Para Pengikut..

Klik Me =)

Wednesday, 22 May 2013

Sahur

Salam uollss..

Kerja dah kurang sikit bleh la nak puasa pun kan. Saya ni jenis wajib makan nasi setiap hari. Sekali pun takpe. Alamatnya kalau sehari tak jumpa nasi mesti rasa tak lengkap je. Kadang-kadang time malam je mesti tak larat. Eh,overnya kan. Maybe sebab dah biasakan diri macam tu. Jadi bila niat nak berpuasa keesokan harinya haruslah sediakan nasi untuk bersahur. En.beliau rekues nak kari ayam. Nasib baik semua bahan-bahan nak bikin kari ada.


Kari ayam kuah pekat.


Kobis goreng lempar-lempar.


Ikan goreng (tiada dalam gambar)

Beli sayur lain asyik jadi makanan tong sampah je sebab tak tahan. Jadi beli kobis la tahan sampai habis. Tak heranla setiap hari masak kobis je. Hakhak.. Goreng kobis style saya senang je. Mula-mula saya akan goreng ikan. Dan minyak ikan akan digunakan untuk tumis bawang untuk kobis goreng pulak. En.beliau tak suka ikan bilis campur dalam sayur seperti yang saya biasa masak kat rumah mak. So, kenalah ikut tekak suami kan. Banyak masakan kena tukar style sekarang neh. Dah siap masak nasi rehat-rehat sekejap tengok tv barulah makan. Kalau kat umah mak time sahur mesti mak kejut tapi dah kitorang ni jam dua pagi baru nak tido alamatnya sahur lewat malam la kan.

Eh, dah dekat nak ketemu Ramadhan la. Tak sabarnya!


2 comments:

  1. bersungguh nyer makan sahur! ala2 makan tengahari je jah wei..hehehhehe !!

    ReplyDelete
  2. MamaIqy : haha.haruslah kak na weiii...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...