Para Pengikut..

Klik Me =)

Tuesday, 15 May 2012

Pregnant kah?

Salam uolls..

Toleh-toleh daisypath kat sidebar belog. Wah. Dah dua bulan lebih rupanya berstatus puan. Dan seperti lazimnya la soalan yang seringkali ditanya adalah "dah berisi ke?". Itulah. Acapkali dah dengar soalan kiri kanan tanya. Sampai tak terjawab dibuatnya.

Itu hari balik kampung ada sepupu en.beliau tanya 'Fiza nampak makin berisi, ke dah berisi?'.  Fuh. Again. Tak tahu la saya ni berisi tang mana. Sebab tiap kali timbang berat tak berganjak pun. Agaknya penimbang rosak kot. Jadi senyum simpul je la jawab pertanyaan dia.

Kadang-kadang sedih jugak. Yelah. Bila orang tanya acap kali makin mengundang kesedihan kita la. En.beliau pun ada pesan. 'Jangan ikutkan sangat rasa sedih. Memang lumrah manusia tak lepas dari suka tanya sampai mereka puas hati. Bila diorang tanya kita senyum aje la'.

Jadi lepas ni jawab persoalan dengan senyuman la.

Lepas tu semalam pulak ada kakak adik angkat saya mesej. Tanya soalan malatop giteww "Fiza dah alahan ke?". Adohai. Pregnant pon belum macam mana nak alahannya ahkak woi. Sabar je la. Then akak tu reply lagi..

"Fiza tak apelah baru lagi. akak ni enam tahun dah. Macam-macam hinaan orang bagi ke akak ni. Cakap akak sengaja tak nak beranak sebab tak puas enjoy. Sedangkan diorang tak tahu macam mana perasaan kita". Sebak rasa baca mesej ahkak. Yela. Nak buat macam mana kan. Manusia macam-macam ragam. Ada yang tanya sebab concern. Ada jugak yang tanya sebab nak sakitkan hati. Sedangkan mereka tak tahu apa yang bersarang dalam hati kita. Suka buat andaian yang bukan-bukan.

Sama macam Fasha Sandha yang dengar khabar dua minggu pregnant. Macam-macam la buat andaian yang bukan-bukan. Paling menyampah yang buat andaian negetif. Yang macam tau semua perkara sedangkan tak tahu apa-apa. Kan. Apa kata duk diam renung kelemahan diri sendiri daripada duk fikir yang bukan-bukan tentang orang lain.

Ok. Apehal pulak tiba-tiba duk emo pasal Fasha Sandha pulak. Thehe. Ok. Nak balik dah. Daaa..


2 comments:

  1. sabar ye insyaAllah ada rezeki nti :-)

    ReplyDelete
  2. PuanMila : Huhu.tula yang.masih bersabar =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...