Para Pengikut..

Klik Me =)

Sunday, 24 May 2015

Pelan-pelan kayuh

Salam uollss..
 
 
Hurm..penat tak hilang lagi. Sakit belakang, lenguh bahu. Awal-awal dah masuk tidur penat n letih sangat. Bila entah nak habis kemas neh. Semalam pegi rumah sewa lama. Ambik saki-baki barang yang masih ada then nyapu semua bagi clear skit terus serah kunci kat tuan rumah. Settle dah rumah sewa lama.
 
Rumah baru ni pon tinggal nak kemaskan barang-barang kat dapur dan sikit lagi barang-barang macam-macam. Kali ni takde nak simpan-simpan jadikan kenangan dah. Menyemak jer. Kira buang terus mana yang tak guna. Heee.
 
Ni gambo malam Khamis kot eh. Masa barang semua sampai. Ambik, semua nak sumbat dalam bakul, dalam beg, paper beg, storage box tu sampai dua orang kena angkat. Apa ntah berat sangat. Heheh.
 
 

 
Malam Khamis tu asben ngan sepupu tido lewat. Dah subuh tu tak tido lagi. Apa ntah dibuatnya. Bangun tido tengok tv dah settle pasang semua. Dapat lah layan Upin Ipin sambil kemas baju. Haha.

 
Malam Jumaat asben ajak keluar makan kat luar. Ajak anak buah n adik sekali yang banyak tolong saya dari petang Khamis lagi kat rumah sewa lama tuh. Thanks asben.

 
Hari Sabtu ajak adik keluar pegi pasar raya penuhkan stok rumah kita n rumah mak yang dah habis.

 
Hari ni dah start kerja. Adus, ni sempat ke tak nak kemas kan semua barang nih. Jumaat ni mak mertua ngan adik-adik ipar datang haruslah kena clear skit mana yang berlonggok-longgok tuh.
 
Chaiyok-chaiyokkkk..


6 comments:

  1. pindah rumah memang memenatkan.. tapi seronokkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hani,kan.penat sangat. Tp penat2 pun terpaksa kemas jugak.huwaa..

      Delete
  2. bestnya iza duk rumah sendiri..rumah baru! takpe penat tapi seronokk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jijahhh..umah sewa je la yunk..bila ntah nak ada rezeki umah sendiri.hehe..

      Delete
  3. dpt jugak duk umah tu akhirnya.. budak2 pun dah tak sabar nak bermalam kat umah awk.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke awak..hehe.nti balik bleh la tido cni..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...