Para Pengikut..

Klik Me =)

Tuesday, 17 April 2012

Air Terjun Chemerong

Salam uolls.

Wah. Rasanya hampir sebulan tak balik umah mak mertua. Nak buat macam mana tiap kali weekend ada saja hal kat sini yang harus disettlekan. So weekend yang lepas baru dapat pulang. Weeee. Rindu sangat kamu mak mertua. Hafiz Hafizol pun ikut sekali. Penyibuk betul kan. Sebab langsung takde plan nak jalan-jalan kemana hari Jumaat. So dalam kereta odw balik Dungun tu en.beliau tiba-tiba cakap "Best jugak kalau pergi mandi air terjun". Wah!! Excited!! Lama dah tak pergi mandi-manda. Tak pernah pergi picnic kat air terjun dengan en.beliau. Ok. Terus beliau decide nak ke Chemerong. Sebab situ sangat BEST!!

So, hari Jumaat yang dinanti tiba jugak. Kami berdua, Hafiz Hafizol dan tiga orang adik ipar.

Ok. En.beliau merangkap tukang bredar konon pandai la sangat pasal jalan. Sebab konfident dia pernah pergi dan masih ingat lagi jalan. Sangat kuat ingatan sampai sesat ke Kuala Berang sedangkan Chemerong tu dekat Dungun. FINE. Akhirnya sampai ke Belukar Bukit. Tapi tengok tempat tu biasa-biasa je. Langsung tak meriah. Rasa kalau nak feeling mandi pun tak best langsung. Jadi tukang drebar nekad nak pergi Chemerong jugak.

Yeah!. Finally. Bertolak jam 10am sampai jam 12pm. Sedangkan sepatutnya sejam je. Tapi sebab sesat rugi 1 jam mandi air terjun. Phewwww.

Nak masuk kena berenti kat pak guard tulis nama dan berapa anggota yang ikut. Bagusla masuk sini tak kena bayar pun. Masuk Belukar Bukit kena RM2 okeh.

Bersama adik-adik ipar. Terima kasih ma bekalkan kami mihun goreng dan ayam goreng.

Berenti dulu baca. So dah baca kena hati-hati. Telinga harus sentiasa berjaga-jaga.

Here we go. CHEMERONG.

Wah. Yang kecik cinonet depan tu paling tak sabar. Dalam kereta dia senyap langsung tak cakap apa sebab dia rungsing abang asyik sesat jalan je. Haha.

Yeah. Jojo pun semangat jugak. Untung kau ikut kan. Boleh mandi air terjun.

Me n jojo. Jojo tak mandi pagi lagi katanya nak jimat air. Mandi kat air terjun tak payah bayar. Daaaa.

Masa sampai tengok ada geng photographer dari Kemaman. Yang duk berdiri tengah batu tu model kot. Kental bila tahu kami kena mengharungi batu-batu untuk ke tengah-tengah air terjun. Dah la licin.



Auuuww. Harusla ada gambar enterprem kan.

Mari bergambar sepuas hati dulu. Nanti dah terjun dalam air takde maknanya nak bergambar dah.

Entiti.

Sape tak kenal sila angkat tangan. Katak ni menyembunyikan diri pada batu yang sama warna tubuh dia. Pandai you. Sampai ambik gambar tiga kali baru camera dapat focus.

En.beliau dah ready nak buli. Simbah air.

Hafiz Hafizol. Dah macam setahun tak jumpa air. Kesian kau Jojo.

Ni pun sama.

Masa nie diorang duk bising-bising dah panggil saya suh turun.

Ni la port lepak kami. Lapar sangat naik mandi makan lagi.

Abang dan adik.


Memang pantang tengok orang senang. Semua dia nak simbah air. Memang dasar pembuli.

Maaf. Terpaksa crop gambar awak semata-mata tempek kat sini.

Rasa tak puas mandi. Rasa nak bawak air terjun letak belakang rumah boleh.

Daaaa.









7 comments:

  1. Jaja!!! comotnye muke aku.. haha.. #malu weyh!

    ReplyDelete
  2. dah lama tak pi chemerong...dl ms study kat dungun,mmg wajib every sem pi picnic ngan housemate...rindunyer...

    ReplyDelete
  3. Jojo :comot is comel rite.haha.

    @in : wahh..ain study dungun ke.ye yang.besh sgt kan =)

    ReplyDelete
  4. aah..degree kat uitm dungun...sgt2 besh ms berendam dlm air tu..tp bile balik j semua sunburn kat muka..hehehe

    ReplyDelete
  5. @in : taw xpe.muka sunburn. pastu lenguh2 habis stu badan.adoiii.

    ReplyDelete
  6. hahaha ape la si jojo tu sebok ikut jugak :D

    ReplyDelete
  7. eyda : tahu xpe.penyibuk btol.muahaha,,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...