Para Pengikut..

Klik Me =)

Wednesday, 18 September 2013

Jemu.

Salam uollss.

Hari ni just nak mengadu kat korang. Saya rasa sejak akhir-akhir ni badan makin mengembang dah. Ni ada beberapa baju yang saya bukak balik dart especeli baju kurung moden la kan. Tapi bila timbang berat tu statik je 50kg. Huwaaa. Debar tengok angka  tuh. Ni konon nak turun balik jadi 48kg ke kan. Tapi makan tak henti-henti camno la mengecut kan.

Dah la asyik duk beli ayam ayam dan ayam lagi. Masak lauk ayam ayam dan ayam lagi. Bosan aihhh. Eh, sebenarnya nak cerita pasal jemu duk makan ayam. Bukan pasal berat. Tapi awal-awal lagi duk sembang kencang dah pasal berat kan. Haha. Motip disitu adalah kena kurangkan berat la. Haha.

Bff kat whatapps selalu marah tau saya cakap saya ni berisi. Diorang cakap kalau saya yang kurus ni cakap saya dah berisi habis tu diorang yang dah berisi comelness tu kira macam ne plak. Hehe. Comel je kekawan tak suka kita cakap kita makin berisi. Baiklah kekawan. Kita nak diet senyap-senyap tanpa bagitau korang la okeyyyy.

#airtangansaya. Motip dalam blog pon nak hashtag.

Nak buat sambal sotong jadi sotong masak kicap.

Ikan kerisi goreng.

Sayur kobis goreng.

Semalam dah tak bleh tengok muka ayam lagi. Terus berdesup ke pasaraya balik kerja tu. Dengan baju kurung ayu selembut sutera shawl ditiup angin sepoi-sepoi #ootd masuk pasaraya ambik bakul terus pilih ikan kerisi dan sotong untuk masak dinner atas tu. Gud bye ayam. Kita jumpa minggu depan la pulak.


Sapa ajak pegi Giant beli ayam kita sorok kunci moto dan kereta. Bye!!



6 comments:

  1. sodapnya sotong tu. lama tak makan hihihi...

    ReplyDelete
  2. Azcona : Hehe. Sekali skala makan sotong best jugak =)

    ReplyDelete
  3. tu la. lama tak makan asyik ikan, ayam je...

    ReplyDelete
  4. wahhh.. nak beli sotong lah esok.. heeeee

    ReplyDelete
  5. done follow sini no. 388
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang@gmail.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Tenku : tq folo kitew ;-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...