Para Pengikut..

Klik Me =)

Friday, 20 September 2013

Seyes berat dah naik???

Salam uollss..

Pompuan kalau sebut berat naik terus meraung kan. Haha. Saya masa zaman kurus melidi ritu YES sangat la kalau timbang berat naik. Suka sangat. Sebabnya masa tu pakwe kita selalu suruh kita makan banyak biar berisi sikit. #Tiba-tiba bahasakan diri kita pulak apa kes.

Start kerja kat opis yang saya kerja sekarang berat memang naik. Tapi saya ni jenis berat susah nak naik kan. Makan banyak pon kat muka je membulat. Jadi tak efek berat kot. Muahaha.

Ni gambar masa awal tahun 2009. Masa ni tak kerja kat opis sekarang lagi. Kurus kan. Lengan melidi je. Kesian sangat. Sampai ada sorang mak cik tu tanya saya "Kurus sangat ada penyakit ke?" Hak. Terkedu aiolls disitu.
Ingat lagi kalau keluar makan ngan buah hati selalu kena marah la kalau makanan tak habis. Macam makan kat kepci selalunya tak dapat habiskan ayam goreng yang part isi menebal tu. So dia bebel la macam mana nak berisi kalau makan asyik tak habis je. Stress. Haha. Sampaikan kalau tak habis makan tu siap mintak izin "Rasa macam tak bleh habiskan la nasi ni. Takpe kan?". Kasihan sangat. Hehe. Pastu nekad la konon nak naik berat badan. Tapi makan banyak tak naik jugak.

Sampaila masuk kerja masa tu berat dalam 45 kot eh. Pastu naik sekilo setiap tahun. Dah kawin hari tu 50kg kot eh berat. Lupa la. So kalau time makan je saya perli la buah hati kita yang dah jadi husbeng kita dah " Nak makan banyak la, kan awak nak saya berisi kan". Teruslah dia bunyi "Jangan ngada-ngada. Ok dah ni. Tak payah gemuk-gemuk dah". Haha. Taupun kan. Hari tu bising nak kita berisi kan. 

Lepas setahun kawin ni saya rasa saya makin bulat (muka la especeli), pastu baju banyak da ketat tapi bila timbang sama je 50kg.  Seminggu sekali kot timbang berat statik je..

Eh, semalam setelah dua minggu tengok berat dah 51kg!!OMG!! Baru rasa risaunya owhh berat dah naik, nanti banyak baju tak muat takutnyeeee...


Balik keje terus ajak en.beliau pegi jogging. Muahaha. Tapi tak dapat la sebab kasut pon takde kan. Kena masukkan sport shoes dalam #wishlist la jawabnye.

Ok. Dah kenyang makan nasi tadi. Pastu opismate keluar pegi kepci aiollss order chezzywedges pulokk. Camno nak diet sila jawab sekarang!


6 comments:

  1. Moral of the story. Nak gemuk kena kahwin. Hahahaha

    ReplyDelete
  2. Hh : haha. Kesimpulannya mcm tu la adikku.

    ReplyDelete
  3. first time singgah sini.. btw nice blog. :)

    ReplyDelete
  4. Busyra : Tq dear folo n drop here =)

    ReplyDelete
  5. Dulu sy pon mcm jah. Payah gile nam naik.. Dari zaman belajar matrik sampai la start masuk keje 2005 berat mmg statik 54.... Masuj je kije sini, johooooooo.... Statttt naikkkkkkkkkkk.. Moral if da story keje ptpl menternak jadi besoooo

    ReplyDelete
  6. MamaIqy : Haha.tau takpe kan. Padahal hari2 kot senam naik tangga. Hewhew.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...