Para Pengikut..

Klik Me =)

Wednesday, 7 May 2014

Belajar jahit manik

Salam uolls..

Macam mana dengan baju raya?korang dah tempah ke. Dah jahit ke? ke beli ready made je. Saya raya tahun ni pakai baju tahun lepas je pun. Tahun lepas tempah baju last minit. Tak sempat tailor jahit. Tak sempat pakai raya pun. Pastu kita asyik duk try je pakai baju tu. Nasib la tailor jahit besar skit. Muat sampai hari ni. Tapi baju tu plain color. Kasi tempek lace ngan manik la bagi ceria skit. Ewahhhh. Macam la kau pandai sangat nak jahit manik ni.

Manik tu semua bukan saya beli pun. Hari tu ada beberapa helai baju yang ada manik kat lengan, badan semua. Pastu getah kat tangan tu longgar, semua dah tak dapat pakai. So daripada membazir, saya cabut la manik-manik tu semua.

Lalu seorang saya gigih la duk asingkan manik dalam tupperware kecik. Dapat doorgift kawin. Ada berguna jugak la. Heeee.

Harap-harap saya gigih la jahit lace manik ni semua. Jadi lepas subuh ada jugak aktiviti nak dibuat daripada tido kan.

4 comments:

  1. Ana tahun lepas tak beli baju raya. Camtu gak tahun ni. Just tempah utk baju gi jalan2 jumpe orang je. Jubah ana kosong. Leh la antar kat akak iza utk jahit manik. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana : rosak hbis la jubah ana bg k.iza jahit.haha.

      Delete
  2. asma : haha.tq.hope bjaya la.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...