Para Pengikut..

Klik Me =)

Wednesday, 7 May 2014

Bercanda di pesisiran pantai.

 Salam uollss..

Dua kali weekend berturut-turut balik umah mertua. Nasib baik la umah mak dekat jer. So weekdays balik kerja balik rumah mak dulu. Sembang-sembang kadang-kadang makan nasi dulu sepinggan baru balik rumah sendiri. Haha. Dasar anak rajin masak kan. Heeee..Patotlah membesar dengan jayanya kan.

Duk rumah mertua memang tak menang kaki. Kesana-kesini berjalan jer kerjanya. Siang bawak mak mertua  dan adik ipar jalan-jalan pegi shoping barang dapur, window shoping dan agenda wajib hirup udara pantai. Umah fil ni dekat je ngan pantai, tak sampai 10 minit je kot. Kebetulan plak adik ipar kerja kat UITM betul-betul mengadap pantai, jadi memang akan selalu hantar dan ambik dia kat kerja.

Dan agenda utama minggu ni adalah adik ipar yang bongsu tu nak main layang-layang. So, layankan je lah dia kan. Kang majuk susah. Theheee.

 

Cuaca panas sangat. Sampai daun pokok pon banyak dah kuning dah kering.




Okey..layang-layang dah naik. Main lah puas-puas yer adik.

Eh, jatuh la pulak. Ni nak salah tangan ke nak salahkan angin ni ha.

Tengok layang-layang sambil tido. Kau mampu. Theee..Kak Long je yang maintain. Hehe.

Dah kenapa muka ku dan muka ma macam gitu. Hehe.

But first let us take a selfie.

Air tawarnya. Rasa macam air masak berkaler yang sejuk jer.


Photoshot Ateh. Heee. Ni memang hantu ambik gambar neh.

Bergambo kat pokok nyior pulak. 

Haha. Tensen adik asal datang jer kat kitorang kena ambik gambo. Hehe. Sori adik.


Okey, ni hari lain pulak. Adik kemain bawak layang-layang lain pulak.

Suka tengok pantai, ombak..tenang jer..

Budak besar nak main jugak layang-layang. Masa kecik tak puas main eh. Heeee..

Okeyyy..last but not least.

8 comments:

  1. Assalammualaikum.. memg benar lah .. muka akk mcm tiz zaqiah ..ur new follower ... tak make up lg cun natural :)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alynn : waalaikummusalam. tang mane yg ada iras tu yang.jauh sangat akak tengok.hehe.btw tq folo akak.

      Delete
  2. Lawa teh budak kecik tu.. sape belit shawl dia hooo hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HH : haha.solehah la tukang belit.

      Delete
  3. Lawa teh budak kecik tu.. sape belit shawl dia hooo hahaha

    ReplyDelete
  4. Setiap org len2 pandangannya kak ..begitu juga sy ... :) ..
    same2 kak ..sy baru mengenali akk as blogger ..ari tu saje dok blogwalking ke blog2 wanita tercantik.. akk tersenarai ... sy lupe pulok nak follow itu blog ..hehe .. follow trus blog akk..dah bertahun2 juga ea akk berblog .. Tahniah kak :)

    ReplyDelete
  5. Alynn : hehe.yup.sejak zaman remaja lg yunk.tq dear.

    ReplyDelete
  6. bestnya bwk bdk2 main layang2..balik kg sekejap sgt, xsempat bwk ank jenjalan apatah lg main layang2.. huhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...