Para Pengikut..

Monday, 11 August 2014

Tak habis lagi cerita Aidilfitri 2014

Salam uollss..

RAYA KEDUA

Hehee. Ni agaknya sampai habis syawal tak habis lagi cerita raya neh. Pagi raya kedua gerak balik Dungun umah famili in law. Bawak slow & steady je. Al maklumlah katanya banyak camera tersorok dimerata tempat.

Orang sebelah so serius okey.


Sampai je Dungun rehat-rehat umah mak mertua kejap then pegi beraya umah kawan-kawan asben. Ramai geng-geng bujang la.

Asben pulak mengidam nak makan sate okey. Siap call kawan-kawan tanya sape umah dia ada sate nak g terjah. Haha. Ok. Dapat jugak penuhi selera orang mengidam.


Candid by kawan en.beliau. So, ai curik gambo dalam group wassap diorang.


Raya lagi. Ni bukan raya dah. Ni nama lepak-lepak dah ni. Berejam-jam duk sini. Haha. Takpelah. Dengar je la citer orang laki-laki.


Kul  2.30 balik rumah coz nak konvoi beraya ke Paka pulak. Beraya umah nenek sedara asben.

My adik ipar =)

Eh, kitorang pakai sedondon.


Singgah kubur dulu ziarah arwah-arwah mak sedara sepupu.



Berseri-seri yang baju kuning tu nak kawin Oktober nanti =)


Sampai je umah terus serang meja makan. Tak senonoh betul. Dah bagitahu aal-awal nak serang kan, so banyak la tuan rumah masak. Ada nasi minyak, laksam, nasi dagang, tapai macam-macam lah. Semua sedap-sedap.

 

  


Alhamdulillah. Muka kekenyangan dah tu.



With mok (nenek en.beliau). Satu-satunya tok yang saya masih ada. Tok belah ayah semua dah takde.


Anak sepupu. Ya Allah geram sangat dia ni. Bambam sangat tau. Sepupu en.beliau ni anak sulong dah umur 18 kot. Lepas 18 tahun baru dapat anak kedua. Rezeki masing-masing kan.



Bergambo reramai.




Kahkahkah. Penuh gelak tawa jer rumah ni. Riuh sangat. Suka famili belah asben. Even tak ramai sangat sedara mara, tapi yang ada ni sangat havoc. Buat weolls tegang urat pipi asyik duk gelak jer.



Kandid!



Okey..nak balik dah. Ada satu lagi rumah nak terjah rumah sepupu en.beliau tapi tak ambik gambar dah. Penat sangat. Huhuhu.



RAYA KETIGA

En.beliau ni mengidam pulak nasi arab. So, raya ketiga ma buat nasi arab. Sempat la jugak aiolls belajo. Pasni nak try buat jugak lah. Sedapnyerrrr. 


Petang pegi raya rumah mak ayah angkat kemudian jalan-jalan ke pantai. Rutin harian la kalau balik Dungun kan. Dah pantai pon dekat jer.







Pegi pantai Seberang pulak.


Beli makanan lepak tepi pantai.





RAYA KEEMPAT beraya ke Kemaman pulak. Adik-adik ipar dan asben dah kerja. So, aiolls ikut mak mertua ngan mak sedara jer. Raya sungguh tahun ni kan.

Hari Jumaat pagi dah balik Kuala Terengganu coz nak buat mini open house pulak.

RAYA KELIMA

Mula-mula berpakat ngan Jojo la nak buat makan2 untuk kawan-kawan dia ngan anak murid saya yang datang raya.  Plan sikit je pun. Then abang pulak join, kakak pon join. Jadi la besar. Dah lah buat dalam rumah jer. Penuh sarat umah kecik kitorang. Takpelah next year nak buat besar sikit kalau ada budjet lebih okey Jojo.

Petang tu tetamu dah takde, me ngan Jojo n anak buah paling sulong Bang Long kuar photoshot. En.beliau dah ketiduran kepenatan. Dia pon bukan suka photoshot ni. Yang gedik-gedik me ngan Jojo jer. Muahaha. Okey. Layan je la gambo super photogedik kitorang yer!!











Okeyyy. Rasanya dah habis kot cerita raya eh. Kalau ada lagi versi open house la pulak yer. Daaaaa..






3 comments:

  1. tak expect ramai gitu org mari orp. rudung radang pa rumah .. kahkah..


    tahun kena buat lagi. jemput ramai sikit . hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. HH : kan.kita wat tanah plok.

      Delete
  2. Huhu..pose sakan! ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...