Para Pengikut..

Klik Me =)

Tuesday, 26 September 2017

Berkelah di Hutan Lipur Chemerong

Salam uollss..

Dah seminggu duk tangguh dan peram gambo. Haha. Maklumlah sehari dua keping gambo edit buh copyright. Mana la tak dua tiga minggu baru siap. Bizi betul saya neh. Kiki. Ni kisah weken minggu2 lepas kitorang sekeluarga berkelah di air terjun chemerong. Lamanya tak berkelah kat air terjun. Taun lepas pegi skali masa balik kampung Kelantan. Masa tu saya duk atas batu je tak turun pun sebab Daniel kecik lg masa tu. 6 bulan kot. Sekarang dah besor skit baru la berani nak bawak dia ke pantai ke air terjun macam ni.

Satu famili pegi. Family in law ni keluarga kecik je. Asben ada 5 beradik je. Tiga dah kawin. 2 lagi belum. Ada 2 anak kecik Daniel dan sorang lagi anak buah anak adik ipar. So imagine la kecik je keluarga kami. Sebab tu bila keluar berkelah nak sangat semua join. Kalau tak complete tu alahai tak best lah dia ni takde, dia tu takde...hahahha. Bagusnya kak long. Kalau kak long takde korang berpikiran macam ni jugok ke hahh??hahaha.

Ok. Setelah sesi memujuk ayah akhirnya ayah ikut juga, Wehuuuu. naik 2 buah kereta ngam2 muat satu keluarga kami. Jauh jugak perjalanan sejam lebih jugak lah.

Sampai je turun tangga. Adui dengan banyak barang lagi, Dukung anak lagi. Menggeletar kaki sebab lama dah tak exercise. Sampai je bawah nasib baik weollss datang awal so dapat tempat best. Ada meja kosong. Daniel duk ngan aki dulu yer mami dan yang lain ada plan.


Nilah plannyer...

SUPRISE!!!!! 

HEPI BIRTHDAY NUR DHIA MAISARAH!!! 

Senyap2 beli kek untuk Sarah. Siap sorok kek dalam bakul makanan supaya ibu ayah Sarah tak dapat hidu. Hahah.


Dah setel seprais jomlah turun mandi. Yahoooo. Ya Allah dah berapa kali datang Chemerong ni saya dah nebes nak turun. Sebab air sejuk sangatttt. Korang turun dulu kak Long ambik gambo dulu yer. Alasan. Hahah


Tak kuasa dah saya nak story. Tengok gambar jela yer. hehe.




















Dah puas mandi semua simpan semua barang-barang angkut naik tangga pulak. Ya Allah hai lenguh kaki jangan cakaplah. Sado terus mami dukung Daniel lagi. Nasib baik awak tak berat sangat dik. 9kg je. Hahaha.

Sampai atas rehat kejap tarik nafas ayah plak ajak minum-minum dulu. Singgah kat cafe yang ada kat situ. Minum je pon. 

Pastu nak bergambar kat signboard Hutan Lipur Chemerong. Bukan senang semua ada complete satu famili. Jomlah kita wefie dulu.




Alhamdulillah puas hati semua dapat mandi manda. Next time kita repeat lagi yer.


3 comments:

  1. tak ramai org datang ke time ni awk..ade rezeki nak g jugoklah..cam besttt je

    ReplyDelete
    Replies
    1. best awk.kita turun awal pagi skit xramai org.jomlahhhh.masok nasi lemak bwk bekal.hahaha.kalu bwk mak bleh duk kwsn landai skit.xpyh trun naik tangga.

      Delete
  2. Salam singgah dan follow :)

    Anda dijemput join segmen GA saya!

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...