Para Pengikut..

Klik Me =)

Friday, 22 May 2015

Maka, misi pindah rumah pun bermula.

Salam uollss..

Malam tadi asben dan sepupu balik naik van ayah. Van ayah ni lebar dan panjang. So asben budjet semua perabot boleh la muat dalam van. 2,3 hari sebelum tu saya dah start lipat baju semua letak dalam beg, bakul dan plastik.

Bakul - baju penting, baju kurung pakai pegi kerja, baju tido dan harian jugak baju untuk keluar pg mana-mana. Senang la nanti settlekan bakul dulu.

Beg - Baju yang penting tak penting sangat la. Ada pun ok,takde pun ok je. Termasuk baju cecantik pakai pegi dinner, raya dan blink2. So takpela nak kemaskan kemudian sikit.

Plastik - Ni tak penting sangat la. Termasuk baju harian yang dah buruk, baju opis yang dah tak muat dan t shirt yang ketat semua. Tak nak pakai dah. Kita buh je dulu dalam stor. Nanti free asingkan semua untuk sumbang kat orang atau bagi adik. Maklumlah adik n anak buah dah sebesar saiz kita dah. Konfirm la tak muat baju2 kita.

Malam tadi 4 kali jugak asben dan sepupu ulang alik umah baru dan lama. Tak jauh pun. 10minit je. Alhamdulilah semua muat masuk van. Perabot dah letak tempat masing-masing dah. Tinggal kita je nak kena kemaskan baju-baju dan barang-barang kat dapur. Pheww penatnya. Masuk dapur blur kejap tak tau nak susun kat mane. So tinggalkan dulu dapur tu kita kemas baju masuk lemari.

Chaiyok chaiyok!!

4 comments:

  1. Fizah ....jagn buat keje berat2...risaulah yah.....k....jaga diri tu baik2...k ...k jgn noty2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yah sayang...dun wori..tak buat pon keje berat.hehe..fizah wat keje ringan-ringan jer. InsyaAllah sentiasa beringat ada baby lam tummy =)

      Delete
  2. Teringat dulu akhir 2006, pindah rumah aida pregnant 7-8 bulan.
    berhati-hati la... result? Bersalin awal 2 minggu tanpa kesukaran.
    mudah bersalin :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida...wah..Alhamdulillah Allah permudahkan.hope saya pon mudah jugak nanti.heeee..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...