Para Pengikut..

Sunday, 11 December 2011

Finally i got my baby! (review)

Salam uolls.

(Entri ini sepatutnya bertarikh 08 disember 2011)

Hari tu saya ada cerita pasal searching for a baby. Lepas survey beberapa kedai akhirnya saya jumpa my baby. Jenama Canon PowerShot SX150 IS. Mula-mula berkenan yang jenama Nikon (lupa model apa). Harga pun lebih kurang sama je dua-dua. Cuma yang Nikon tu design sangat santek. Yang Canon ni design old skul sket. Tapi yang Nikon tu fungsi macam digital cam yang biasa tu la. Yang Canon ni fungsi ala-ala dslr. Cuma lens tu tak boleh nak tukar-tukar la. Sesuai la dengan harga kan. Jadi sebab saya tak mampu beli dslr, beli yang junior dslr pun ok.
=)


Suka-suka. Boleh adjust aperture and shutter. Betul-betul macam dslr tu kan.

Ni beg camera. Tak suka sangat. Takpe. Nanti i carikan u beg lain yer.=)

My fren cakap Energizer ni ok. Tahan lama. I pun malas nak fikir panjang terus grab. Sebab dis camera guna bateri AA jadi kena beli recharge.



Gambar amik dari laman web Canon

Suka paper bag yang saya dapat. Printed on 100% recycled paper.

Tiba masa gambo enterprem pulak. Suka sebab cam nie membuatkan muka takde cela. Muahaha..
My baby capture me. Weeeee.

Nak review overall malas pulak. Korang nak tahu spec yang lebih detail sila terjah Canon.
=)



6 comments:

  1. wah.. x saba nak photoshoot kat pata... huhuhuhuuuuu

    ReplyDelete
  2. hh : weeee..cepat blk wei.=)

    ReplyDelete
  3. canon is the best!!! =)

    ReplyDelete
  4. maroon : u mesti pkai canon kan.heeee.=))

    ReplyDelete
  5. awok ehh, brape sen sutir ni??????? nok jugokkk..

    ReplyDelete
  6. sis mieyza : camera saja xsmpai 900.kalo sekali ngn recharge dlm rm1k lbh gak sis..=).belilah.=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...