Para Pengikut..

Klik Me =)

Sunday, 27 May 2012

Menghitung hari ke Vietnam.


Salam uoolss.

Tak boleh bla baca tajuk entri macam tajuk cerita pendek budak sekolah rendah umur 9 tahun. Phewwww.


Hujung minggu paling memenatkan. Yer.


Sebab hari Isnin (esok) saya akan ke negara luar. Jadi awal-awal dah saiko en.beliau .
"Takpela awak tak dapat hantar kite pon. Kita tak kisah.
Yang penting awak doakan kita selamat pergi dan balik"

 FINE!


TAPI..Sebenarnya dalam hati bisikan berlawanan.

Jadi tahniah en.beliau berjaya disaiko oleh saya. Balik jugak dengan harapan untuk menghantar si isteri berpergian. So, beliau plan nak balik hari Ahad dan hari Isnin mintak cuti. Itulah alkisahnya...

Tapi..

Sebab bos kamu baik hati dan dia tahu cuti kita tak sama jadi dia bagi cuti start hari Jumaat. Thehe. Terima kasih bos kamu. Moga makin murah rezeki bos kamu ..errr.. dan rezeki kamu en.beliau =)

Kebetulan pulak ayah sedara masuk hospital sebab darah tinggi. Petang jumaat sampai jer en.beliau dan sepupunya terus kami berkejar ke Besut pula melawat ayah sedara en.beliau tuh.
Elok-elok sampai Besut ayah sedara dah boleh keluar wad. Huhu.
Siap ajak pergi Air Terjun Lata Belatan. Sebab saya tak bawak baju lebih jadi tak merasa air terjun yang sejuk tu la. Kemudian diorang pulak sebab tak puas hati dapat mandi sekejap kat air terjun tuh ajak pulak ke La Hot Spring.

Pertama kali ke kolam air panas La Hot Spring. Sangat Hot seHot namanya. Celup kali tak sampai satu saat dah rasa pedih macam tertumpah air panas. Dah nama kolam air panas kan.

Ok. Lepas tunaikan permintaan ayah sedara terus balik ke Kuala Terengganu dengan penat tak sudah-sudah. Sampai rumah jam 11 malam tak boleh tido pulak. Apa lagi sumbatla semua baju-baju dalam beg sandang. Tapi sempat siapkan 50% saja kemas mata dah tak boleh bukak. Malam nanti pulak la jawabnya.

Ok. Dah. Dah. Nak balik sambung packing baju. Daaaa...



Esok berlepas ke Vietnam. Jumpa lagi kita 03 Jun nanti.
Opsss. Harap-harap dapat wifi kat sana. Thehehe.

4 comments:

  1. vietnam best!! sila borong kain banyak2. rugi kalau tak beli :)

    ReplyDelete
  2. awak!! jangan lupe belikan sesuatu utk saya!!

    ReplyDelete
  3. wiwittt.... jgn lupa ole-ole dr vietnam...

    ReplyDelete
  4. miss jue : heee...tau xpe..byk gilerrr =)


    mamaiqy : xeh la.bwk duit ske jer.sob.


    jojo : bkpe dop kirim duit awal2.theheee..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...