Para Pengikut..

Tuesday, 26 May 2015

Suprise birthday gift for u, asben (Entri tertangguh)

Salam uolllsss..
 
Entri yang telah lama terperam kat draf. Selalunya saya menaip kat Bloggeroid jadikan draf. Then bukak lappy baru masukkan gambar. Leceh je nak edit kat hp gambar neh. So, selalu tulis tarikh supaya kita tak lupa. InsyaAllah dijadikan kenangan seusia hidup. Aiollss kan cepat pelupa. Heheeh.
 
******************************************************************************
 
 
17 April 2015/Jumaat
Asben biasanya bertolak dari Dungun jam 5.00 pagi. Dalam 6.00 pagi sampai la. 1 jam je perjalanan. Sampai je rumah saya cakaplah dah ada hadiah untuk birthday dia esok. Siap tanya nak sekarang ke nak jam 12.00 malam nanti. Hahaha. Bila dia cakap tak kisah nak bagi bila terus kita lari masuk bilik. Ambik upt tunjuk kat asben. Dia muka blur2. "eh,apa ni syg,b tak faham neh" sambil sengih-sengih kerang busuk buat-buat tak paham eh.hehe. Terangkan kat asben terus dia ucap syukur, Alhamdulillah.
Bleh plak asben cakap "Tulah yang syg duk nangis-nangis sangat nak tu, Dia tahu la masa yang sesuai nak bagi kat kita" Huwaaaaa..sapa suruh nangis. Kan dah kena perli.
 
Hurm..mula-mula kita plan nak tunjuk clear blue kat asben, tibe-tiba tengok kosong kat screen tu. Haha. Rupanya dia muncul sekejap jer eh. Tak sampai sehari pon. So tunjuk UPT je kat dia, yang clear tu nasib baik kita sempat ambik gambo.
 

18 April 2015/Sabtu
Hari ni asben cuti. Owh. Hari ni besday asben. Tapi takde hadiah eh asben. Ni perkhabaran gembira ni kira hadiah la eh. Hehe. So ajak dia g cek kat klinik. Doc tanya dah cek upt ke. Kita bgtau dah 2x cek upt positif, then cek guna clear blue pregnant. So terus doc scan. Doc cakap dah ada,tapi tak clear sangat. Doc kata mungkin terlalu awal. So dia suh datang 2 minggu lagi.

Asben punyala berjaga-jaga. Nak minum air 100plus pun tak boleh. Nak makan megi sup pun tak boleh. Eh,boleh tapi tak leh buh rempah megi tu. Hurm. Pasni dia tak bagi drive balik umah mil lagi awal-awal ni. Huwaaaa,dahla kita cuti 5 hari minggu depan. Terperap kat umah la jawabnya.

Hope lagi dua minggu nampak tanda-tanda kewujudan awak baby. Mommy can't wait.


25 April 2015/Sabtu

Selepas seminggu...

Asben ambik cuti hari ni. Kesian pulak baru minggu lepas cuti dua hari. Eh,tapi kita tak paksa pun. Dah sukarela nak cuti kan. Pastu alang-alang dia cuti kita ajak la pegi klinik. Tak sabar menyabar. Bukan doc cakap lagi dua minggu ke? Ni baru seminggu. Hehe. Actually kita ada gugel. Ramai mommy cakap pegi scan 7weeks dah nampak kantung. Then kawan-kawan pun cakap macam tu. So pegi klinik yang kawan-kawan kita pegi cek tu. Doc cakap tak payah cek upt la. Dia scan terus. Kejap je doc scan dah nampak da. Cepat-cepat asben jenguk tengok. Hehe. Kita pun tak nampak jelas sangat sebenarnya. Takpela asalkan doc dah confirmkan awak wujud dalam rahim mommy, barulah mommy rasa lega. Huhu. Doc cakap mesin scan klinik dia tak canggih sangat. Tapi dia tetap bersungguh nak print. Tq doc. Scan je la, coz asid folic da dapat minggu lepas..

Hope awak sihat-sihat aje yer baby. Semoga membesar bak wira!!
 
 
 

4 comments:

  1. congrats dear for the good news.. take care ur pregnancy ya~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, tq dear.

      Delete
  2. jaga baby elok2 awk!..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...