Para Pengikut..

Klik Me =)

Sunday, 9 February 2014

Girang.

Salam uollss.

Thehehe. Cerita basi ni weekend yang lepas. Balik umah mertua. 1st time drive sesonrang setelah setahun lebih kot menjadi co-pilot. Sekarang dah berpjj kemana-mana sorang jer. Sedehnya. Sampaikan dapur kita tak berasap sangat. Motipnya kita malas nak soping kat Sabasun sorang-sorang. Akhibatnya HafizHafizol pon terjebak dengan #misidiet padahal takde lauk nak masak. Muahahah.

Khamis - Balik kerja kul 6.00 terus gerak balik Dungun. Singgah kat orang jual jagung tu beli jagung. Lama sangat tak beli jagung.
Jagung sekarang 8 biji = RM10. Kedai yang saya beli ni lah. Lama sangat tak beli jagung saya pon dah tak leh agak berapa harga.


Jumaat - Pagi tu dah plan ngan mak mertua nak g kenduri. Kenduri kawan ma, sambut menantu dia. Aiolls dah gelabah. Tak bawak pon baju kurung. Nasib baik adik ipar sorang tu saiz lebih kurang jer kan. So sewa baju dia jer. Theeheee. Tudung pon tudung dia jugek.


Petang tu en.beliau ajak keluar cari perfume dia kat Watson. Dah habis katanya. Eh, macam baru je lagi beli perfume. 1 botol perfume saya = 3 botol perfume en.beliau. Awak mandi perfume ke b? Hehehe.  En.beliau ni bab-bab perfume ni dia pakar sikit la. Kalau ada 10 bau pon dia masih boleh ingat yang mana best yang mana tak best. Saya ni kadang-kadang bau perfume macam sama jer. Thehe. So, kalau nak beli perfume untuk dia selalu risau takut dia tak suka. Wuuuu. Tak leh seprais sangat. Nak hadiahkan perfume kena bawak tuannya sekali.


En.beliau cakap pilihlah nak beli pape. Kikiki. Tak tau la nak beli apa. Pastu teringat pencuci muka dah nak habis. Saya dah plan nak beli brand lain plak. Sebab rasanya yang lama tu macam tak sesuai je ngan muka kite. Sobsob. Try Simplysiti la pulek. Hope serasi la ngan muka.

Ada tak sesiapa guna Simplysiti ni. Ok tak korang??


Kemudian masuk kedai situ sini ikutkan en.beliau ni la. Dia ni suka sangat window soping, touch n go. Bawak adik kat department mainan neh. Tengoklah abang yang beria-ria kan.



Dia ni kalau nak beli pape kat adik mesti stok nak beli mainan kereta dll, saya lebih prefer beli buku ke kan. Eh, kontra lagi kat situ. Takpelah. Adik awak kan. Sukati la nak belikan apa. Kita nak tengok dari jauh jer. Heeeeee.

Finally jumpa jugak yang adik berkenan. 
Tq sangat awak luangkan masa ngan saya. Eh, haruslah kan. Tak pegi mana-mana pon setakat pusing-pusing kat pantai je pon. Kali ni banyak makan kat luar je. Bagi dapur umah ma rest skit. Heeee..

 


Sabtu - Hari Sabtu en.beliau dah kerja. So, kitorang yang pompuan ni pegi la menderap. Pegi Desa Murni Batik yang baru bukak cawangan kat Dungun. Hampir dua jam jugak la duk mengetest tudung dan jubah kat situ. Ma layankan je menantu dan anak-anak dara dia. Sabar okey ma. Hehehe.

Ya Allah hai. Suka sangat jubah ni. Kira macam memang dibuat untuk saya. LOL. Ngam-ngam labuh ngan saya. Hurmm..Tapi kita watsap kat en.beliau dia tak berkenan pulak. Takpelah jubah. Takde rezeki kita untuk bersatu. Wuuuu.

Ma ngan Ateh pon suka sangat test lepas satu-satu.





Hehe. Okey. Sekadar test je. Nanti kita datang semula beli okeyyy.
 Best jugak Desa Murni ni besar. Macam-macam ada jual. Cadar pon ada. Cantik-cantik pulak tuh. Takpe, tak lari gunung dikejar.
Ni petang pulak. Keluar kat pantai ngan mak mertua dan adik-adik ipar. En.beliau jaga rumah jer. Heee..Ada opismate aiollss ni asyik duk pomot pasal ayam uncle bob neh. Katanya sedap sangat. Pastu jumpa kt Dungun. Wahhhh!! Berlari-lari anak kita pegi beli. Muahaha. Sedap jugak lah. Tapi kenyang sangat. Share berdua ngan mak mertua pon dah kenyang melampau.



Malam jadi tukang pegang torchlight. Asben nak tukar plug keta saya. Empat tahun dah kereta tak tukar plug lagi. Maseh asben. Aiolls ni tau naik kereta jer pon. Pam tayar pon tak pernah. Harap kat en.beliau jer. Huhu.
 

Sekejap jer rasanya hujung minggu berlalu. Hope pasni ada kesempatan lagi untuk balik jumpa famili mertua.
=)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...