Para Pengikut..

Klik Me =)

Monday, 17 February 2014

Weekend di rumah mertua.

Salam uollss..

Minggu ni exam fever. Jadi Jumaat bekerja Sabtu Ahad cuti. Sian pulak kalo en.beliau balik dah la dia cuti Jumaat jer. Jadi kita la yang balik umah mertua. Weeehuuuu. Dua hari (Sabtu Ahad) gigih sangat haih kesana kemari jalan-jalan. Dah la kat Dungun ada Ekspo. Jual-jual baju etc. Suka la me ngan adik ipar window shoping. Mak mertua pon sama.
Ni petang Sabtu. Alkisahnya mak mertua ada urusan ngan ayah mertua. Jadi weolls kena bawak adik ipar yang bongsu tu jalan-jalan. Kalau tak nangis dia nak ikut mak mertua. Pas asar bawak keluar g jalan-jalan kat pantai.
Bestnya tengok ombak. Rasa tenang jiwa raga. Ombak agak besar lah. Nak main kat gigi pantai pon takotttt.

Ni lah adik-adik ipar anak dara lagi neh. Tapi dua-dua dah tak available. Kihkih. Kakak ipar korang tu kalau berphotogedik je wajib tayang gigi okeyy. Haha.

Ni la adik ipar yang bongsu. Awal-awal nak keluar dah merajuk nak pakai shawl jugak bila tengok kakak-kakak semua pakai shawl. Ni pon keluar semata-mata nak larikan dia dari nak ikut ma ngan ayah. Adik nanti dah besar kena jadi kuat semangat. Jangan nak manja sangat okeyy. Heeheeh. Bajet adik baca kan belog kak long.


 Gemuknya diriku!!!Stress betul, setiap kali balik umah mertua setiap kali tu la aiolls kena ejek gemuk. Boleh tak en.beliau cakap kat aiolls "Nanti lama-lama tak nampak lah hidung tu". Baiklah suamiku, saya akan diet!! Tapi tengahhari tadi baru je malantak nasi. Fhewww. Kenyang bersandar. Hahah.



Sini cantik, ada pantai then kat hujung tanjung ada bukit dan anak sungai. Siap ada orang mancing. Ada ikan ke bang oiiii. Tapi bermusim jugak la sungai ni. Kadang-kadang saya pergi kering kontang takde air.



Okey, masa untuk pulang. Gud bye pantai. Next week kita jumpa lagi =)


Hari Ahad petang sempat pegi tengok baby. Ya Allah comelnya budak neh. Geramnya geramnya geramnya. Tapi aiolls biasalah. Kekok-kekok lagi nak pegang baby. Baby kecik kot. Dah la baby ni tido jer. Orang usik-usik bibir,hidung mulut dia pon lena lagi. 

Melting ^_____^


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...