Para Pengikut..

Friday, 18 December 2009

AZAM


*ini tiada kaitan dgn entri*

Entri ini ditulis pada 1 Muharram 1431...


Bcoz hari ini sudah melangkah ke tahun baru islam, aku rasa mungkin aku perlu tulis sesuatu tentang azam??-->sangat skema..

Aku rasa azam nie adalah sesuatu yg +ve. Mcm seorang peragut berazam untuk tidak lagi meragut. Itu mungkin boleh dijadikan azam. Kalau seorang peragut berazam untuk mendapatkan hasil ragut lebih banyak tahun mendatang ini. Errr..patut ke kita namakan ia AZAM??? Dan mungkin kita perlu berazam sesuatu yang mudah dihitung kira. Seseorang berazam mahu berjaya dalam hidup. owhh...Setiap orang mahu berjaya dalam hidup. Seorang peragut pon mahu berjaya dalam kehidupan ragutnya.

*iklan*
Perasan tak dah 5 kali aku ulang perkataan ragut nie. Dengan maksud lain aku amatla sensitif dengan mereka. Akhir2 nie banyak jer aku dengar kes ragut nie melibatkan orang sekeliling yang aku kenal. Takut jugak..*-*

Sambung lagi..

Untuk tahun lepas dua perkara yang aku azamkan. Tercapai ke??

1. Nak dapat keje yang ala2 tetap. Kerja apapun asalkan aku tidak keboringan di rumah.
-Alhamdulillah..suda tercapai.

2. Nak dapatkan P untuk moto+kereta.
-Haha.. Yang ni masih belum tercapai. Tiada masa yang cukup dan tiada perkara yang mendesak untuk amik P. Dan masih selesa berkenderaan awam..=). Jadi ini akan dijadikan azam untuk tahun baru ini.. GoGo..

Untuk tahun ini pula. Azamkah??

1. Disiplin.
-Yerp!aku kurang disiplin. Tahun ini kena jadikan ia azam supaya lebih serius..keke. Disiplin untuk menyimpan duit.=) Mungkin perlu disertakan target. Hmm..Sy berazam untuk tahun ini ingin menyimpan duit more less RM2k..=)..GoGo..
*Syhhhh..Duit untuk persiapan kahwin..

Mungkin itu sahaja untuk entri azam ini. Kalau ade lagi azam lain mungkin aku edit lagi..=)

Sunday, 13 December 2009

Dinner @ Royale Chulan

sejuknyer...
11 Disember 2009.. Jam 10pm kami bertolak dari kuala trg.

-Ini sebelum masuk window shopping ke SOGO-
12 Disember 2009..Sampai Kampung Baru jam 5.30am. Check in, lepas subuh terus tertido keletihan... Bangun untuk pegi window shopping @SOGO. dats i like. Jam 10am ke SOGO. Habis semua level kami jelajah. OMG!!..Memang sale sini sana. Wallet tak penuh untuk shopping tyme. Im just looking 4 a new white heel 4 dinner 2nite. Luckily got it. Makan kat food court disana. Aku seperti biasa dengan menu wajib untuk lunch-nasi putih lauk campur. But dis time luv to choose selera minang..pedasss...-Jom pelajari teknik pemilihan pinggan yang berkualiti bersama kaum isteri..ahakz..-
Jam 3pm we took a cab back to hotel. Ingat nak tidur tapi macam tak cukup jer masa coz jam 6pm sudah bertolak ke Royale Chulan. So 6pm btolak ke Royale Chulan. Tapi dinner start lewat r berbanding tentatif. No wonder la abis pun lewat 1jam kan. N artis yang datang adalah Anuar Zain. N aku bukan peminat fanatik untuk berkejar2 bawak camera dan bergambar bersama beliau. Tapi turut terhibur dengan dendangan Keabadian Cinta yang dinyanyikan beliau. Lagu yang pernah membawa makna satu ketika dulu..=)
-The theme color of our branch..colors of canada-RED+WHITE-
13Disember2009..Kembali ke kampung halaman jam 8am. Alhamdulillah suda selamat agenda dinner.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...