Para Pengikut..

Klik Me =)

Tuesday, 21 June 2016

Daniel 6 bulan dah.

Salam uollss..

6 bulan dah anak mami!!cepat sungguh masa berlalu. Adoi..belog pon tak terupdate sangat. Bizi dengan kelas, anak dan bisnes..ceewahhh. 

Perkembangan
Alhamdulillah banyak perkembangan adik. Sekarang dan boleh tarik dada. eh ke apa korang panggil. Kadang-kadang kalau malas dia bergolek berguling. Sampai jatuh dari toto. Depan tv hampar toto. Time nak ke dapur or toilet kejap kita kubukan toto dengan bantal. Kot tak sampai ke dapur gamaknya anak mami. Mulut tu pantang capai pape nak je masuk mulut. Orang tua2 terus cakap nak makan dah budak ni..mami sabo jelah. Tunggu 6 bulan k. Kadang dah pandai kiss (sayang) mami or papa. Bila dukung rapat dengan muka dia slow2 dia kiss pipi. Olololo. Syahdunya mami rasa dikk. Tapi bila mami suruh sayang takde plak nak sayang. Heeee. Gigi pun dah tumbuh dua batang. Gigi bawah. Comelnya. Hihi. Alhamdulillah dik. Even doktor cakap perkembangan adik maybe lambat dari budak seusia adik. Yang penting Allah yang menentukan. Manusia hanya bercakap melalui pengalaman dan teori yang dipelajarinya.
Checkup HSNZ
Semalam pergi checkup kat paed. Doktor pun terkejut jugak dengan perkembangan adik. Berapa kali nak cek ntah. Cek tangan kaki, pendengaran semua lah. Cuma berat tak naik banyak sangat. Maybe efek demam ritu kot. Dua kali demam bulan ni. Selsema dan batuk pon tak hilang lagi tu. Semoga cepat sembuh anak mami. Kesian plak mami tengok awak tak selesa.

Solid food
Esok adik dah 6 bulan. masa yang dinanti-nantikan oleh mami nak suap adik makanan. Penat dah mami dengar orang sekeliling duk suruh suap adik makan. Fuhhhh. Mami malas nak bertekak diam je la. Esok ok dik. Esok start makan yer. Macam mana ntah penerimaan adik. Harap awak ni kuat makan la. Hehehe.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...