Para Pengikut..

Klik Me =)

Wednesday, 5 November 2014

Win a 3 days 2 night trip to Macau Blog Contest

 *sticky post. godek2 dibawah untuk entri baru*
 
Woww!!! Menangi peraduan  3D 2N trip ke Macau.

Bestnya kalau dapat pergi trip ke luar negara. Macam-macam pengalaman boleh dikutip kan. Nak-nak kalau pergi percuma wei. Siapa tak nak kan?? So apa lagi korang, jom lah join Win a 3 days 2 night trip to Macau Blog Contest ni. Untung-untung ada rezeki dapat pergi Macau. Bestnyaaaaaaa.

Senang je, korang perlu post kat blog tu kenapa korang nak sangat ke Macau. Apa yang best kat sana sampai menarik minat korang nak pergi trip ni. Atau korang boleh ceritakan sekurang-kurangnya DUA daripada elemen dibawah  yang menunjukkan daya tarikan dan identiti Macau :
1)      Acara & Perayaan
2)      Makanan
3)      UNESCO Heritage Sites
4)      Produk Pelancongan
5)      Hiburan

Boleh  terjah laman web http://my.macautourism.gov.mo/ untuk maklumat lanjut.
Dan korang yang pernah pergi Macau boleh jugak review trip korang yang best-best tu. Nak jugak tau pengalaman korang. Bestnya. Bestnya.  #terovereksaitedpulak..hehehe.

 Jangan lupa kalau menang nanti bawak camera, hp korang, nanti boleh ambik gambar banyak-banyak post kat media social korang – Blog, Instagram, Facebook, Twitter dan semualah media social yang korang ada.

Tempoh peraduan : 20 Oktober 2014  hingga 23 November 2014

Psssttt (penting ni kalau nak jadik WINNER) :
1.      Jangan mention pasal perjudian/kasino dalam Win a 3 days 2 night trip to Macau Blog Contest
2.      Jangan review yang negatif pasal Macau (pasal hotel ke makanan ke) just yang positif saja okeyy. Kata nak jadik WINNER kan. Heeee.
3.      Jangan promote destinasi lain (kecuali Hong Kong / China kerana dorang pintu masuk ke Macau tapi janganlah korang cerita detail pulak kan)

Dah siap entri boleh la post URL entri korang kat comment blog Nuffnang

Ok. Cepat-cepat join sebelum tarikh tutup. 

Gud luck semua =)

11 comments:

  1. Banyak lagi entry tertunggak hahaha.. menulis pun dah rasa malas skrg.. busy sokmo kononnya.. nanti la free bol;eh join.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Hafiz Hafizol : Hehehe...silakan.silakan.

    ReplyDelete
  3. Pergh perghh..best ni kalau menang. Tapi passport takde. Malas nak gi buat. Hehe.

    ReplyDelete
  4. Ana : Hehehe..takpe la.join la dulu.kang menang boleh buat passport.hehe.

    ReplyDelete
  5. sonok nya kalau menang..nak join tp malas, org ckp kalau malas takde ubat..hihi...

    ReplyDelete
  6. wow! menarik ni :)
    mcm mau join ini contest.
    kakak aida pernah ke macau. asben dia ada urusan bisnes. bleh kot tanya kakak :)
    anyway, tq terjah blog aida ye. i follow u lah!

    ReplyDelete
  7. Aida : jomla join.untung2 menang dapat g macau =)

    ReplyDelete
  8. Khadeeja : hehe..tu memang takde ubat da tu.ubat dia tido je la.hehe..

    ReplyDelete
  9. gudluck yunk..mane tau ada rezeki g Macau kan

    ReplyDelete
  10. Jijah : Hehe..jijah pon join la =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...