Para Pengikut..

Tuesday, 17 November 2015

Throwback zaman UPSR.

Salam uollsss..
 
 
Hari ni keputusan UPSR keluar. Saya ada dua orang anak buah. Yang sorang pompuan dapat 3A, 2B. Yang sorang lagi laki dapat 2A,2B,1C. Alhamdulillah untuk korang anak-anak. Suka tengok kat Fb masing-masing berpelukan dengan anak-anak. Siap anak-anak tunjuk gambo slip lagi ha upload kat fb. Sekarang memang mak ayah kena pegi sekolah eh ambik result anak sekali. Saya tengok siap bawak satu keluarga pon ada. Heee.
 
Kita dulu rileks je kan. Siap ambik result balik rumah jalan kaki. Kuar sekolah sempat beli air soya lagi minum sambil jalan. Haha. Sekolah takdelah jauh dari rumah pun. Tapi sekarang apesal kita tengok macam jarak makin jauh jer. Haha. Saya sekolah dulu takdelah kategori pandai sangat pun. Tak pandai pun tak jugak. Kahkah. Biasa duk kelas ke-2 la dari darjah satu sampai 6. Cuma pernah masa darjah 4 duk kelas 1st. Stress kot masa tu. Sebab semua pandai-pandai. Semua time cikgu tanya soalan je boleh jawab. Kita plak terkebil-kebil senyum simpul tak dapat jawab. Stress dikelilingi orang pandai-pandai. Haha.
 
Masa darjah 6 UPSR tu saya duk kelas ke2. Time result keluar cikgu bagitau ada 3 orang dari kelas kita dapat 5A. owhh. Konfirmlah nama kita tak tersenaraikan. Jangan nak perasan sangat lah. Heee. Pastu cikgu tampal nama dengan result semua kat papan kenyataan. Berebut-rebut student nak tengok. Kita plak jenis low profile. Takpe-takpe korang tengok dulu semua. Kang ramai dah bersurai saya tengok. Yelah. Masing-masing punya perangai lepas tengok result sendiri, nak tengok result girlpreng pulak, result musuh ko, result jirang sekampung ko. Adoilahhh.
 
Kita tak sempat tau pun lagi result then  my friend sound kuat-kuat 'Jahhhhh!!awak dapat 5A!!'
 
OMG!!!!
 
Nak nangis ke nak gembira neh. Kahkah. Poyo. Tapi still tak percaya lah. Tapi syukur jugak. Berkat time rehat jarang sangat pegi kantin tapi banyak habiskan masa kat library jer. Time cikgu ngajar fokus je takde main-main sembang-sembang ke. Dan berkat cikgu-cikgu yang mengajar bagus sangat. Alhamdulillah. Tapi yelah. UPSR bukan penentu sangat pon sebenarnya. Tapi saya tetap bersyukur menjadi diri saya yang sekarang. Ewahhh. Bagi motivasi kat diri sendiri nampaknya. Haha.
 
Daaaa..
 
 


9 comments:

  1. Dulu amik result, takde rasa stress ke apa. Tido tetap lena malama tu. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kan..skrg dengan media sosial lg..budak pon stress.

      Delete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. nak buat throwback jugak la nanti wahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HH buat la awokkk...hehe..

      Delete
  4. hai. lama aida tak jejak sini...
    yes. dulu zaman aida pun amik gitu-gitu aje result.
    takde pun dpt bunga, naik pentas ke :) hi hi hi...
    apapun, zaman da berubah, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kan.kita cool je..nanti kang zaman anak-anak kita ambik upsr plak cemana ntah.hee...

      Delete
  5. anak org dah lepas UPSR..anak kite tak tau lagi cam mana.. stress pulok mikir 2 thn lg giliran kite plok ..menangis ke suke tgk result ank..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee..lambat lg 2 tahun awk..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...