Para Pengikut..

Klik Me =)

Sunday, 30 March 2008

hari yang gundah gulana...

suatu hari yg berlaku pd suatu ptg..ktk nie both dlm emosi yg xstabil..

LAST_KAK IZA---->kak,sowi kerana
terlalu emo kebelakangan ni,entah
maybe sebab kita nak hbis dah..tapi
perhatian akak dah teralih kat
dier..anem sgt tahu akak syg
anem..tapi entahlah..cemburu sbg
kawan2 kot..sebab kita
ni,rapat..MAAFKAN ANEM...=(..PEPUN
semu yg terjadi kerana ALLAH,ANEM
PASRAH..=)

to Anem-->hmm...ntahla..xtau nk ckp pe..
tp akak rs kita still mcm dlu2 gak..
knpe anem leh rs perhatian akak dh teralih pd dier..huhu..
bkn nk myebelahi dier ato sesape..
tp akak rs khdirn dier xpenah pon mjarakkn relationship kiter..
even khdirn sesape sblm dier pon..ato khdran sape2 slps dier nti..
akak ttp angp anem dekat ngan akak...
thanx coz alwayz tegur akak..nsht akak..
n thanx alwayz utk stp 'bdua lbh baek' 2..

ia akn mgingtkn akak betapa sukarnya utk carik kwn yg leh bsoaljwb
dr hati ke hati like tat times..sowi again klau anem wase akak mkin jauh..
tp perasaan anem 2 hnye dr perspektif anem..
dr perspektif akak ia xpenah pon tjadi n wujud..sekian..=p



So,utk pngetahuan anem, kami dah wat keputusan. Hope pasni xde sape2 kecik ati lg. Mmg sukar nak hadapi kenyataan. Tapi untuk kebaikan bersama Fiza kena terima jugak. Fiza harap sangat pasni kalau sesiapa terasa n kecik ati ngan Fiza..plz let me know..Kita nie manusia biasa. tak lepas dari salah n silap. Kalau owg tak bgtau dgn jelas kita takkan sedar kekhilafan 2. Fiza syg kwn2 Fiza. Susah nak dapat kwn terbaek mcm korang. Thanx 4 being my gudFwen. Hope tis will be da 1st n last time my tears flowing bcoz of 'that'. Gambar sekadar hiasan



Saturday, 29 March 2008

Selesai suda RINTIS...Monday,24Mac till Friday,28March08_

Lega sangat-sangat. Akhirnya aku dapat menjalani idup normal seperti biasa (cewah..agaknya sebelum nie tak normal sangat kot idup aku..)..RINTIS yang buat aku letih,penat,lenguh dan menyebarkan virus-virus sewel pada aku akhirnya dah hilang semuanya. Suda selesai da exhibition. Sekarang masanya untuk siapkan tesis, last2 asgment n jugak prepare for exam paper yang sehelai itu. Aku da tak sabar-sabar nak balik uma. Windu sama DakTecik yang sorang itu. Hope aku dapat result yang akan membuatkan aku konvo sesame korang semua. Aku tanak konvo sorang-sorang. Hmm...Sekarang hanya berdoa semuga di sejukkan hati our lecturers tuk bagi kami result yang baek2..InsyaAllah..


Rabu,26Mac2008

Annual Dinner utk dak2 final year Skul of Art. Dinner nie dilangsungkan dengan separuh meriah di Gurney Hotel. Best jugak r even aktiviti tak banyak. Yang penting masakan n makanan yg dihidangkan teramatlah best n menyelerakan..sodap taw..Then yg paling best jugak cabutan bertuah. Best sbb aku yg tak penah bertuah untuk cabutan bertuah selama nie tibe2 jer bertuah malam dinner 2..heee..dpt kettle yg comel itu. Thanx.lalala...




Thursday, 27 March 2008

Luahan hati dari perspektif Fiza

<!--[if !supportLists]-->Sejak dia muncul jadi kawan Fiza. Fiza rasa happy sangat. Macam masa Fiza kenal Dak O dulu. Tapi Dak O lain sangat nak compare ngan Y. Y tau fiza nie in a relationship, but dia still boleh terima Fiza as a close friend. Fiza pun tak paham bila owg salah anggap tentang kami. Bila situasi nie berlaku. Fiza always think +ve. Mybe owg risau tak nak Fiza dilukakan. Tapi owg tak tahu apa yang Fiza alami sebelum nie. Owg tengok luaran Fiza releks jer. Nampak macam happy jer. Tapi owg tak tahu Fiza always kecik hati. Fiza sabar sebab Fiza tak nak perkara tu mempengaruhi mood Fiza. Fiza cuba buat-buat macam takde mende berlaku. Fiza hipokrit pada diri sendiri. Sampai satu tahap Fiza terfikir. Patut ke Fiza ‘End’ kan semua nie. Tapi Fiza tak boleh. Fiza dah janji n kami dah janji. Dan Fiza tak kan sampai hati memungkiri janji 2. Even Fiza tau satu hari nanti situasi tu akan terjadi jugak. Salah ke Fiza kwn ngan Y? salah ke? Fiza rasa selagi Fiza belum jadik milik sesiapa takde owg leh halang dengan sape2 Fiza nk kawan. Fiza sendiri tak kisah kawan-kawan Fiza nak kawan dengan sesiapapun yang dia suka. Asalkan dia pandai jaga diri. Kalaulah dia lebih gembira berbanding sebelum nie Fiza jugak yang tumpang gembira. Kadang-kadang fiza jadi tensen. Bila fiza rasa owg macam menyekat kebebasan fiza untuk berkawan dengan Y. Yes Fiza akui. Fiza cepat suka pada seseorang. Tambah-tambah bila owg take care n caring sangat pada fiza. Manusia nie ada hati dan perasaan. So..apa salahnye Fiza bergembira dengan orang yang boleh buat hidup Fiza ceria daripada Fiza terus melayan rasa sedih dengan orang yang always buat Fiza kecik hati. Owg senang je membangkang keputusan fiza kwn ngan Y. Sedangkan owg tak tahu sebab pe fiza buat macam 2. Mungkin kalau owg berada di tempat Fiza. owg mungkin jugak melakukan situasi yg sama. Bila Fiza sakit, sedih n tensen..Y always be my side.sedangkan kat mane org yang sepatutnya lebih berhak berada di tempat Y??? kat mana org 2 bila Fiza sakit? bila Fiza mengadu Fiza sakit. org menyalahkan Fiza, Langsung tak bagi kata2 semangat untuk Fiza. Bila Fiza sedih lak, org jarang sangat nak gembirakan hati fiza. Jarang sangat nak bagi kata-kata yang boleh buat Fiza lega dengan kesedihan 2. Kadang2 bila Fiza sedih dengan sesuatu situasi 2..owg pulak makin tambahkan kesedihan Fiza. Alhamdulillah Allah kurniakan sikap sabar n cepat mengalah ni dalam diri Fiza. Kalau tidak mungkin Fiza tak jadik sekuat nie n setabah nie. Org always berada disisi Fiza bila Fiza hepi. Sama2 nak berkongsi kegembiraan n kebahagiaan. Tapi bila Fiza sedih mana dia menghilang? Dah takde ape lagi Fiza nak luahkan kot. Cuma kalau owg rasa Fiza tak reti nak cari kawan yang baik2 takpela. Cuma Fiza doakan owg akan mendapat seseorang kawan yang baek bukan bagi owg saja malah baek bagi kawan-kawan owg jugak. InsyaAllah…

Sunday, 16 March 2008

Hari ini,Esok dan Seterusnya...

hari ini dadaku bergetar
terguncang memilu dan mengerang

ku yakin ku tak salah
karna hatiku tak pernah dan tak kan berdusta


cinta cinta cinta
aku jatuh cinta

esoknya ku fikir rasa itu
akan menghilang dengan seiring waktu

namun ternyata tak berubah
aku makin tergiur pada dirimu


cinta cinta cinta
aku jatuh cinta

dan seterusnya rasa ini selalu terjadi
dan tak pernah berkurang

hatiku hanya untuk dirimu
aku bahagia hanya bila kamu bahagia

oh.. oh..

esoknya ku fikir rasa itu akan menghilang
dengan seiring waktu

namun ternyata tak berubah
aku makin tergiur pada dirimu


cinta cinta cinta
aku jatuh cinta

dan seterusnya rasa itu selalu terjadi
dan tak pernah berkurang

hatiku hanya untuk dirimu
aku bahagia hanya bila kau bahagia..
dan seterusnya rasa ini selalu terjadi
dan tak pernah berkurang

hatiku hanya untuk dirimu
aku bahagia hanya bila kamu bahagia..
bahagia...

Sunday, 9 March 2008

Chantek_Altimet Ft Adeep Fabulous Cats

hey wanita
gembira dapat berjumpa
teringat kembali kali pertama kita bersua
ingat bila kita bersepatu serupa
tak lama dahulu jangan kata kau dah lupa
kau bersama kawan-kawan muda yang nyata

kau paling menyerlah di antara mereka
rambut hitam warna cokelat anak mata
membuat aku kurang fasih bila bicara
apakata kita ambil sedikit masa

untuk mengenali sesama kita dengan lanjutnya
dan jika kau rasa apa yang ku rasa
ayuh kita ke bab kedua dan seterusnya

chantek..
dirimu buat ku tertarik
menghilang segala prasangka di jiwa
ohh chantek...
sungguh aku cinta kamu

dia..
pandai menjaga hati ayah dan ibunya
kelakuannya sama dengan orang tuaku juga
dia..
bisa cipta yg gula dari yang cuka
pandai menukar yg duka kepada suka
dia..
bijak mengatur acara dan juga masa
cekap memasak garam gula secukup rasa
dia..
pandai menjaga harta dan juga duitnya
tetap anggun tanpa mendedahkan kulitnya
dia..
setia pada Yang Esa satu-satunya
memenuhi tanggungjawab 5 waktunya
dia..
punya tempat dalam rancangan yg ku rangka
tak usah lengah
ayuh kita berumah tangga

chantek..
sechantek suria menyinar
seindah bunga yang di taman..mekar...
chantek...
dirimu buat ku tertarik..
menghilang segala prasangka di jiwa...
oohhh chantekk..
sungguh aku cinta kamu

aku..
melihat kita bersama di hari tua
dia..
masih satu tiada empat tiga atau dua
dan walaupun kau sudah kepudaran rupa
kau tetap cantik padaku aku tak lupa
kita bersama di anjung luangkan masa
kewangan kita merdeka mampu bersara
hasil usaha kita dari masa dahulu
cukup untuk mengisi perut anak dan cucu
hidup santai tak perlu terburu-buru
punya masa kerja ibadah dan juga ilmu
anak kita dan ayahya semua sebulu
aku bilang kau chantek dan mereka setuju

chantek..
sechantek suria menyinar
seindah bunga yang di taman..mekar...
chantek...
dirimu buat ku tertarik..
menghilang segala prasangka di jiwa...
ohh chantek...
sungguh aku cinta kamu...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...