Buku pink
  2. Kad pengenalan
  3. Nursing Bra
  4. Maternity pad
  5. Baju (untuk balik nanti)
  6. Kain batik
  7. Tuala
  8. Telekung
  9. Selipar
  10. Tudung 
  11. Stokin
  12. Sweater
  13. Toiletries
  14. Minyak panas
  15. Disposable panties
  16. Charger & power bank

Ada lagi ke saya tertinggal ha? Hope semuanya dipermudahkan. Aamiin.

4 comments:

  1. termos utk isi air panas..

    ReplyDelete
  2. best nyer nak sambut baby :)
    moment yg sungguh aida suka dlm hidup, iza.
    good luck for u ye...
    ok la tu. cukup da semua. kalau tertinggal later asben boleh tolong beli kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula aida, mana tertinggal suh asben beli kemudian la jawabnya.hee..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...