Para Pengikut..

Klik Me =)

Friday, 30 December 2016

Daniel Asyraf Turns One

Salam uollss..

Alhamdulillah 22 Dis 2016 my anak bujang dah setahun. Cepat betul masa berlalu kan. Mula-mula saya plan nak beli kek kecik sambut 3 beranak jer. Pastu tetiba jer ntah terplan nak buat jugak majlis kecik-kecik je dengan famili members. Eh, tup-tup my sis nak share jugak sambut birthday kakak Farhana sepupu Daniel. So jomlah kita buat makan jemput kawan-kawan dua-tiga orang. Famili members kita pun dah lebih 20 orang. Haha. Big family katakan.
So..saya menyibukkan diri jugak deco skit-skit. Takdenya nak tempah party planner ke organizer je kan. Kita deco tampal-tampal hias dinding skit-skit. 





Plan nak buat hari Jumaat. Tapi Jumaat tu kebetulan jaga exam so kena kerja. Jadi buat lah hari Sabtu. Malam tu baru gantung deco-deco. Suh anak-anak buah dan adik ipar tiup belon semua esok asben gantung belon.
Besday boy pulak tido lewat malam tu. Adui berperang la ngan mami nak berdukung la, nak menyibuk main belon lahhh. Haha.

Kek my sis tempah ngan kawan kitorang . Kawan masa kecik-kecik now dah pindah dan ikut suami . Tapi alang-alang balik kampung kan boleh la tempah ngan beliau. Sedap sangat kek. Berbaloi sangat. Semua tetamu dapat rasa. Ngam-ngam lewat petang tu habis kek. Takde nak bazir-bazir lagi.  

Adusss. Masih terbayang kesedapan kek. Nyummyyyy.


Saya tempah laksa ngan student. Laksa dan laksam. My sis buat kuah putih, saya buat kuah merah. Adik ipar buatkan kek polkadot ngan kek coklat tu sedap gilosssss. Tq ateh. Sayang awok seribu lemon. 


Lama tak buat makan-makan. Raya 2016 tak buat sebab Daniel kecik lagi. Insyaaallh panjang umur murah rezeki raya 2017 kita buat lagi mini open house. Kikiki. Jauh lagi nak plan mami weiii.

Nyanyikan lagu Allah selamatkan kamu untuk Daniel n farhana. Semoga Allah selamatkan korang sentiasa anak2. Kakak Farhana speechless. Kata besday Daniel eh tetiba nama dia ada kat kek. Seprais yer kakak. Suka dapat potong kek.




Hahaha. Tengok gambo atas ada kek kat kaki Daniel. Boleh plak dia pegi pijak kek. Agaknya lama sangat duk depan tu geram tengok kek terus dipijaknya. Hahaha. Tula mami asyik nak bergambo jer ka. Anak tak sabor-sabor tunggu orang nyayikan lagu allah selamatkan kamu. Hahahha.

 






 Mekasih bagi gift kat Daniel. Haruslah papa yang terlebih eksaited kan.


Tq papa. Tengah-tengah tetamu duk makan dia kalut mintak kunci kereta dia. Pastu tak jumpa kunci duk mana. Biasalah kalau orang laki cari barang kan. Haha. Pastu dah jumpa kunci bawak anak keluar ikut pintu dapur. Tup-tup masuk bawak anak atas besday. Yeayyyyy. Mami pon terkejut. Pandai yer sepraiskan anak dan mak sekali. Kemain beria-beria bagi ayat sedih 'adik, papa takde duit nak beli hadiah adik, mintak ngan mami yer'. hahaha.

Daniel mula-mula penakut kat besday. Ada bunyi ngan lampu kot. Esoknya terus tak takut siap tolak-tolak lagi basikal. Kaki tak cecah lagi pedal. nanti dah pandai boleh pegi rumah tok naik beskal yer. Kiki.

*******

Saya plak petang tu sibuk kesana-sini tu je la gambonya. Tak bergambo ngan kawan-kawan yang datang. Ngan famili pon takde bergambo. Huaaaaa.

Alhamdulillah. Sebenarnya kita dah niat dari awal nak celebrate kecik-kecik. Siap buat tabung khas 'misi besday party adik'. Pasni mami tukar tabung 'misi anniversary mami papa'. Hahahaha.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...