Para Pengikut..

Sunday, 14 August 2011

Photographer untuk majlis kawin. Awwwww.

Salam uolls.

Eh. Jap. Jap.
Nak tanya korang B2B sekalian. Bila korang mula menempah incik photographer?
A. Setengah tahun sebelum majlis
B. Tiga bulan sebelum majlis
C. Sebulan sebelum majlis
D. 2-3 hari sebelum majlis (agak-agak la wei)

Haha. Ada jugak ke 2-3 hari sebelum majlis baru nak menempah incik photographer? Ada la jugak kalau incik photographer tu bff korang takpun sedara mara atau adik beradik. Kalau orang luar harus la awal-awal. mengecop. Kot tak dan dicop oleh b2b lain korang jugak yang ternganga melopong.

Hari tu saya ada la jugak ushar-ushar kekawan punya incik photographer. Mahai ya ampun. Gulp. Marah incik photographer kat luar nanti. Yer yer incik photographer saya paham. Korang keluar modal bape riban nak beli full set semua kan. Harusla nak cover semula modal yang keluar tuh. Okeh. Saya paham.

Tapi nak menempah incik photographer kena la berpadanan dengan bajet memasing. Kot macam saya yang bajet ciput-ciput toksah berangan nak booking yang mahai-mahai punya. Tapi seseorang tu pernah cakap kat saya 'gambar yang cantik tak semestinya menggunakan camera yang 'cantik', tapi menggunakan idea yang cantik'. Haha. paham ke korang? Tak paham sudah. Malas nak hurai panjang lebar. Theee.

Nasib baik kat opis ada incik photographer jugak. Nak booking tak payah calling2. "Bob, nanti bulan tiga aku booking mu deh" Okey. Means incik photographer dah settle. Sekarang berfikir-fikir untuk menempah pelamin pula. Hooohooo. Sekarang baru rasa betul-betul nak delete bulan Mac 2012. Sob!

p/s : Sesape nak booking incik photographer bleh inform yer. Harga berpatutan. Gambar tip top. Atau mudah lagi terus contact orang rumah beliau (Mama Rifqy)



4 comments:

  1. saya pun belum tempah lg photoG.tengah survey2.nak tanya kawan2 encik tunang dulu.

    memang mahal woo.kene pandai cari dan sama budget dgn kite.tu baru photoG.kalau videoG?mau terpengsan.CST je dah rm4K lebih kurang T_T

    ReplyDelete
  2. cik zimie : waaa.tau xpe.pokai eden.tp xpela mahal pun asalkan kita puas hati.=)

    ReplyDelete
  3. tak perasan la youu ade entry iniii

    ReplyDelete
  4. mama iqy : heee...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...