Para Pengikut..

Monday, 24 January 2022

Daniel turns 6th.

 Salam uollss.

Lamanya tak menulis kat belog nih. Hari tu sambut birthday anak mami yang ke-6 tahun. Cepatnya masa kan tiba-tiba 6 tahun. Ni bulan 3 nanti dah masuk darjah 1 dah. How time flies­čą░


Tahun ni Daniel request nak kek super wing. So mami pon order la belon-belon tema superwing. Malam tu papa yang tolong deco belon semua. Nasib baik beli set belon tu dapat sekali dengan pump tu senang la tak payah susah payah tiup manual. 


Kek super wing order dengan one of my fb friend. Tiap tahun order kek ngan dia. Sedap sangat kek memang tak pernah mengecewakan. Tiap tahun mami akan order Chocolate Cake Indulgence. Memang tak pernah puas makan perisa ni kan.


Daniel suka sangat la dapat kek Super Wing ni. 

Tahun ni makan simple-simple je. Kebetulan hari Ahad tu rumah mak buat makan-makan kenduri kesyukuran sempena adik laki kahwin bulan Jun tahun lepas. So petang tu mami sambung minum petang kat rumah mami pulak. Menu kek dan kuih-kuih bergoreng jer sebab tengahhari dah kenyang makan rumah mak kan.


Tq my brother sponsor brownies dari Mamasab. Sedap sangat brownies Mamasab ni. Recommended!


Menu bergoreng ada karipap dan kuih ropa. Karipap frozen beli ngan jiran belakang rumah mak. Goreng sendiri je la. Tq adik-adik ipar tolong goreng. Kuih ropa pun my brother jugak sponsor beli frozen dengan kawan dia.


Then mami order tart telur dan creampuff.


Ni kek oren mami buat.


My adik ipar datang dari Dungun bawak tauhu begedil. Sedapnya. My favourite ni. Cicah dengan sambal kicap pedas-pedas.


Tq family mertua datang dari Dungun.




Daniel excited unboxing gift. TQ semua yang hadiahkan macam-macam kat Daniel. Semoga dimurahkan rezeki semuanya.

Alhamdulillah selesai majlis kecil dengan keluarga tersayang.

2 comments:

  1. happy birthday daniel comel jej dia

    ReplyDelete
  2. happy birthday daniel semoga panjang umo murah rezeki dan menjadi anak soleh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...